Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > zrušení povinného ručení

o Navštíveno 667x o
o 02.11.2009, 12:35 | deywis
jde zrušit POV písemně nebo musím osobně? pojišt´ovala mi to paní z pojištovny z uplně jinýho města než bydlím, tak proto se ptám. případně jak formulovat žádost o zrušení, co všechno poslat a kam? (jedná se o kooperativu).
dík

o 02.11.2009, 12:59 | relax
Nejlepsi asi bude zavolat na jejich infolinku tam ti vse reknou :)
o 02.11.2009, 13:20 | Alííí
Jde to písemně i osobně, každopádně budou chtít kopii ODHLÁŠENÉHO TP na nového majitele, nebot kupní smlouvu už neberou jako doklad o změně vlastníka.
Jinak máš výpovědní lhůtu stanovenou dle smlouvy, většinou 3 měsíce od oznámení zrušení.
o 02.11.2009, 13:24 | Rudi
blbost, kupní smlouva stačí, auto je prodaný, tady je to napsaný a nazdar
o 02.11.2009, 13:29 | Mr.Scully
Kupní smlouva samozřejmě stačí. Nebo je druhá varianta vypovědět smlouvu ve lhůtě 6 týdnů před každoročním prodloužením.

Mělo by to každopádně jít i písemně.
o 02.11.2009, 14:11 | Alííí
No, nestačí. :-)
Lidi si píšou kupní smlouvy jako na běžícím pásu, a pojišťovny tím teď chtějí zamezit tomu, aby auto bylo "nepojištěné". Takže jak říkám, buď výpovědní lhůta dle smlouvy (6 týdnů před placením určitě nemají paušálně všechny stejně), nebo odhlášenej TP (popř. notářsky ověřená kupní smlouva, ale to jen možná).
o 02.11.2009, 14:23 | Pepíno_Honda
zatím jsem tedy s kupní smlouvou neměl nikdy problém.. Dám novému majiteli TP a plnou moc, aby si to vše zařídil i za mě. Já mám jen kupní smlouvu a jdu to zrušit..
o 02.11.2009, 14:28 | Mr.Scully
Takže znovu :-) Stačí obyčejná kupní smlouva, kterou si každej doma sepíše na koleni. Naposledy jsem to vyzkoušel před týdnem, konkrétně také v Kooperativě. Zrušeno okamžitě a bez řečí.
o 02.11.2009, 15:06 | Borik2
Já to zkusil zrovinka teď - a kupní smlouva stačí. V Kooperativě. Potvrdili mi to i na infolince, kam jsem nejdříve zavolal.
o 02.11.2009, 15:11 | píďa363
dnes jsem odhlásil na smlouvu... Ale to, že to nejde mi říká každý.. Ale zadal jsem to pojišťovačce, která ¨to přihlásí hned k jiné pojišťovně. pro mě je docela rozdíl jestli platím 7900 nebo 5100,-
o 02.11.2009, 16:45 | Midnite
já se na to ptal u české p. a žádný problém
o 02.11.2009, 16:53 | Alííí
Česká, Generali, Allianz i Kooperativa po mě chtějí odhlášený TP doložit ke zrušence pojistky už minimálně měsíc. :-( Asi jiný kraj - jiný pojišťovák s jinými nároky. :-)
o 02.11.2009, 16:59 | Midnite
alíí.. nejsi pražák?:)
o 02.11.2009, 18:44 | gizmi
Alííí: tady to nema smysl vubec psat..samozrejme mas pravdu a konkretne v Praze u CP, Generali a Kooperativa.. Zrovna ted odhlasuju u jedne spolecnosti, tak jsem zvedav jestli jinde stale nechteji :o)

Rudi: vsechny pojistovny prechazi na to co rika Alííí, ale ty jsi z oboru, ty to musis vedet lepe.. :D
o 02.11.2009, 20:03 | .mycTD
gizmi: zanik pov je definovan v zakone o pojisteni odpovednosti za skodu zpusobenou provozem vozidla, ostatne na prislusny paragraf take lakonicky -vetsinou bez jakehokoliv dalsiho komentare- odkazuje i uzavrena smlouva.

interni smernice pojistovny na to ma pouze pramaly vliv...
o 03.11.2009, 10:35 | wosaaaaa
Samozřejmě že stačí kupní smlouva jen pokud je auto trvale vyrazeno tak to chtějí v TP.Pokud by jste nekdo chtel spocitat povinne dejte vedet na davidvosicky@seznam.cz nebo tel.: 731 340 236 poslu Vam kalkulaci levneji to asi nikdo nespocita...:)
o 03.11.2009, 10:40 | tykeev
to Alííí:
to si sice pojišťovny myslet mohou, ale třeba pokud prodávám auto v rámci rodiny (např. bratr), tak nemusím auto přepisovat na něj.
o 03.11.2009, 12:42 | Alííí
tykeev: Já se nechtěl hádat, to ani náhodou. Jen jsem psal, že by někdo někde mohl narazit, tak aby se nedivil.
Jinak je mi to uplně fuk, já tu pojistku přece neplatím, a když jí ruším já sobě, dodávám odhlášenej TP. Vy si to dělejte jak chcete, už několik desítek lidí jsem viděl brečet jak želvy, když po nich vyjela ta zpíč*ná kancelář pojistitelů, a museli jim dokazovat to a to a to a to.... :-P
o 03.11.2009, 12:50 | tykeev
to Alííí:

kancelář pojistitelů pochopím v případě, že auto zůstane nepojištěné. Ale ve chvíli, kdy jen ruším pojistku u jedné pojišťovny a přecházím k jiné, je to nezajímá.
o 03.11.2009, 12:52 | Vonox | Upraveno: 2009-11-03 12:53:06
Dnes jsem zrovna byl odhlasovat pojistku stacila mi kupni smlouva dal sem jim stary zeleny karty a cus bez problemu
edit: u CPP
o 03.11.2009, 12:53 | Alííí
Ano.
o 03.11.2009, 13:06 | Pavel02
Osobní zkušenost: přišel za mnou pojištovák s předtištěnou kupní smlouvou, vypsal ji na kohosi, já jsem ji podepsal a pak už jsem jen dostal od jeho pojištovny novou pojistnou smlouvu. Podle pojištováka běžná praxe.
o 03.11.2009, 13:46 | Mr.Scully
Není to etické, ale je to naprosto legální. Prodáte auto, zrušíte pojistku atd., kupec pak třeba neuhradí splátku, tak se hned dohodnete, že si auto vezmete zpět a samozřejmě ho jdete znovu pojistit (jinde). Nikdo neřekne ani popel.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3524 sekund.