Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Zkurvenej servis čtyřkolek, poraďte pls...

o Navštíveno 658x o
o 18.11.2009, 13:32 | Djturtle | Upraveno: 2009-11-18 13:32:53
Koupil jsem čtyřkolku (Yamahu, ne žádnou čínu pro rejpaly). Mojí vlastní blbostí jsem oddělal dvě kolečka v převodovce a dal to do servisu s tím, že to mají opravit a podívat se i na zybtek čtyřkolky a dát ji do pořádku (motor, olej, brzdy, prostě cokoliv by uviděli, že je špatně).
Kolku opravili, ale když jsem si ji převzal a druhej den na ní vyjel, zjistil jsem, že mezi motorem a převodovkou hodně teče olej. Ale opravdu hodně.Přitom při převzetí netekl.
Reklamoval jsem závadu, potažmo vlastně celou opravu a servisák mi dneska volal, že je prasklej blok motoru a že si myslí, že to není jejich chyba, protože to poskládali dobře. Přitom, když šla kolka k nim poprvé na opravu, olej netekl.
vidím to tak, že pokud mu šlápnu za krk, snad uzná svoji chybu, ale opravu provede tak, že blok jenom zavaří. A teď dotaz na místní znalce. Mám v tomto případě nárok na výměnu bloku motoru, nebo jen na jeho zavaření?

o 18.11.2009, 13:33 | Djturtle
Pro upřesnění, kolka má rok výroby 2002 a já ji kupoval asi před měsícem jako jetou.
o 18.11.2009, 13:38 | Vencaf
podle mě nemáš nárok na nic, převzal sis to, odjel jsi, teď je to jen slovo proti slovu...
o 18.11.2009, 13:48 | Skylinee
asi jako Vencaf....jo kdyby to teklo při převzetí tak je to jasná reklamace, ale takhle...no nevim nevim
o 18.11.2009, 14:08 | Djturtle | Upraveno: 2009-11-18 14:11:03
nj, ale ze zákona je myslím lhůta půl roku po kterou oni ručí za opravu a oni ten motor složili asi blbě, když tomu druhej den začal týct olej vinou toho, že prasknul blok. Přitom tvrdili, že motor celej rozebrali a kontrolovali a byl v absolutním pořádku. Všechno tohle mám doložené nahrávkami.
o 18.11.2009, 14:13 | Vencaf
jde o to jestli ten blok prasknul vinou toho že někde dostal ránu v terénu, nebo že to někdo blbě složil, ale to bys musel nechat udělat posudek od soudního znalce a i tak je otázka, jestli by to prošlo, protože oni se můžou bránit tím, že od nich to odešlo v pořádku a potom se v tom mohl někdo šťourat atd..
o 18.11.2009, 14:19 | Djturtle
V terénu to nejelo, ujelo to 4 km po silnici. Z toho 2 km trvalo, než jsem to zjistil a pak další dva km zpátky. A na to, že se v tom nikdo nešťoural mám svědka, který se mnou byl celou dobu od převzetí stroje do zjištění závady (mladá).
o 18.11.2009, 14:23 | Djturtle
Servis víceméně dostal za úkol čtyřkolku po všech stránkách dát dokupy. Přece není normální, aby z toho druhej den začal chcát olej, ne? Když ji měli dát dopořádku... Nehledě na to, že předtím z toho olej nechcal, což servis ví a i to sám řekl...
o 18.11.2009, 14:27 | Alííí
Tohle se Ti bude blbě dokazovat. Pokud Ti nabídnou zavaření bloku na jejich náklady (včetně práce), přistoupil bych na to být tebou.
Je to pakárna, ale důkladná prohlídka při převzetí (popř. zkušební jízda), se někdy vyplatí. Nebo využívat servis, kde máš známý (i když to je někdy ještě horší než naopak).
o 18.11.2009, 14:31 | Phitypaldy
Prevzal si ji a olej netekl, takze jejich pochybeni jim dokazes asi hodne tezko. Normalne jim rekni at to nechaji zavarit a bude asi spokojenost na obou stranach. Pokud to zavari nekdo kdo to umi tak to bude v pohode. Ja tak jezdil par let se zavarenym drzakem prevodovky (u auta) a vse bez problemu.
o 18.11.2009, 15:10 | Djturtle
hmmm, kua neděláte mi radost.... Ale asi to tak dopadne, že mi to zavaří a bude. Je fakt, že dokazovat jim vinu je asi dost nereálný. I když ten servisák je z toho sám dost paf, protože je mu jasný, že jenom tak sám od sebe blok po dvou kilometrech jízdy od opravy nepraskne...
o 18.11.2009, 15:17 | LukeFab
nepraskne,ale jak se to tedy stalo?
o 18.11.2009, 16:09 | Djturtle | Upraveno: 2009-11-18 16:10:28
Vyzvedl jsem čtyřkolku, dovezl ji na vozejku domů, večer jsem ji nechal tak 5 minut brblat na volnoběh, druhej den to samý, ale to už jsem si všiml, že mezi motorem a převodovkou trošku prosakuje olej. Odpoledne jsem vyjel, ale ujel jsem 2 kiláky a když jsem zastavil, viděl jsem, že z toho už kape trochu víc. Tak jsem to nechal vychladnout, otočil to a jel zase ty 2 km zpátky na pětku a pomalu, aby se ten motor nedostal do vyšších otáček. Než jsem dojel domů, vychcala z toho skoro polovina oleje.Doma už ten olej nekapal, ale spíš pomalu tekl.
o 18.11.2009, 17:07 | Alííí
Ještě jsi si to mohl přidřít, woe. :-(
Nebylo to v pátek 13.? :-((((
o 18.11.2009, 18:19 | Djturtle
ee, v sobotu 14. Ale ono se říká, že ta sobota 14. je daleko horší, než pátek 13. :o)
o 19.11.2009, 10:17 | Alííí
No každopádně dej vědět, jak jsi dopadl... :-(
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.339 sekund.