Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jak z toho ven

o Navštíveno 780x o
o 16.11.2009, 14:35 | martin924
Máme u nás v baráku problém - jsme SVJ:
Měnili sme vchodové dveře, proběhlo zaměření od firmy, poslali cenovou nabídku, tu jsme na schlzi schválili, potom firma poslala návrh smlouvy a naše paní předsedkyně začla přemejšlet, jestli ty dveře nejsou obráceně, nakonec poslala připomínku, že chce ty dveře pravé... přišel nový návrh z vyobrazením dveří (pravých) a ten podepsali.
Při mntáži bylo vše O.K. až na to, že ty dveře byly zakresleny z pohledu zevnitř! a Předsedkyně myslela že jsou z pohledu venku - nikdo z nás se nad tim předtím nepozastavil.
Teď tedy máme dveře obráceně než jsme původně chtěli (ikdyž v pevní nabídce to firma měla dle našich požadavků).
Jak z toho ven? mohlo by pomoc, že dveře naráží na překlad schodiště a nejdou tedy úplně otevřít?
Pochopte, nechce se nám platit nový dveře....

Díky za jakoukoli radu.

o 16.11.2009, 14:37 | Midnite
no to by nemohlo pomoct jelikož oni mají dopis ve kterém si přejete aby tyto dveře se otevíraly tak a tak :) takže spíš poučení pro příště = ptát se raděj 10x jak vůl :)
o 16.11.2009, 14:38 | Luke_288 | Upraveno: 2009-11-16 14:40:12
a vy nemáte ve výboru víc lidí? u nás teda předseda sám nic nezmůže, musí k tomu bejt další dva podpisy. jinak podle mě smůla, protože pokud vás řídí někdo, kdo nechápe technický výkresy a pak do toho povídá, tak to je špatný. na druhou stranu nechápu ani firmu, která namontuje dveře, který nejdou plně otevřít (tím myslím 90°)
nechte to zaplatit paní předsedkyni. ještě bych trošku zapátral, jestli třeba hasiči nemaj předepsanej směr otvírání
o 16.11.2009, 14:42 | martin924
Jen upřesnění: firma nám nabídla upravení toho překladu jako var.1 a var.2 že ty dveře snížej a nad ně daj nějakej vyrovnávací nebo jakej profil. Předsedkyně a vlastně i všichni v baráku chcem mít ty dveře jakože levý, ale samozřejmě platit se to nechce nikomu.
o 16.11.2009, 15:51 | DaveX
Dělník jede podle plánu :) Předevčírem o tom zrovna bylo ve zprávách :)

[ Link ]
o 16.11.2009, 16:09 | Zbyšek | Upraveno: 2009-11-16 16:11:00
Jelikož bylo dodáno vámi objednané zboží a chyba není na straně firmy, nezbývá nic jiného, než právě úprava dispozicí dveří, nebo části domu.
Nepomůže ani žádné nařízení o tom že by dveře měly být otvíravé tím nebo oním směrem (kdyby nějaké takové existovalo), jelikož o tohle se musí starat právě správce domu, nebo družstva, nikoli firma, která pouze plní zákazníkovy požadavky. Ta se může starat jedině o technické řešení dveří pro bezbariérové přístupy, nebo únikové východy, kde jsou některé věci jasně předepsány. Nevím tedy od jaké firmy to máte, ale jelikož i sám v jedné dělám, tak mě udivuje, že si to vůbec někdo dokáže splést. Dokonce to tam má skoro každá firma v poznámkách i napsané z které strany je daný pohled (většinou samozřejmě zevnitř), takže pak i opravdový idiot neudělá chybu.
o 16.11.2009, 16:14 | Mr.Scully
Já jen můžu na okraj říct, že jsem bohužel předseda SVJ (nikdo to dělat nechtěl, tak to zbylo na mě jakožto "mladýho a perspektivního") a pokud je reálný, že bych kvůli nějaké (klidně i vlastní) technické chybě měl platit něco ze svýho, tak to kašlu na veškerý opravy a radši ten barák nechám spadnout, za to mi to fakt nestojí.
o 16.11.2009, 16:21 | Luke_288 | Upraveno: 2009-11-16 16:26:27
přes tebe jakožto předsedu jdou nějaký opravy? bych se divil, od toho je správcovská společnost, případně generální dodavatel, kterej drží záruku. u nás náš předseda bere za předsednictví 5tis Kč měsíčně plus má placený nějaký minuty na mobilu, tzn pokud by něco takovýho podělal, tak má jednak x možností konzultací at už se zhotovitelem celýho baráku nebo s nějakým externistou a druhak má výbor SVJ tři členy a ke všemu jsou třeba podpisy minimálně dvou z nich
pokud jde o nějaký dílčí úpravy (o který se tady píše) a pokud už něco podepíše, tak by za to měl brát zodpovědnost. druhá věc je, že nevim jak u vás, ale u nás je celej výbor pojištěnej na blbost do výše snad 200tis Kč (to vím jen a proto, že jsem se v tzv kontrolní komisi výboru SVJ). jinak teda tě obdivuju, že ses nechal do něčeho takovýho uvrtat, na našeho předsedu je 3/4 baráku akorát nasraných, jak to dělá blbě, ale když dojde na krev, tak místo něj nikdo nechce.

Zbyšek: tím nařízením jsem nemyslel nic ve smyslu vrácení peněz apod, firma dodá to co má objednáno, ale kupříkladu hasiči maj u požárních dveří na chráněných únikových cestách směr otvírání danej směrem úniku lidí, jinak neprojde kolaudace.
o 16.11.2009, 17:53 | martin924
Tak opřesně tohle se i tý předsedkyni řikal, že prostě ona změnila dispozice. Eště že v době odsouhlasení sme v baráku nebydleli a nepodíleli se na rozhodování :-)
Taky dělám v jedný takový firmě a je mi jasný, že zorvna firma to platit nebude. Měl sem možnost tu smlouvu vidět a je tma i u popisu dveří jasně napsáno VD dvo. tev. pravé a na konci jsou další vysvětlivky pojmů, takže pani je skutečně "hloupoučká".
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3183 sekund.