Navštíveno 1358x

17.11.2009, 13:16 |
Losky Ahoj, mám navi Mio C520 s IGO8 a úhlopříčkou 4,3". Rád bych si koupil jiný mobil a zároveň i s navi. Můžete něco dobrýho doporučit? Jedná se mi o to, aby to nebylo pomalé jak menu tak i navi. Zkrátka aby to makalo tak jak má. Cena max 12tis. Díky za nějaký typ. Nějak jsem si zvykl, že u Mia jde odblokout Windows a pak tam jde jakákoliv navigace
zadny mobil nema GPS chip na takovy urovni jako navigace :)
Cili nevim co od toho ocekavas, jako nejaka nouzovka to jde ale stejne to neni nic extra.
Ledaze pak externi GPS modul a pripojit pres BT, to uz by mohlo byt malinko lespi. Jinak na ruzny MT jsou ruzne navigace.
mam n81+ gps modul(
[ Link ] ) a naprosto bez problemu
mám 5800 bez modulu a pohoda, brácha má N97 s modulem a super, řekl bych že ještě lepší než některé klasické navi
záleží taky na tom jakou navi si tam nahraješ
E66 o dost citlivější než Mio 510+. Vlastní zkušenost.
Mam 5800 Xpress music a prijde mi ten GPS cip citlivejsi nez u meho PDA Mio P520 (nebo co to je za typ). Nevyhoda je ovsem to, ze na Nokii/Symbianu pulka navigaci nejde a ty co jdou, tak mi prijdou hnusny.
e71 a parada, klasickou navi uz jsem prodal, tohle je naprosto dostacujici, v lete na masine Alpy bez problemu, navi jela v mobilu nepretrzite i 9 hodin

17.11.2009, 17:42 |
Losky tak gps modul nechci. Měl jsem kdysi u mobilu ten nokiáckej a docela mě zklamal. Musel být skoro pořád na nabíječce, jinak padal signál. Chci vše v jednom. Docela mě zajímá to HTC, ale o nikom nevím, kdo to vlastní
Mám N82 a taky v pohodě ;)

17.11.2009, 20:09 |
vypuk Zkus iphone 3G nebo 3GS, navigace fakt parádní jak si koupíš/stáhneš navigaci například od TomTomu nebo Navigonu, na youtube najdeš dost videí, jak rychle reaguje Navigon na iphone
tak zrovna iPhone nema moc dobrej ten gps chip. Je pravda ze je to dostacujici ale ...

17.11.2009, 21:39 |
vypuk ...? Můžeš pokračovat :) Jel jsi s tím někdy, cožby s funkční navigací? :)
Ano pouzivam ho casto kdyz nekam jedu.
Mam tam nahranyho Navigona, chystam se ze jeste otestuju TOMTOMa ale co jsem koukal na ruzny recenze a fora tak tan navigon vychazi skoro nejlepe. Ona kazda svoje pro a proti.
Ten iPhone ma starej cip, SIFR 1 tusim. Cili ni prevratnyho. Jakmile zajedes nekam do tunelu jsi bez signalu, ci staci i hustejsi stromy tak jsi take bez signalu. Presnost neni uplne tak jak by mela byt, citlivost take ne. Jeste jsem ji nevyzkousel za husteho provozu nekde v Praze na nejakym sidlisti, jak by to bylo se signalem mezi vysokyma panelakama. Obcas to rika se spozdenim co mas kde co a jak udelat. Rychlost zobrazeni km/h ma take velke spozdeni...
Jinak je to rychle na ovpadani, coz je pravda.
Takze asi tak :) Pokud nekdo ma ci mel nekdy poradnou navigaci, tak proste s telefonovyma navigacema nemuze byt spokojen. Jako nouzovka ano to jo, jinak asi tezko. Navic vydrz s navigovanim je tak cca 2-3h TOP :)
Pak jedine od TOM TOMa originalni drzka do auta i s vlastnim GPS chipem, kterej je na tom o hoodne lip. Ale taky ta cena toho drzaku .... :)
A ted jsi nejsem jistej jestli se iPhone spoji s jinym GPS modulem pres BT :) Nezkousel jsem to.
Jeste neco? :)

17.11.2009, 22:03 |
vypuk Co jsem tak četl, tak lidi, co mají iphone "2G" tak používají navigaci přes nějakou BT sadu. Já si zatím s iPhonem vystačil vždy, ale taky je pravda, že jsem v nějakém větším městě nebyl, převážně místek,ostrava,karviná a takové města a vesnice poblíž. Máme TomTom ONE, co pořídil otec, a ten iPhone se mi zdá lepší než tato(co by taky člověk za ty prachy chtěl), řeším problémy, až když nastanou(jestli vůbec), takže mi ta navigace stačí :)
šestikule....když už si to načal, poradíš jak do E71 tky to vše dostat tak aby to fachčilo? Na moto by se to mohlo hodit :o) Diky

17.11.2009, 22:22 |
clown do E71 Garmina :o) .. ale kdyz mi posila z Nuselskeho mostu doleva / doprava do Svatoplukovy, abych dojel k pumpe Agip co je pod mostem, heslem "nyni odbocte doprava", tak jsem se zakousl slusne, abych se nepocural smichy .. :o))

17.11.2009, 22:23 |
clown btw .. zapominate na to, ze tlefony maji a-GPS, tedy tahaj par dat pro rychlejsi FIX gps pozice .. na druhou stranu prepocitani trasy je treba u E71 tragedie
AllInOne: asi záleží jaký navigační soft, mám Sygic, ten klasický nainstaluješ, aktivuješ a další potřebné mapy už jen dohráváš na kartu do adresáře, po spuštění to samo nové mapy rozpozná a nabídne.
Co vím, tak tam jde dát i TomTom možná i Garmin, ale tam se musí nějakým prográmkem snad vždy aktivovat GPS jinak to nechodí.
:o))) zase to nechcu na every day, ale sem tam se to asi hodi, i kdyz to nebude 100 procentní.
nenajdu někde podrobnej návod, co a jak kde stáhnout? Mám normal TT pevnou,ale tu na moto tahat moc nebudu a ten mobil je přecijenom pohodlnější (snad):)
mám taky nokii 5800, kupoval jsem ji z důvodu abych nemusel sebou tahat mimo telefonu ještě navi a mít plné kapsy + v autě dvě nabíječky. Co dodat - funguje, ale jak už bylo napsáno není tak rychlá a přesná jako klasická přenosná navi(garmin), displej docela ujde. Používám taky Ndrive, funguje bez problémů, jen s vypnutým a-gps docela trvá než se chytne, jinak má velmi slušné mapy.
šestikule
už se dívám na net.... nemáš to někde na disku vše potřebné a aktuální na tu E71?byl bych vděčnej a nebo alespoň nějakej užitečnej odkaz?
šestikule...díky, odpověděl jsem ti
sry za OT

18.11.2009, 08:20 |
Losky Takže asi je lepší si nechat tu svou C520, která funguje s oběma systémy stabilně a radši si koupit obyč mobil. Chtěl jsem zabít dvě mouchy jednou ranou, ale... . Jinak co se týče levnějšího mobilu, tak asi ta 5800 vypadá hodně solidně, i když dotykáč jsem nikdy v ruce neměl:(
Ja to mam jako sestikule, N79 a Sygic a zadny problem. Jediny co, tak obcas spusteni, nez chytne signal nejakou dobu trva :( ale potom uz to jede jak das :-)

18.11.2009, 08:30 |
Losky já právě chtěl něco, co zvládá igo8 a co vím, tak to jsou HTC a asi Omnie od Samsunga

18.11.2009, 10:06 |
clown Losky ..
jen si over, zda ti origo autoadapter pro HTC stiha dobijet baterii, kdyz mas pustenou navi, zkusenost je takova, ze to jentaktak udrzuje pri zivote, ale nenabije :o(
u ty Omnie je exot rozliseni LCD, ale schemata uz na to jsou celkem v pohode.
Sam mam navi 4.3" na iGO a telefon .., v loketce mne to ulozeny nevadi. 2x CL mne taky netrapi.

18.11.2009, 10:21 |
Kapka (M)
taky se sem vetru...mam už nejaky patek Nokki N73 a sgpr modulem Nokia...chtel bych vymenit za neco noveho..docela se mi libi ty velke mobily s dotykačem..koukal jsem po Iphone..ale tam je pomalu vse vazane na mobilni internet,ktery nemam a nechci ho ani platit..jde do Iphonu nejaka navigace ktera spolupracuje s internim GPS modulem?nebo co ja jiny telefon?dotedka jsem mel vždycky Nokie tak bud Iphone nebo nejakou nokii..
Kapka: osobne muzu doporucit N79 jako nastupce N73, taky jsem z ni presel a jsem max spokojen, jedine casem, az bude podobny telefon s lepsim fotakem, nez ma tohle... :-)
N5800 s interni GPS + Sygic 2009 a spokojenost...
Pokud jedu nekam dal, tak iGO 8.3 na Miu... ;)

18.11.2009, 10:44 |
clown kapka .. pro iphone je uz i iGO :o) aneb madari se s tim neserou :o)

18.11.2009, 14:36 |
Losky ještě takový menší dotaz. Jaké máte zkušenosti s obchodem Hypermobil.cz, mobilky.cz, cesketelefony.cz a mobilsok.cz? Mají super ceny, ale nevím... Jinak u mobilků plno známých včetně mě kupovali tel a musím říct, že mi je jen divný, proč nemají origo barevné manuály, vše jinak sedí. Může mi to někdo trošku osvětit a případně doporučit nějaký ten server? Díky

18.11.2009, 15:33 |
Losky koukal jsem na recenze těch obchodů a asi se vyplatí ten tel koupit o pár stovek víc v Alze
jinak pro ten iPhone jsou navigace: Sygic, iGo My way , Navigon MobileNavigator a TOMTOM.
Je z ceho vybirat.
Kapka: pro iPhona dela originalni drzak TOMTOM do auta vcetne vestaveneho kvalitniho GPS cipu. S tim se pak uz iPhone vyrovna plnohodnotne navigaci, pak vse zalezi na softu :)
[ Link ]

18.11.2009, 18:09 |
Losky Iphone se mi líbí, ale ta cena?:(( Tak už jsem se stejně rozhodl. Koupím si jen tel 5530. 5800 se mi už zdá dost velké a líp mi sedí 5530 a navi zůstane doma:))

19.11.2009, 13:00 |
Bucci Losky... na HTC se ptej co chceš.... mam už asi 5tej model od nich a už bych neměnil... nehledě na to, že WinPhone umí i iGO8 (na který si asi zvyklej)
měl sem MDA Compact3, HTC Artemis (to samý jako C3 ale s wifi), HTC Polaris (nástupce Artemise), HTC Diamond, HTC Compact 4 (to samý jako Diamond od T-mobile) a teď HTC Diamond 2 - ten bych ti i doporučil, případně D1... cena mezi 9 - 10k
20ti kanálová GPS je přesná a rychlá, navigace naprosto bez problémů.
Navíc umim odemknout a flasnout poslední 6.5 nebo 6.5.1. - ozvi se a určitě se dá něco vymyslet