Navštíveno 1065x

05.11.2009, 22:53 |
zipp Jeden den mi na křižovatce z ničeho nic zdechlo auto a už nešlo nastartovat. Tak jsem ho odtáhl do servisu, kterej mám poblíž a vím, že se tam zaměřují na alfy. Poprosil jsem je o zjištění závady. Jejich slova při přebírání auta byly "jak něco zjistíme, tak se zavoláme". volali až druhej den večer s tím, že to mám opravený a že si pro to můžu za 6500kč přijet. Prej bylo vadný palivový čerpadlo a že mi tam dali nový. Tak jsem jim řekl, že jsem to nechtěl opravit a že jsme se tak nedomluvili a aby si to nový čerpadlo zase vyndali...remcali a byli otrávení, že prej se jim ho povedlo sehnat za strašně dobrou cenu atd. a že ho teda vyndají a že cena 2500kč. Tak jsem si auto dovezl domů s tím, že 2500kč mi přijde celkem drahá diagnostika, ale co už, jsou to hajzli. (btw: čerpadlo jsem našel nový na netu za 2000kč) a povedlo se mi sehnat za 1300 použitý. Když jsem se jal si ho vyměnit, tak jsem otevřel kufr a čekalo mě celkem nemilý překvapení, který vidíte na fotkách (ne všechno jsem fotil).....
co si o tom myslíte?

05.11.2009, 22:54 |
zipp

05.11.2009, 22:55 |
zipp v těchle místech jsou jen dvě malinkatý dírky na šroubky = stačilo odšroubovat, ale to oni ne, oni je museli vytrhat

05.11.2009, 22:55 |
zipp zespodu:

05.11.2009, 22:56 |
zipp ještě jsem si vzpomněl: ta podlážka v kufru byla celá od blata, jako kdyby po ní chodili a byly vytrhaný dráty ze zesilovače....
co naděláš, udělej jim reklamu a už tam nikdy nepáchni..... sou to nějaký prasata no :)

05.11.2009, 23:11 |
zipp nismo: o to se právě snažím..škoda, že neznám název toho servisu..asi se tam zajedu mrknout a zjistím ho..
jinak, je to tady:
[ Link ]
jo dnes najit dobrej a levnej (cenove prijatelnej) servis kde se nepokusi te oskubat je umeni.....sam takovy uz 3 roky shanim.

05.11.2009, 23:27 |
zipp Tak jestli jsem to správně zjistil pomocí telefoního čísla, tak je to Autoservis Petrásek

05.11.2009, 23:29 |
Mafox běžná praxe, u nás k těm kurvám jezdím se strachem co mi rozlámou tentokrát a který učeň na tom bude dělat :(
od ledna Vám nabídnu servis na mercedey, škodofku, vw, audi:-) hradec králové. není nic jednoduššího než vyzkoušet. děláme od rv 2002
já jsem jeden našel a jsem sním maximálně spokojený :-D
a proto si na autě dělám 99% věcí sám :-) Každopádně jim udělej velkou reklamu.

06.11.2009, 10:49 |
Fordik | Upraveno: 2009-11-06 10:51:04
Hm, zkušenej autoservis. Myslím, že pokud takhle pojedou dál, tak jim tam lidi přestanou jezdit i bez reklami.
Pokud by někdo potřeboval na jakoukoli značku auta servis v Praze, tak mám a mohu jedině doporučit, protože patří mýmu taťkovi. Dříve specializace na Mercedesy, dneska dělá skoro vše. Nebudu tu dělat reklamu, číslo na mě je pod nickem.

06.11.2009, 10:55 |
Rudi se servisem taky absolutně hrozný zkušenosti, naštěstí 99% věcí mi na tom udělá kámoš za pěkný peníze a hlavně bez čekání, takže servisuju u něj :-))

06.11.2009, 15:02 |
zipp však já si to pak sám opravil, já jen potřeboval zjistit, proč ta mrcha nejede

06.11.2009, 16:23 |
soray | Upraveno: 2009-11-06 16:23:28
Jooo, taky mam dobre zkusenosti, tady jsem jim "reklamu" jeste neudelal, tak proc ne. Byl to Autoservis Hoffman na Praze 5:
Pribeh zacal prasklou benzinovou hadickou u spojky na motoru jeste u exLaguny. Po ruznych neuspesnych pokusech (hadice ma tvrde plastove jadro, ktere neustale praskalo pri pokusech a nasazeni na spojku) jsem usoudil, ze to sam nezvladnu. Auto nepojizdne, resil jsem tedy co s tim. Nechtelo se mi resit odtah pres celou Prahu (bezne okolo 1200,-) k osvedcenemu servisu p.Tintery a usoudil jsem, ze by tuto banalitu (vymenu hadicky) mohli zvladnou nekde pobliz. Nasel jsem tedy tento servis asi 500m od baraku. Dosel jsem tam, auto jsme s pomoci jejich auta odtahli na lane do servisu a domluvili se na vymene hadicky, doliti oleje do serva (cca 1 deci) s tim, ze pokud se objevi problem, tak budou volat.
Vecer mi volali, ze auto je hotove a cena 3700,- . Ze pry to museli jeste pripojit na diagnostiku. Celkem nasranej jsem tam nabehl a nechal si ukazat fakturu. Uz prvni kolonka "odtah" za 1000,- me celkem prekvapila (500m tam pro auto, 500m zpet z kopce z autem), ale budiz...nicmene 1200,- za diagnostiku a 120,- za kapalinu do ostrikovacu (mohli dolit max. cca 1,5litru) me dostalo a nasralo jeste vic. To byly sluzby, ktere jsem vubec nepozadoval, navic me meli informovat predem, ze budou neco takoveho delat. Mechanik blekotal neco o tom, ze to bylo potreba a ze je to standartni ukon pri vymene hadicky?! Pritom papir o provedeni diagnostiky zadnej.
Zaver tedy takovy, ze nad kapalinou do ostrikovacu jsem mavl rukou, ale diagnostiku jsem mu odmitl zaplatit, nacez jsme se dohodli, ze zaplatim 2500,- a pomerne ve zlem jsme se rozesli. Jinak material byl cca 1m hadicky a 2 stahovaci svorky :-)

06.11.2009, 16:40 |
fredh taky sem si začal dělat většinu věcí sám. Jakmile jsem viděl známého, ke kterýmu sem dával auto když tomu něco bylo, jak dává dokupy motor na jedný tojotě, otočil sem oči v sloup a řekl sem si, už nikdy.
Tak já se taky přidám: ATST v Praze, servis amerických aut, hrajou si na hogo fogo, ale kvalita na hovno a ceny dost nepřiměřený, kamarád si u nich nechal vyměnit převodovku na japonským autě, kterou si sám sehnal,(původně mu slíbili, že jí seženou sami,ale za měsíc volali,ať si to auto od nich odtáhne,nebo si tu převodovku sežene sám), cena za práci byla 14tisíc bez dokladu, po ujetí asi 30km vytekl z převodovky olej a jen šťastnou náhodou jsme si toho všimli a nezadřeli to. Nasranej tam volá, a oni mu do telefonu řekli: No jó pane, to je starší auto, tam my za to neručíme..blablabla. Závada byla ve špatně nasazený hadici, kterou nějakej debil stáhnul nakřivo svorkou a ta prokousla hadici... Takže silně nedoporučuju, protože já jsem jim tam taky nechal hodně peněz za nic, např.dal jsem jim auto umytý a s plnou nádrží a za tejden mi ho vrátili špinavý a s prázdnou, účtování nezjištěný závady(nepravidelnej volnoběh)- "no my jsme zkontrolovali svíčky, těma to není, a kompresi,tím to taky není, dostaneme 2000,- Kč" a tak dál..
horší servis než ATST už byl snad jen Marcel Pipek v Jeseníku, málem to skončilo bitkou.. zmrd slíbí převodovku v super stavu i s výměnou, převodovka úplně jiná než popisoval do telefonu, čili nepasovala už na první pohled, ani nebylo potřeba to porovnávat, a místo omluvy za zbytečnou cestu chce 500,- Kč za konzultaci.. dneska už se tomu směju, ale tenkrát to vypadalo, že to špatně dopadne..
Jeste ze jsi delam taky temer vse sam, na co jsi netroufnu, odvezu strejcovi do servisu.
To co dela a dokaze, nad tim zustava jen rozum stat :)

07.11.2009, 22:32 |
crestik | Upraveno: 2009-11-07 22:32:47
tak ono taky je celkem problém skloubit nízkou cenu, kvalitu a rychlost opravy. Pokud někdo chce vyměnit gumový pičusek za 2OKč na kompletně zrezlým podvozku a pak se diví, že po něm pak někdo chce 1000Kč. Jenže taky nevidí, že nejde dělat pod 300/h, aby to pokrylo provoz, pak se tam dvě hodiny sere s nějakou kravinou, atd
hehe, no tak to já mám krásnou zkušenost se servisem v Náměšti nad Oslavou :o)))
Dovezl jsem tam auto s tím, aby mi udělali rozvody a koukli se na to, protože auto cukalo jak sviňa a nechtělo to občas jet.
Po 14 dnech, kdy už jsem auto fakt potřeboval jsem si pro to dojel, zaplatil cca 13 tisíc a odjel jsem domů.
Auto cukalo pořád stejně a nejelo to a ozvalo se takový dost šílený hvízdání z motoru. Vracel jsem se zpět no a na těch asi 5 kilometrech mi skočil rozvodový řemen. Hoši tam nechali nástavec na ráčnu - pod krytem rozvodů - přišel na to známej, kterej mi ten servis doporučil. Cukání bylo zapříčiněno prasklou svíčkou.
Tenkrát jsem vážně, ale smrtelně vážně uvažoval o zápalný láhvi.