Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Prosím o radu k motoru 1,9CDTI

o Navštíveno 449x o
o 03.11.2009, 20:08 | Jirka156
Ahoj. Mám problém u své Zafiry B 1,9CDTI 110kW rok 2006 a to se spadlým ovládacím táhlem vířích klapek sacího potrubí. Táhlo je z pásovinky, na které jsou nalisované plastové futra kloubového spoje, kde proti kus táhla jsou již klapky. Přístup jak k penězům, ale co je větší problém, táhlo nejde koupit jako sólo díl. A v Opelu stojí celé sání 10tis. Nevíte někdo nějaký vrak. Opelu, kde by to moho být sehnatelné? Na Allegru jedině celý motor. Jinak vymýšlím nějaký jiný systém, aby to drželo, ale přesto se hýbalo. Údajně problém konstrukční a většiny vozů s tímto motorem a jelikož je to motor výráběný v konsorciu s Fiatem, tak by to měl mít i Fiat a Alfa s motory 1,9JTDm 16V 110kW. Díky za rady.

foto k příspěvku  od Jirka156

o 03.11.2009, 20:59 | CervinVega
u BMW 3,0 R6 naftových motorů to lidi běžně úplně demontujou, včetně vyndání těch klapek, bez zjevného dopadu na výkon/pocit z jízdy... u menšího objemu to už může být cítit na náběhu, je? pokud ne, asi bych na to prděl...
o 04.11.2009, 20:09 | Jirka156
No náběh netuším, protože podle mě je to vypadlé od začátku co mám auto. Ale motor má při akceleraci turbo efekt, pak nastane díra a pak se zase chytne a táhne dál. Vířící klapky jsou aspoň u Škodovek pro start motoru a prudkou akceleraci. Jenže tam jsou aspoň klapky přímo na osičce a servomotorek s nimi natáčí. Tady natáčí motorek s klapkou třetího válce a přes táhlo hýbe se všemi. Moje řešení by bylo snížit ubroušením plastové futra kloubků, provrtat je durch, nasadit na kloubky klapek a zajistit jistícími vějířovitými podložkami.
o 04.11.2009, 20:54 | Nismo.Power
nedávno jsem taky z jednoho auta vynvadal...... je to jen další pruda na ekologii ..... nevim jak u nafty ale u benzínovejch je to rozhodně k ničemu....
o 05.11.2009, 14:50 | Jirka156
A takhle vypadá to sání celé nové. Nemáte někdo kontakt na někoho, kdo prodává nebo dělá v Pierburgu? Třeba by pomohli.

foto k příspěvku  od Jirka156

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3518 sekund.