Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Prodej auta do SR

o Navštíveno 1541x o
o 23.11.2009, 14:09 | Kotass
O víkendu jsem střelil Celicu na Slovensko. Předtím jsem si ještě ověřoval průběh prodeje v rámci EU se známým a našel na internetu informaci o tom, že si dotyčný kupující může odvézt auto na CZ značkách a s českými doklady, já provedu na inspektorátu jenom žádost o vyřazení z registru v ČR a ministerstva si mezi sebou vymění potřebné papíry a informace jakmile bude auto na Slovensku přihlášeno.
Leč 100 úředníků = 1.000.000 různých výkladů zákonů a vyhlášek, takže mi paní s úsměvem na tváři oznámila, že buď musí dotyčný přijet s autem zpět a musíme udělat vývoz, nebo ho uděláme fiktivně i s poplatkem 800,- za přepis.

Nemá někdo praktické zkušenosti s prodejem a vývozem auta do SR ? Pojišťovna údajně nezruší povinné ručení pouze na základě kupní smlouvy pokud bude auto stále vedeno v registru ČR a vlastník a provozovatel budu já.

Hergot jak já nesnáším byrokracii ... ):-(

"Směrnice Evropské Unie umožňují pohyb aut mezi státy EU včetně jejich přihlašování bez předchozího odhlášení v zemi původu. Vlastník auta ho pošle na Slovensko i s doklady a značkami, na registru dle svého trvalého bydliště v ČR nahlásí prodej auta na Slovensko. Úřad přeruší správní řízení na dobu 3 měsíců z důvodu získání informací o zaregistrování uvedeného vozidla v SR.

Pokud se na Slovensku nový vlastník přihlásí do SK registru, ministerstva si vzájemně vymění informace a auto bude z ČR registru vyřazeno. Pokud se ale nový vlastník v SR do registru nepřihlásí, auto zůstane zapsáno v ČR registru i s uvedenou poznámkou, že bylo exportováno, ale pořád vedeno na vás ... protože informace o exportu nebyla potvrzena ministerstvem dopravy nebo vnitra SR .. nebude z registru čr vyřazeno.

Takže pokud máte jistotu, že se nový vlastník na Slovensku zaregistruje, klidně auto prodejte se vším všudy a na úřadu v ČR to oznamte ... nedejte na řeči úředníků, že musíte předložit značky, technické průkazy atd .. nemusíte nic, jen ohlásit uvedenou změnu.

Pokud jistotu, že se nový vlastník v SK přihlásí do registru nemáte, na plnou moc nového SK vlastníka auto na něj v ČR registru přihlašte, odevzdáte CZ značky a dostanete exportní, s platností maximálně 3 měsíce, v registru bude jako vlastník zapsán občan SR, včetně toho, že dostane malý TP na jeho jméno. Tím pro vás vše končí. Akorát zaplatíte 800,- CZK za správní poplatek. Doložíte pojistku k autu a platnou technickou kontrolu, evidenční kontrola není nutná a tudíž není nutný ani eko-poplatek nebo eko-daň ..."

o 23.11.2009, 15:41 | Rajdlos
na evidencku, pak zrusit vlastni pojisteni, novemu majiteli udelat nove, pak jit na urad auto odhlasit a vyridit prevozky
o 13.12.2013, 12:09 | Knightey-
Kdyz bych prodal auto do SK, co musi vse zaplatit na Slovensku aby to prihlasil?
Prej to tam je podle KW? Cili kdyz auto bude mit nad 220KW tak zaplati 2040euro? [ Link ]
To snad ne?
o 13.12.2013, 13:30 | .mycTD
je to tak.
protoze je to hajz bohatej a kupuje luxusni karu, tak na to urcite ma.
o 13.12.2013, 13:49 | tykeev
tak to je masakr s tou palbou dle výkonu vozu... to jsem vůbec netušil, že tam mají takový sazby za to :-O
o 13.12.2013, 14:01 | .mycTD
nevim, proc si furt myslite, ze my se tu mame spatne :-)
o 13.12.2013, 14:34 | tykeev
to být tady, tak už snad proběhne defenestrace :-)
o 13.12.2013, 22:08 | Knightey-
Tohle je fakt uz na hlavu postaveny. A lituju je...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3305 sekund.