Navštíveno 792x

12.11.2009, 08:06 |
fredy potrebuji informaci. máme v práci malou sít, prostě propojení PC s routerem a sdílíme tam par excelu a wordu pro praci... sef porad spekuluje jak má udělat aby na svém PC viděl co kdo právě děla, já jsem se od této práce distancoval :) a ani bych to vlstně neuměl. proto se chci zeptat jestli to je mozné udělat a jestli jsou nějaká opatření jak se třeba můžu dívat na net aby to on neviděl... taky mě zajímá nějaká ochrana osobních dat, já se tu občas přihlašuji do své banky a mailu atd.... má na to právo?

12.11.2009, 08:10 |
fredy jo a ještě mě zajímá jestli je tzo možné udělat zadarmo:) jedná se jen o sledování 2 PC
sledovacích progarmů je ...
záleží jestli se spokojí s výpisem po pracovní době, co kdo otevřel, apod. nebo chce sledovat online

12.11.2009, 09:27 |
fredy chce online
heh, tak to bych byl nasranej.. já v práci používám na soukr. věci svůj notebook a mám klid.. když jdou po nás tvrdě, tak ho mám ve skříni za rohem, a tam jsem zalezlej :D

12.11.2009, 09:39 |
fredy no tady je celkem husta atmosfera, nějak jsem rozhodnutej ze koncim, protoze na toto teda nejsem zvyklej, clovek udela prvni posledni a pak toto?
jestli je to v pracovni dobe a na pocitaci zamestnavatele, tak ty tam nemas soukrome veci co resit, takze na ochranu nejakych udaju se fakt nehraje... a pokud je to jeho pocitac a jde o pracovni dobu, tak on ma myslim pravo kontrolovat, jestli opravdu pracujes nebo delas neco jineho...
jinak ja to u zakazniku resim, ze mesicne dokladam statistiky navstivenych webu... Kerio to umi pekne i s kolacema a je videt, kolik casu jsi realne pracoval nebo byl na webech, kde nemas byt :)
jinak na online sledovani je tech veci fakt spousta... teamviewer apod... kazdopadne co vim, tak free veci casto pri pripojeni na sebe upozorni...

12.11.2009, 09:44 |
clown UVNC, schovat ikonu pripojeni ..

12.11.2009, 09:50 |
fredy no nevím jestli bude chtít udělat něco jako vzdálenou správu plochy nebo něco podobného, můžu teda serfovat aby on o tom nevěděl?
jj můžeš surfovat v mobilu

12.11.2009, 15:42 |
fredy zkoušel jse jen tak z prdele nastavit správu vzdálené plochy a ikdyž jsem zadal název PC které je zasíťované, tak mě to napsalo že nenalezl žádný server. bez toho to nejde?

12.11.2009, 16:52 |
htd Právní aspekt
Dokonce i nový zákoník práce, často označovaný jako silně levicový, pamatuje na oblast, která eDetektiva velice zajímá, tj. zneužívání svěřených pracovních prostředků, a to včetně výpočetní techniky. V §316 se v odstavci 1 doslova píše:
„Zaměstnanci nesmějí bez souhlasu zaměstnavatele užívat pro svou osobní potřebu výrobní a pracovní prostředky zaměstnavatele včetně výpočetní techniky ani jeho telekomunikační zařízení. Dodržování zákazu podle věty první je zaměstnavatel oprávněn přiměřeným způsobem kontrolovat.“
A nejen to. Kontrolu zaměstnanců považuje tento právní předpis dokonce za výslovnou povinnost vedoucích zaměstnanců. V §302 je výslovně uvedeno, že vedoucí zaměstnanci jsou mimo jiné povinni:
a) řídit a kontrolovat práci podřízených zaměstnanců a hodnotit jejich pracovní výkonnost a pracovní výsledky,
b) co nejlépe organizovat práci,
………
f) zabezpečovat dodržování právních a vnitřních předpisů,
g) zabezpečovat přijetí opatření k ochraně majetku zaměstnavatele.
eDetektiv je tedy nejen v souladu se zákonem, což potvrzuje i právní stanovisko, ale dokonce má v zákoně přímou podporu.
[ Link ]

13.11.2009, 17:55 |
Katy | Upraveno: 2009-11-13 17:57:39
2fredy: no jo, zlaté zrcadýlka u otce, co ? :D
holt nesmis tak porad litat po netu.. ja to mam v te svoji praci na PC nainstalovano - sledovani : sef vi, kdy, kde jsem byla na webu a jak dlouho. ale dohodli jsme se na urcitych "pravidlech" a je to v pohode. kdybych ale nepracovala jak mam, tak by to na me zase vytahl. takze bych spise hledala duvod, proc chce PC sledovat a prip. se s nim domluvit !
2all:Zkousela jsem v PC hledat nejaky program, ktery "sleduje" ale nejak jsem neuspela... jak se to vubec sleduje? NEon-line, ale vypis (jak tu nekdo psal).

14.11.2009, 13:20 |
KaZaN | Upraveno: 2009-11-14 13:20:41
To Katy: Na vypis nepotrebuje program v PC, provoz vetsinou sleduje nejaka brana nebo proxy na serveru ci routeru.

15.11.2009, 00:22 |
fredy Katy, no hlavne se to u nas v praci celkem dost zmenilo a proste vim ze chci pryc. sice dobry love ale za opravdu moc vysokou dan...