Navštíveno 748x

10.11.2009, 17:16 |
petis Klucí, mám problem. Koupil jsem novej PC bez OS, ale když instaluju Win XP, tak mi po nejakým kopirování souboru naběhne modrá obrazovka a píše to hlášku že je nějakej problem s hdd, určitě víte jakou myslím. Prosím poradte mi co stím.
díky
Zkousel si jinou verzi xp? Ideal vyndat disk, otestovat v jinem pc, zkusit vyndat jednu ram atd...
XP nemaj drivery pro SATA disk, musi se tam nacpat rucne.
vidis to me nenapadlo. Ale v tomhle pripade by mu vetsinou nenaslo zadnej disk. Jinak pro jistotu koukni jestli nejde v biosu prepnout sata na ted sakra z hlavy nevim co.Spis uka co je to za book

10.11.2009, 17:24 |
petis tap: jjm měl by tam bejt SATA disk. A jak to tam nacpat?:-)
axetom: mám legal XP kněmu, tak jimý nemám.

10.11.2009, 17:28 |
petis
podivej se do BIOSU a hledej volbu ktera bude obsahovat slovo ACPI a tu dej disable. Melo by to pomoct,alespon u vyrobku HP a Lenovo to tak je.
Pri inštalácii niekde píše, že máš stlačiť F6 pre pridanie RAID alebo iného drajvru. Pod tým to je...
Ako Slim... ale musis mit driver pro ten disk. Anebo sezen modifikovany XP, kde uz ty drivery nekdo rucne docpal. Ale jak je to legalni, nevim...

10.11.2009, 18:07 |
petis Už to jede. Díky klucí za rady. Já věděl že se mužu na AHC spolehnout:-).

10.11.2009, 19:39 |
petis Lobo: super návod, užmám postahovaný drivery ale ten Driverpacks Base 7.052 nemužu nikde najít, ani na tech jejich stránkách.
Další vec je že jsem ke kompu po nainstalování XP píchul kabel s netem, a ten se nepřipojil, takže další pruser:-(
napiš ručně iP jestli máš wifi
Od koho máš pripojenie?
Ideš cez router doma?
Máš pevné alebo dynamické adresy?
Nemáš registrované zariadenie na MAC adresu?

10.11.2009, 20:31 |
petis mám antenu s routerem, Ale vždy a u všech počítaču, i po reinstal XP jsem jen píchnul kabel do zdířky a připojilo se to samo. ted třeba jedu z mini NTB, a at vezmu jakejkoliv počítaž tak se to připojí hned. Nic nemusím nastavovat. Ale to se třeba podá. ted dělám ISO upravenýho XP. Tak se m to snad povede:-))

10.11.2009, 23:08 |
petis Tak už jsem nainstaloval XP s upraveným CD a bootuje mi to i se SATA disky:-) Internet už taky jede.
jo ten navod je dokonalej... instalace sranda od te doby co to pouzivam... :)