Navštíveno 4026x

07.11.2009, 21:52 |
KaZaN | Upraveno: 2009-11-07 22:00:25
Opět jsem se zasekal na tý debilní Breakersoft aplikaci CEZAR. Chytraci mi na můj vkus dost suše na moje námitky u Win7 x64, kde to nešlo ani boha rozjet ve fullscreenu ani v XPmode, že je to předpotopní 16bit moloch, který by určitě stálo za to trošku přiblížit současnosti, když už si účtujou takový dardy za upgrady, odvětili, že x64 nepodporují a ani nebudou a do Win to předělávat nehodlaj, protože takhle je to boží a ve všech Win včetně Sedmiček to chodí.
OK, smazal sem několikadenním úsilím vypiplanou x64 Sedmu se všema cca 30ti aplikacema, abych tam kvůli tý jediný schajze CEZAR dal Win7 32bit......
OK, ted Cezara uz pustim, ale opet jen v okně a píše, že nemůže přepnout do FullScreenu, protože jej tento systém nepodporuje...vidím rudě....čtu si rady, že mám nahrát do Sedmiček XP ovladač aby to fungovalo, stejně mi to nějak furt nejde... zuřím a prosím, nemá někdo radu co teď jako s tím? Nebo toho chci moc? )o:
to jako klasika alt+enter už nefachá ?

07.11.2009, 22:20 |
KaZaN (o; ani nahodou, prej je to ovladacem, mam prej tam dat bud z XP (((o: a nebo VGA standard, coz je teda masochismus docela )o:

07.11.2009, 22:22 |
KaZaN Jde o tento problem:
[ Link ] Some 16-bit DOS-based Programs and the Command Prompt will not run in full-screen mode in Windows Vista (Win7)
rekl bych, ze moc sanci na uspech nemas. resil sem nejake ucto a primo jejich podpora mi rekla, ze na vistach to jede pouze v okne a zadna sance na zmenu neni...
tak to si musis ujasnit zdali chces soft ve full nebo chces w7 ......

07.11.2009, 22:29 |
Arnie_one | Upraveno: 2009-11-07 22:31:01
AWE Cesar, taky ten program nemam rad a nezbyva me nez v nem makat.
Imho prave mame prechazet na W7, no potes az se zjistit, ze to zase nejde :)
Nismo.Power:
Ono kdyz firma poruci, tak proste W7 bude a hotovo, sam to znam, urcite i ty. Komplikace se resi az po .....

07.11.2009, 22:40 |
KaZaN Ghofig, kdyby ty sraci arogantni aspon netvrdili, ze to jede na x86 bez problemu a ja nemusel preinstalovat Wokna, haldu aplikací šílenejch, nastavení atd abych zjistil, že to stejně nejde, stejně jako to nešlo v x64, jedinej rozdíl je ten, že v x64 jsem to musel jet v XPmode což mi teda ni moc nevadilo.....tak to bych ještě možná tolik nenadával.
NP zákazník dělá primárně celej den s tímhle paskvilem a chce ho ve full, je na to zvyklej a docela ho chápu, hledat něco v nějakým okýnku s minipísmena je vo ničem.
A Win7 proč? Prootže má novej komp, má hafo aplikacíá s databázema atd takkže jsme dali x64 kvůli více ramky...ve Vistě to nejede úplně stejně tak jsme upgradli na Seven kvuli XPmode...ten to ale poresil jen napul... Uchodit na tomhle novym kompu XP jsem nemel ani chvilku odvahu zkouset...navic proc taky, 30 jinejch programuchodi, jwen tenhle zabednej moloch ne...
Kazan: mam to same... zenska dostala novej pocitac a sefik chtel Visty... Tak sem vsechno nainstalil, pretahal data a kdyz sem se snazil rozchodit ucetni sracku, tak ejhle jen okno. Tak sem laboroval s batakama, nastavenim fontu a vysledek je proste ten, ze to jede fakt jen v nem, at sem zkusil cokoliv a vypada to porad divne... a pokud v tom mas celej den delat, tak je to fakt ojeb...

07.11.2009, 22:56 |
KaZaN Podle mne prava chvile prejit na jinej soft. Nabizel sem tem lemram, ze i zaplatime za nejaky "upgrade" kdyz to predelaj aby to chodilo...nasledovsaal odpoved, ze to prece chodi. Mam totiz sitovyho CEZARa u nekolika zakazniku. Dalsi zrovna v patek objednal novy stanice se Sedmama ... tak to to asizatim jeste stornuju...)o:

07.11.2009, 23:00 |
KaZaN eh tak ted to chvili slo alespon v okne docela velkym, ale ted uz nejde spustit vubec...spustim, visi proces dos aplikace, ale CEZAR nenajede...gruaaaaaaaaaaa

07.11.2009, 23:01 |
Daryl (A)
nechapu proc nekdo jeste pouziva dinosauri DOS aplikace. Dyt je to na hlavu ... kdejakej novej soft typu pohoda je na ovladani pohodlnejsi, vykonnejsi a umi vetsinou prechroupat i data z tehle sracek :)
Pokud ta firma neumi prevest GUI do win standartu tak nema narok na penize ... zijou jen z toho, ze jsou nekteri zvykli. Myslim, ze sedmy aspon otevrou rade lidi oci.

07.11.2009, 23:06 |
KaZaN Koukas na to moc jednostrane, ten zakaznik, kterej ten Cezar pouziva a vice cimene pravidelne dokupuje upgrady v tom dela, pac je zvyklej a ocekava, ze to bude fachat v soudobejch Woknech, kdyz za to zaplatit v soucasnosti soudobou cifru za aktualizaci )o: Ono uz jen to, ze si musis prikoupit Tiskovyho magaera, aby to poradne tisklo ve Woknech mluvi samo za sebe.... ale hlavne, ze maji referencni listina 5420 firem....
KDyby tu na to bylo místo, asi bych nechal holt solo XP stanici jen na Cezar..ale neni na to misto ani nahodou...
Takže upravuju otázku, na co přejít, aby se do toho dalo přenést data z tohodle? Hlavně samozřejmě sklad, nerad bych přebouchaval milion autodílovejch nebo elektroinstalačních položek ručně.

07.11.2009, 23:07 |
Daryl (A)
tak mne napada ... vi nekdo jak je to s upgrade licenci ?
[ Link ] jake jsou tam podminky nebo takneco ? da se to preblejt pres vista business nebo dokonce XP professional ?

07.11.2009, 23:08 |
KaZaN Ještě jedna věc mne na nich baví. Progam si nemůžeš stáhnout bez jejich součinnosti, takže o víkendu nemáš šanci sosnout ani svojí verzi pro reinstal ani třeba aspoˇ%n demoverzi, kterou bys pak překopčil svejma datama. Bezva přístup...musíš si napsat a někdy dostaneš milostivě mail s linkem.... gruaaa

07.11.2009, 23:10 |
KaZaN Darylos na to je někde taková tabulka z čeho lze na co přejít. Chápu-li dobře, tak by neměl bejt problém přejít z Vista Business na Seven HomePremium pomocí VUP licence. Já bohužel zatím řešil fyzicky upgrade vždy jen stejný edice.
A nejde to nejak vyresit instalaci XPcek tak, ze si z Win 7 spustis XPcka jako Virtual PC a tam to normalne pujde?
Nebo dva ciste systemy uplne ale to by se muselo furt restartovat zbytecne. Alespon pro zatim, nez to trebas daji do kupy nekdy :)

07.11.2009, 23:23 |
KaZaN | Upraveno: 2009-11-07 23:23:57
Jak jsme psal vyse, v XPmode to taky do FullScreenu nedostanu.
Restartovat behem praci kvuli jednomu programu z 30ti? Dobrej joke (o; to uz mu dam radsi prepinac na periferie a starej komp pod nohy ...
ad demoverze to jsem jim krivdil, tentokrat prisla mi rychle.... nicmene po jeji instalaci chovani stejny jako u ty ostry (demoverze by mela bejst nejnovejsi, ostra verze je starsi build). Ale ze by se namahli udelat uninstaler....na co ze jo...takze ji uz ani nemam jak odebrat kompletne (((o: cim dal lepsi
Jedinná rozumná šance je doporučení investorovi před nákupem/obměně techniky realizovat pro zaměstnance přeškolení na nové účetní a skladové systémy, nefungující na základě PC Fandu z poloviny 90tých let. A trvat na tom. Jinak je to cesta do pekel..... A každý vývojář soudobých účetních, skladových a prodejních programů si určitě rád poradí s přenosem dat z DOSích dinosaurů už jen proto, že je to pro něj kšeft....

08.11.2009, 18:55 |
KaZaN Souhlas, problém je to, že jsme toto konzultoval s vývojáři softu a v mailumi tvrdili doslova toto:
"Program Cézar je 16-ti bitovou (textově zobrazovanou) aplikací, která je schopná provozu na jakémkoli operačním systému, který je na trhu, počínaje MS-DOS, Linux, Novell, Windows95-98, Windows XP, Windows Vista 32-bit a Windows 7 32-bit .
Je schopen řešit všechny úkony, které zvládají 32-ti bitové (graficky zobrazované) aplikace, včetně exportů a importů dat ve formátech TXT, CSV, DBF, HTML a SLK v předem určených časových intervalech s automatickým umístěním na FTP či HTTP server, odesílání e-mailů a tisk dokumentů ve formátu PDF, tisk na síťové a USB tiskárny a to včetně EAN kódů, funkce Clipboard, práce v síti i na terminálovém připojení, práce se čtečkami pevnými či externími, elektronickými vahami, pokladními zásuvkami či displayi, ambulantní prodej, automatické uspokojování objednávek atp., a zároveň skýtá výhody 16-ti bitové (textově zobrazované) aplikace což je, rychlost ovládání, stabilita, a nenáročnost na systémové prostředky. V současné době není v plánu změna z 16tibitové alpikace na 32tibitovou."
OK, je to pecka program, ale já ho u všech klientů zkusím vyměnit za něco co neskýtá výhody 16bitové aplikace, ale zato to stačí nainstalovat a funguje to.

08.11.2009, 20:31 |
Daryl (A)
ehm ... panove asi jeste neostrehli, ze dnesni masiny oplyvaji gigabity pameti a ne kilobity, na ktere je tahle aplikace stavena. Cili rychlost ovladani, stabilita a nenarocnost na systemove prostredky neni vysadou 16bitu, ale kvalitniho programatora :) S touhle hlaskou by neuspel ani pred 10ti lety natoz ted :)

08.11.2009, 22:28 |
KaZaN Co by se teda dalo doporucit? Sklad a faktury....

08.11.2009, 22:30 |
Daryl (A)
ja mam zkusenost s pohodou. money mozna taky nebude spatny.

13.11.2009, 00:48 |
Shr3k DOSBox nepomůže?
[ Link ] Používám pod 64bit Windows 7 bez problémů.

13.11.2009, 02:13 |
KaZaN | Upraveno: 2009-11-13 02:15:15
DosBox neudělá fullscreen, navíc potřebuju sdílet databázi s ostatníma klientama v síti, potřebuju tisknout atd.. Navíc DosBox nemá smysl ve Win7 kde je XPmode - samozřejmě pokud nemáš nějaký Home edice.

13.11.2009, 09:09 |
clown no ja se desim, kdy mi lehne PC u fakturantky, pouzivame Melzer a to tj to samy, jen pod FOX PRO. Ale nastesti Melzer aspon neco dela ...
btw. Pohoda je pro firmy, kde delaji par faktur denne a ne 50. Tam je ti mysoidni ovladani akorad k nasrani. Desne to zdrzuje.

13.11.2009, 13:47 |
KaZaN Presne proto sem jim psal, ze nechci aby to predelavali do okynek, ale jen proste ten spodek aplikace predelali do neceho normalniho a UI nechali podle zvyku.... )o:

13.11.2009, 15:51 |
Shr3k KaZaN: DOSBox fullscreen udělá normálně ALT+ENTER, NETBIOS klinet přes IPX/SPX se dát taky spustit, tisk přes LPT umí vývojové verze.
XPmode nefunguje na všech procesorech a navíc zavádí celé 300 MB XP do paměti. To už je lepší použít zdarma VMWare Player a nadefinovat si VMX s DOS session s co já vím 64 MB, nebo kolik to potřebuje.

13.11.2009, 18:48 |
KaZaN | Upraveno: 2009-11-13 18:49:35
Možná, že DOSbox fullscreen udělá, už si to nepamatuju přesně, možná tam byl problém s češtinou nebo se sdílením nebo s tiskem, už jsem zkoušel tolik variant, že nevím co mne brzdilo na počátku (o;
Jinak vzhledme k tomu, že stroj má 8GB RAM, tak XP mode a jeho spotřeba 300MB mne opravdu netrápí.... jen kdyby to fungovalo. U VMplayeru si nejsem zas až tak jistej legálností pokud v ně použiju XPčka, ale tak jako tak to není řešení )o:
Mimoto už jsem vcelku ve stádiu, že mi jde o princip, proč bych se měl takhle jebat s aplikací, která se dneska běžně prodává a prodejce tvrdí, že ve Win7 funguje bez problémů...
Nehledě na to, že ono je to aplikace DOSovská jen napůl, třeba tiskovýho managera už spouští nějak woknově, takže možná to byl ten problém v DOSBOXu, ale jak říkám, už to nemám v hlavě po těch týdnech.