[ Link ] Já totiž nechápu ten systém daní. Proč mám platit daň za něco, co už mi stát několikrát zdanil?
Jsou to sráči neuvěřitelní. Pořizuju si vlastní bydlení a jak tak pozoruju, bylo by pro mě lepší bydlet v podnájmu celej život a neřešit takový nesmysly. Ještě jsem ani nekopl do země a stálo mě to 100 tisíc, z toho je skoro polovina na různý poplatky. Fakt mě serou už.
Můj původní projekt byl pasívní dům se vším, co k tomu patří. Ale stát (v podobě CHKO) řekl:"ty ty ty, nebudeš mít žádný velký prosklený plochy na jih, co kdyby se zranil nějaký ptáček, který by si spletl cestu.
Tedy dobrá, proč tedy stavět dům jako pasívní, když do něj budu muset dát topení? Tudíž jsem se rozhodl přepracovat projekt na nízkoenergetický s tím, že nebudu mít velký prosklený plochy, ale zároveň mi skladba stěny umožní razantně snížit náklady na vytápění - k tomu byla potřebná difúzně otevřená konstrukce, která však obnáší skládanou fasádu (novabrik, dřevo, certis apod.) s komínovým efektem. Stát v podobě CHKO řekl: "ty ty ty, žádná skládaná fasáda nebude, kam bychom přišli, kdyby si každý vymyslel takovou nefunkční kravinu. Co kdyby do dilatační spáry zalétl nějaký ptáček, uvízl tam a chudáček umřel? Politoval jsem ptáčka, nasral jsem se na celej svět a rozhodl se, že dům postavím s ytongu, dám tam plynový topení a abych na tom nevykrvácel, pořídím dřevokotel a budu topit dřevem. Stát mi řekl, ano, toto je jediná správná volba. Takže až poletí ptáček okolo mého komína, který tam neměl vůbec být v této podobě, nechť je černej jako uhel od kouře, a až kolem pojede někdo z CHKO se podívat, jak se mi daří, zatopím pod kotlem pořádně mokrým uhelným prachem, aby zjistili, jak krásně voní síra a podobný sračky.
Netřeba jmenovat, co člověk zaplatí státu za šílený peníze na různých daních a vedlejších odvodech. A pořád budou kurvy lidi ždímat a ždímat.