Navštíveno 698x

Kdyz se jezdi soukromym autem pro firmu, jak se to proplaci? Spotreba benzinu dle technycaku, ale jak nebo podle ceho se pocita nahrada opotrebeni auta?
Dva způsoby, u obou píšeš cesťáky, spotřeba dle TP
1. buď dokládáš skutečné náklady (palivo) a amortizace se počítá paušálem dle vyhlášky
2. Vezmeš to paušálně celý, je stanovena vyhláška na ceny pohonných hmot a nedokládáš nic
Takze nejaka dohoda se zamestnavatelem ohledne vyse nahrad opotrebeni nehrozi, respektive to ani nejde. Kdysi sme to delali na skole vcetne nejakych vypoctu, ale Alzheimer je svine:)

12.11.2009, 23:10 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2009-11-12 23:12:48
ta amortizace se bere dle indexu, vždy tam musí být započitaná, pokud by ti proplácel jen PHM, tak je samo blbost jezdit svým autem...
dohoda a když paušálně, dle údajů v TP ti řekne, jaký máš index pro výpočet spotřeby + amortizace, je to třeba kolem 5, 6, záleží to dle auta, motorizace atd. Takže pokud najedeš 5000 km, tak to vynásobíš tím indexem a tolik dostaneš. Nevím, co vychází lépe, zda 1. nebo 2., ale já měl 2. a nestěžoval jsem si :-)
Ok, uvidime s cim prijde. Diky moc:)
problematiku řeší § 157 zákoníku práce, konkrétně v Tvém případě, že použiješ své soukromé auto, je to pro letošní rok 3,90 Kč za ujetý kilometr paušální náhrad + náhrada za spotřebované palivo (průměrná spotřeba se vypočte jako vážený průměr tří hodnot uvedených ve velkém techničáku) krát buď vyhlašovaná sazba pro letošní rok - N95 za 26,8 Kč, nafta za 28,50 Kč, a nebo stačí v den pracovní cesty natankovat libovolno množství paliva a doložit jeho cenu touto účtenkou.

12.11.2009, 23:41 |
clown jezdil jsem ..
spotreba dle TP + nejaka amortizace .. u Galaxy 2.3 benzin to vychazelo tak, ze mi cca 40 procent z castky zustavalo na amortizaci :o)
jojo taky jezdím, jako pepe tady máš další kalkulačku, podle které se ti to vypočítá
[ Link ]

13.11.2009, 09:11 |
Zdenek (A)
Nezapomen na silnicni dan!
Tu silniční daň teda za mě vždycky zaplatil zaměstnavatel.........

13.11.2009, 09:18 |
Zdenek (A)
Jasne. To je normalni. Chce, abys pro nej jezdil svym autem, tak at se stara.... ;-)
Jeste uvidime co z toho bude. Kazdopadne za kalkulacky a rady diky.
Taky to teď budu řešit, takže díky :-)