Navštíveno 778x

Máme u nás v baráku problém - jsme SVJ:
Měnili sme vchodové dveře, proběhlo zaměření od firmy, poslali cenovou nabídku, tu jsme na schlzi schválili, potom firma poslala návrh smlouvy a naše paní předsedkyně začla přemejšlet, jestli ty dveře nejsou obráceně, nakonec poslala připomínku, že chce ty dveře pravé... přišel nový návrh z vyobrazením dveří (pravých) a ten podepsali.
Při mntáži bylo vše O.K. až na to, že ty dveře byly zakresleny z pohledu zevnitř! a Předsedkyně myslela že jsou z pohledu venku - nikdo z nás se nad tim předtím nepozastavil.
Teď tedy máme dveře obráceně než jsme původně chtěli (ikdyž v pevní nabídce to firma měla dle našich požadavků).
Jak z toho ven? mohlo by pomoc, že dveře naráží na překlad schodiště a nejdou tedy úplně otevřít?
Pochopte, nechce se nám platit nový dveře....
Díky za jakoukoli radu.
no to by nemohlo pomoct jelikož oni mají dopis ve kterém si přejete aby tyto dveře se otevíraly tak a tak :) takže spíš poučení pro příště = ptát se raděj 10x jak vůl :)

16.11.2009, 14:38 |
Luke_288 | Upraveno: 2009-11-16 14:40:12
a vy nemáte ve výboru víc lidí? u nás teda předseda sám nic nezmůže, musí k tomu bejt další dva podpisy. jinak podle mě smůla, protože pokud vás řídí někdo, kdo nechápe technický výkresy a pak do toho povídá, tak to je špatný. na druhou stranu nechápu ani firmu, která namontuje dveře, který nejdou plně otevřít (tím myslím 90°)
nechte to zaplatit paní předsedkyni. ještě bych trošku zapátral, jestli třeba hasiči nemaj předepsanej směr otvírání
Jen upřesnění: firma nám nabídla upravení toho překladu jako var.1 a var.2 že ty dveře snížej a nad ně daj nějakej vyrovnávací nebo jakej profil. Předsedkyně a vlastně i všichni v baráku chcem mít ty dveře jakože levý, ale samozřejmě platit se to nechce nikomu.

16.11.2009, 15:51 |
DaveX Dělník jede podle plánu :) Předevčírem o tom zrovna bylo ve zprávách :)
[ Link ]

16.11.2009, 16:09 |
Zbyšek | Upraveno: 2009-11-16 16:11:00
Jelikož bylo dodáno vámi objednané zboží a chyba není na straně firmy, nezbývá nic jiného, než právě úprava dispozicí dveří, nebo části domu.
Nepomůže ani žádné nařízení o tom že by dveře měly být otvíravé tím nebo oním směrem (kdyby nějaké takové existovalo), jelikož o tohle se musí starat právě správce domu, nebo družstva, nikoli firma, která pouze plní zákazníkovy požadavky. Ta se může starat jedině o technické řešení dveří pro bezbariérové přístupy, nebo únikové východy, kde jsou některé věci jasně předepsány. Nevím tedy od jaké firmy to máte, ale jelikož i sám v jedné dělám, tak mě udivuje, že si to vůbec někdo dokáže splést. Dokonce to tam má skoro každá firma v poznámkách i napsané z které strany je daný pohled (většinou samozřejmě zevnitř), takže pak i opravdový idiot neudělá chybu.
Já jen můžu na okraj říct, že jsem bohužel předseda SVJ (nikdo to dělat nechtěl, tak to zbylo na mě jakožto "mladýho a perspektivního") a pokud je reálný, že bych kvůli nějaké (klidně i vlastní) technické chybě měl platit něco ze svýho, tak to kašlu na veškerý opravy a radši ten barák nechám spadnout, za to mi to fakt nestojí.

16.11.2009, 16:21 |
Luke_288 | Upraveno: 2009-11-16 16:26:27
přes tebe jakožto předsedu jdou nějaký opravy? bych se divil, od toho je správcovská společnost, případně generální dodavatel, kterej drží záruku. u nás náš předseda bere za předsednictví 5tis Kč měsíčně plus má placený nějaký minuty na mobilu, tzn pokud by něco takovýho podělal, tak má jednak x možností konzultací at už se zhotovitelem celýho baráku nebo s nějakým externistou a druhak má výbor SVJ tři členy a ke všemu jsou třeba podpisy minimálně dvou z nich
pokud jde o nějaký dílčí úpravy (o který se tady píše) a pokud už něco podepíše, tak by za to měl brát zodpovědnost. druhá věc je, že nevim jak u vás, ale u nás je celej výbor pojištěnej na blbost do výše snad 200tis Kč (to vím jen a proto, že jsem se v tzv kontrolní komisi výboru SVJ). jinak teda tě obdivuju, že ses nechal do něčeho takovýho uvrtat, na našeho předsedu je 3/4 baráku akorát nasraných, jak to dělá blbě, ale když dojde na krev, tak místo něj nikdo nechce.
Zbyšek: tím nařízením jsem nemyslel nic ve smyslu vrácení peněz apod, firma dodá to co má objednáno, ale kupříkladu hasiči maj u požárních dveří na chráněných únikových cestách směr otvírání danej směrem úniku lidí, jinak neprojde kolaudace.
Tak opřesně tohle se i tý předsedkyni řikal, že prostě ona změnila dispozice. Eště že v době odsouhlasení sme v baráku nebydleli a nepodíleli se na rozhodování :-)
Taky dělám v jedný takový firmě a je mi jasný, že zorvna firma to platit nebude. Měl sem možnost tu smlouvu vidět a je tma i u popisu dveří jasně napsáno VD dvo. tev. pravé a na konci jsou další vysvětlivky pojmů, takže pani je skutečně "hloupoučká".