Navštíveno 985x

Během měsíce mne čeká stěhování vou kanceláří, kde mám 3 PC a server, momentalne jsou 2 kancelare spojene, tudiz sit tvorena kabelo ve pres nejaky switch. Nove kancelare nejsou spojene a budou od sebe cca 30-40 metru, takze jeden PC s ostatni siti nelze spojit kabelem, neni prima viditelnost, pouze okna jsou na stejne strane baraku. No a k dotazu, jak toto poresit ? Potreboval bych ten jeden PC dostat do site, poradi nekdo ?
zkusil bych místo toho nějakého switche, dát wifi router, 2PC a server do něj napíchat kabelem a ten 3. PC osadit wifi kartou, těch 30m by mohlo být v pohodě, ale záleží z čeho jsou zdi, pokud by byl problém s příjmem tak router osadit větší anténou (to samé na PC) a případně jí vytáhnout ven

24.11.2009, 09:18 |
KaZaN KaZaN by se zkusil dohodnout s ostatnimi kancly a vrtal by kabel (o; ale jinak jako Petura
Dohoda s ostatnimi kancly asi nebude mozna, ty lidi ani neznam a navic majitel obejktu si vrtani jaksi nepreje. To co navrhuje Petura sem si tak nejak myslel ze by mohlo mozna i fungovat, problem je ten, ze to asi nebudu umet nakonfigurovat a druhy ten, ze se mi nechce nakoupit veci a pak zjistit, ze to nefunguje. Byl by pripadne nekdo ochotny zapujciti router a kartu ?

24.11.2009, 09:30 |
KaZaN na kartu bych se vysr... koupil bych router a klient - klienta pak spojis klasika s eth v pc.
S konfigurací Ti tu poradíme i na dálku, toho se neboj.
Majiteli budovy bych asi rekl svy, kdyz pronajima nazadratovany a dratovani se brani (o; ale ja sem holt takova držka prořízlá no (o;

24.11.2009, 09:33 |
KaZaN Hm ten Rajdlosuv router je fajn, sam ho taky pouzivam.
Router chapu, ale klient nikoli, tudiz poprosim Kazana o nejak odkaz :))
Majitele budovy sice znam, ale jelikoz sem rad za super cenu a nove udelany prostory, tak mu do toho kecat nebudu :)

24.11.2009, 09:38 |
Petura | Upraveno: 2009-11-24 09:40:58

24.11.2009, 09:44 |
clown osobne byc radsi natah po fasade tech 50m kabelu :o)
i kdyz to 1 pc po WLANe jeste pojede pomerne svizne, nez zacne tahat velky kousky dat :o)
JEste podotykam, ze tam zadny extra velky data nepotecou, proste jen nejaky dokumenty ze serveru a predevsim tisky
tak kabel by byla nejlepší volba, ale když majitel nechce svolit k vrtání, tak pochybuju že se mu bude líbit venku na fasádě kabel :o)
nene, kabel fakt ne :) Proto potrebuju zvolit tu verzi vzduchem

24.11.2009, 10:13 |
KaZaN | Upraveno: 2009-11-24 10:14:35
Klient mn eted nenapada zadnej slusnej, musl bych priznat ze davam casto AirLive 5470 (o;
Ale kdybys to poresil treba takto:
WiFi Router Asus RT-G32 WiFi 802.11b/g, Gateway/Switch/Access Point, 4xLAN, 1xWAN
[ Link ] Klient Asus WL-520gU WiFi gateway/access point/switch/klient 802.11b/g, 2,4 GHz, 4xLAN, 1xWAN, 1xUSB, 125 Mb, 1xR-SMA
[ Link ] tak chybu neudelas. Šlo by to řešit i dvěma těma Asus 520gU...ale i mnoha jinými způsoby. Mne třeba hodně stabilně běhaj Zyxelový prvky (nemyslim ty jebky v ADSL od O2)
Sice tomu vubec nerozumim, ale budu duverovat a asi to tak nejak vyzkousim :) Jakej by to teoreticky melo mit dosah tyhle 2 zarizeni od sebe ?

24.11.2009, 11:26 |
Petura | Upraveno: 2009-11-24 11:28:02
30-40m není problém, ale záleží kolik je tam zdí mezi těma kancelářema, z čeho jsou postavený, atd ...
kdyžtak větší anténu na router i přijímač
Myslim ze je to cihla, je to starsi barak, ale steny vypadaj dost silny. MEzi kancelarema jsou tusim jeste 3 kancelare, tudiz cca 4 steny
Johanik stav se u mě a ukážu Ti jak dalece fachá můj router ať máš představu a pomůžu Ti s tím klidně nebo i můj brácha ten o tom ví víc než dost..

24.11.2009, 12:45 |
KaZaN Pokud je riziko ze moc velka vzdalenostz tak by bylo dobry vzit spis ty dva asusy co sme psal jako klienta, pripadne jiny co maji odmontovatelnou antenu...ten router totiz myslim nema
Kazan : OKi, to jsem si myslel, zaskocim jeste na misto, omrknu co a jak a pak budu resit dale. KAzdopadne diky za info :)

24.11.2009, 13:51 |
Shr3k Pokud byste byli na jedné fázi, celkem dobře chodí různé homeplugy
[ Link ]
JO na jaké fázi to bude, to nemam tucha vubec, spis to vidim na ty 2 APcka, snad to nejak bude fungovat
no o tom přenosu po el. síti jsem jen četl, ale údajně to funguje taky dobře ...
kdybys sehnal někoho kdo by ti to zapůjčil a otestoval to, tak mě zajímá výsledek
Petura: ale to snad musí být v jednom jakoby el. rozvodu, nebo jak to je..

24.11.2009, 18:36 |
KaZaN Homeplug po mnoha nehezkych zkusenostech nedoporucuju. Nemluve o tom, ze pokud by to mely byt kvalitnejsi tak cenove by si se dostal asi vejs nez s tema WiFinama, ktery navic muzes kdykoliv v budoucnu pouzit jinak jinde...
Takze dnes jme byly promerit signal a i pri pouziti uplne obyc routeru sem se dostal dkoro na plny signal v druhe kancelari, tudiz pri pouziti toho AP od Asusu co doporucil Kazan by to melo fungovat.
Ted jeste doplnujici odkaz, budou mi tam zrizovat pevnou linku a ADSL od kyslika, s tim ze tam bude wifi router. Budu na zrizeni te site potrebovat ty 2 APcka, nebo mi postaci jedno AP a ten router od kyslika ? Pripadne pripojim se na net i v te druhe kancelari ?
jeste pro upresneni mi dorazil modem od O2 - Zyxel prestige 660HW-T3 v2
TAkze vase nazory ? :) diky

04.12.2009, 11:55 |
Shr3k No tak teď už jen pořídit nějakého blbého klienta, co nemusí ani routovat.

04.12.2009, 13:10 |
KaZaN Zyxel furt lepsi nez Huawei...
Dokupit musis jen jednu krabicku, ktzera umi bejt klient. Muze bejt ta Asus WL-520gU a nebo i neco levnejsiho, pac to fakt nic vic nez klientovat nebude....
díkec pánové, už objednáno u místního Timocomputeru :) Přístí týden se ale pripravte na vzdalenou pomoc, budu potrebovat nastavit, pokud to nezvadnu sam, dekuji predem :)

04.12.2009, 17:00 |
KaZaN Takže asi brzo vypálíme TimoComputer se mi zdá, když se objednává radši u TimoComputeru místo u Hyen (o;
Takže nakonec jsem vzdal řešení skrze vzduch a vyzkoušel jsem řešení skrz 220V a světe div se, ono to funguje a luxusně :-)) Píchnul sem ty krabičky do zásuvek v kancelářích, zapojit kablík a šup jedeme, všechno funguje a luxus rychle :) Zajimavy je, ze kancelare jsou v objektu, kde jsou spojeny 2 budovy, v kazde z propojenych budov jedna kancelar. Takze muzu jen doporucit. No a me velke diky patři Timovi a Kazanovi za super podporu, díky pánové :)

17.12.2009, 17:40 |
KaZaN Je hele není vůbec zač, dělat chytrýho vůbec nebolí (o; Jít na poštu už trochu bolí, ale zase jsou tam poslední dobou místo nepříjemnejch bab docela milý sexy slečny, takže to nebolelo taky (o;
Kazdopadne je zac :) pomohlo to moc :)

18.12.2009, 01:57 |
Shr3k :-D... Kazan: "Homeplug po mnoha nehezkych zkusenostech nedoporucuju."

18.12.2009, 08:31 |
KaZaN Shrekouš: No však.... ....měl jsem s tím na tolika místech tolik problémů.... ale někde to prostě jede jak fík a zrovna u Johaníků mají fíkovej sad (o; A hlavně to dostali na vyzkoušení.
V tom pripade dekujeme Kazanovi za Vanocni darecek :)))