Navštíveno 20602x

05.11.2009, 19:15 |
hawai včera jsem v noci jel pres prahu a kdyz jsem mijel sloup s radarama, tak to na me bliklo červenym svetlem. pritom jsem na tacho nemel urcitek vic jak 60, spis tak kolem 55-57. vyfotilo me to kvuli rychlosti?
nejspíš ano :) ale odečti si toleranci radaru cca 3km/h ;)

05.11.2009, 19:22 |
hawai a radar kdyz foti, tak blika cervene?
to že to blikne, neznamená že si jel rychle...

05.11.2009, 19:28 |
zipp nedávno se mi stalo něco podobnýho... jel jsem v noci jakousi vesnicí někde u prostějova a v místě kamery na mě bliklo jakýsi oranžovo-červený světlo.. byl to radar? nebo co by to mohlo být?
Na magistrále to na mňa bliká aj pri dodržaní po určitej dobe (večer 21-22 hod a neskôr), tak by som sa nebál...

05.11.2009, 19:31 |
Pekys přesně tak, bliká pořád a neznamená to vůbec nic.
spíš myslím že to fotí všechno a pak to vyhodnocuje kdo to projel rychleji a zbytek maže.
Kde to bylo?

05.11.2009, 19:32 |
hawai no ja jel tak kolem pul jedenacty vecer
zipp: no tak u prostějova to radar byl :D něco podobného na mě také bliklo :)

05.11.2009, 19:34 |
20bad 2hawai-myslím, že kdyby ti v noci při jízdě bliknuli do očí tři velký blesky tak bys pěkně dlouho nic neviděl, je to infra blesk, proto to bliká červeně. Jinak je to úsekový radar, takže fotí každé vozidlo které projede a vypočítává průměrnou rychlost v úseku

05.11.2009, 19:35 |
JP Přesně tak, možná to taky byl úsekovej radar, ty fotěj všechny...

05.11.2009, 19:37 |
hawai jj, usekovej to byl....prvni sloup neblikal, druhej po cca 200m uz bliknul
Ne vsechno je radar, nektere jsou jen pro statistiku a sledovani provozu - jsou na barrandaku a ted i na magistrale. Ty blikaji cervene.

05.11.2009, 19:38 |
Pekys a kde to bylo?

05.11.2009, 19:40 |
JP nebo to mohla bejt ta věc, která počítá za jak dlouho se dostaneš odněkud někam. Zaregistruje SPZ, pak třeba o 10km dál znova a tvůj čas zobrazí na displeji na začátku toho úseku, aby ostatní věděli co je čeká, resp. jestli to nemaj vzít jinudy. V Praze to na pár místech je a je to moc užitečný:-)

05.11.2009, 19:41 |
hawai směrem z Černýho mostu na centrum, kde přesně to bylo nevim, jel jsem podle navigace a černej most skoro neznám, ale někde tam v těch místech mezi černym mostem-centrem, hodně hodně u ČM

05.11.2009, 19:41 |
Pekys ve zúžení před Lanovym mostem. radar, 60km/h

05.11.2009, 19:45 |
hawai ted sem koukal na mapu, a bylo to asi nekde v ulicich: chlumecká, kolbenova, poděbradská

05.11.2009, 19:48 |
Pekys Aha, no někde u Metra Hloubětín je radar, taková dvouproudovka z Čerňáku, tam je klasika 50. Jinak na Chlumecky měřej, ale o radarech tam nevim.
Každopádně bych byl v klidu, jestli si měl tacho po 60, tak to bude v klidu.

05.11.2009, 19:49 |
hawai na tacho jsem byl urcite pod 60, kdyz to bliknulo, gtak jsem se hned dival a jak rikam, cca 55-57
To bliknuti je jen prisviceni, neco jako infra.
Slouzi to jen k tomu aby to dokazalo vyfotit SPZku.
Je to kvuli tomu aby PČR vedela jaky auta se tam v tu dobu pohybovala, kolikrat jela tam a z5 atd..... zacina to tady amerikanizovat, jdme sledovani vzdy a vsude :-)

05.11.2009, 19:57 |
JP No pozor, v Praze jim v posledních měsících trochu jeblo a často berou i bez tolerance. Kamarád byl nedávno řešit pokuty, měl tam asi 4 a všechny do 10km/h přes 50/70 limit...

05.11.2009, 20:02 |
JP BATMAN: To jsi zjistil jak? To by mě docela zajímalo, jestli je to pravda...
JP: Nevim jak je to v praze, ale u nas maj tyhle kamery v kompetenci mestaci u kterych dela kamos ktery mi tohleto rekl.
Jinak foti me to cca 10x za mesic (vzdy na ceste z odpoledni). Uz jsem se naucil jezdit mezi nima 60kmph (tacho) a za 2 roky co pod nima takhle jezdim mi nic nedoslo.
Uz pred nima ale intuivne sklanim clonitko aby mi nebylo videt do xichtu, beru to jako smirovani :-(
to že blikne neni focení..... to jen tvoje oko projede zornym polem toho infra přisvícení tudíž tě to jakoby problikne..... se pod tim klidně projdi poznáš to sám..... kdzž tě vyfotí tak si toho ani nevšimneš stejně :)
U nas davaj stacionarni radary na 3 nozce, na me to bliknulo oranzove :)
pokud na tebe blikla trojnožka tak to asi už fotilo.....
to co je v budce nebo na sloupu ten obdelník co na tebe blikne to je jen přisvícení pro kameru co je nad nim a ta tě fotí
na úseku se samo fotí resp. fotí to všechno co se mu tam pohne a spešl soft tam hledá SPZ ... když najde tak pak jen porovnává a časů veme rychlost, když ne okamžitě maže, když je překročeno tak ukládá a řeší to pak ta obec nebo část města který to náleží.... něco se samo zametá pod stůl protože toho je hodně
V prostejove to blika dvakrat... :)) Nedavno sem jel za kamionem, co to trosku hnal a je to naprosto jasne dvojite bliknuti a jde videt i ve dne...
Když už jsme u těch radarů..tohle vyrostlo v P-8 Holešovičky - resp.Liberecká nahoru i dolů...ale cedule zatím nikde žádný..je to A-B radar?

06.11.2009, 16:05 |
dj.DEKL | Upraveno: 2009-11-06 16:06:43
Brzo bude... i na dalších místech po Praze se objevili nové... na Evropský směr letiště, na Michelský, Holešovičky dolu i nahoru, 5.května na Brno...
aspoň,kdyby v těch Holešovičkách to nějak otevřeli třeba po 23:00 .. ono jet tam po půlnoci 50km/h na 2/3 proudý silnici odělený od protisměru svodidlama a která je bez přechodů po celý trase..to mi přijde jako úplná blbost..stejně to zmrvili i na jižní spojce....(ta má aspoň přechody a semafory-tam jsem schopen to eventuálně pochopit)
K tématu:jedu v pomalym pruhu,vedle mě kámoš v rychlym,nevím už kolik tam bylo omezení,řekněme např.70.Jeli jsme řekněme oba o dost rychleji,bylo to večer,radar blesjknul.A otázka-jak radar pozná,že jsem jel taky rychle?Na fotce to může vypadat že já jel např.65,a on mě předjížděl.Dokáže to někdo vysvětlit?
A ještě jeden dotaz:V Litoměřicích když se jede po hlavní okolo soudu,je tam cedule co ukazuje rychlost-jedete víc než 50-rozsvítí se oranžový světýlko,ALE žádná kamera tam není.Jen ukazatel rychlosti.Tak co to?
Holešovičky a 5.května omezili kvůli hluku... v Lito jenom info cedule.
Ru : to na fotce soudě dle čar na určení začátku úseku bych řekl, že bude úsekovej ..
P.S. Průmyslová z Hloubětína do Hostivaře(případně opačně)...nevíte někdo jak je to tam aktuálně?Nejel jsem tam dobře dva roky..vím,že někde cca v polovině byla bouda uprostřed trávníku vedle semaforu..o ničem jiným nevím..díky za info..