Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dotaz na baterku

o Navštíveno 660x o
o 01.11.2009, 21:25 | Dr.Hadson
Nazdarek.Mam dotaz ohlednecasteho vybijeni autobaterky.Behem mesice se mi dvakrat vybila baterka a tak jsem si koupil novou.Ted jsem s autem tyden nejezdil a zase nemuzu nastartovat pac i ta nova baterka je v riti.Nevite nekdo o co te baterce jde,diky za odpovedi

o 01.11.2009, 21:30 | Midnite
máš autě zesíky nebo něco jiného? např rádio alpine :)
o 01.11.2009, 21:36 | Nismo.Power
jde jí o to že ti jí něco vybijí.....

postup 1
pokud je auto francouzský tak si vem multimetr (na nefrancouzský taky samo) a odpoj si třeba zem a multimetr si hod na ampéry a propoj svorku baterky s tim odpojenym polem baterky.... pokud tam bude něco v řádu miliampér je to OK..... pokud něco víc tak to připočti paměti rádia, imobilizéru, dálkovýmu centrálu..... ale řádově to je nula nula málo.....

postup 2 .....vem multimetr nastav 0-20Volt změř baterku za klidu a mělo by tam bejt něco kolem 11,5 - 12,5 V .... pak nastartuj pust si rádio, topení na max a výhřev okna.... když tam nebude 14 a víc voltů tak ti nedobíjí altík

řešení první závady je obtížnější jde o to zjistit kde se proud ztrácí tzn třeba mí tam ten měřák a vypojovat jednotlivejm systémům pojistky a sledovat co se děje s odběrem ampér...

řešení druhýho je jednoduchý.... pokud ti to dobíjí ale málo tak jako první sundej z altíku + kabel a odrbej to všechno pořádně drátákem a postříkej kontaktolem a dej zpět , zpravidla to pomůže , pokud ne tak uhlíky KO nebo diody ale to pak nedobíjí cca vůbec tzn svítilo by ti dobíjení na palubce .....
pak jen repas altíku tj max do litru nebo vyměnit za jinej z vrakáče nebo za repasovanej či novej......
o 01.11.2009, 21:44 | Dr.Hadson
no mam v aute dva zesiky a jedno radio alpine jo a auto neni francouzky ale je nemecky Golf IV
o 01.11.2009, 21:46 | Midnite
možná bude problém v alpině :) zima + dlouhá doba bez startování = baterka v pr**** (vlastní zkušenost :D ) ... nebo se podívej jestli náhodou zesíky nesvítí i po vypnutí rádia
o 01.11.2009, 21:48 | Dr.Hadson
zesik urcite po vypnuti radia nesviti to uz jsem se dival
o 01.11.2009, 21:48 | RE5PECT
bude ti to žrát autoradio určo ho nemáš zapojený na klíček nabo nějakej vypínač že? po tejdnu je normální že pokud máš nějakou slabší baterku tak ti ji rádio vyvije! já mám rádio napojený na vypínač a když stojím dýl jak dva dny tak rádio vypnu vypínačem a je jen musíš nechat stílí plus na káblu memory =)
o 01.11.2009, 21:50 | petis
žere to ta Alpina. Mám v Polu Powercell PC3000 a za měsíc taky nenastartuju. Alpiny žerou fakt hodně.
o 01.11.2009, 21:53 | madmaik
jj taky mi alpina vybijela baterku,jestli to mas zapojeny bez klicku,problem je urcite v ni. jestli to mas pres klicek,muze bejt problem v remote zesiku.
o 01.11.2009, 21:53 | Dr.Hadson
no radio nemam zapojeni na klic ani na vypinac
o 01.11.2009, 21:59 | madmaik
tak je problem v nom,dej si tam ten multak jak psal nismo a uvidis kolik to zere,odpoj uplne radio a uvidis o kolik to padne
o 01.11.2009, 22:51 | ABERTO
Pokud by jsi tu chtěl pořešit nějakou "udržovačkou" napětí, ať už napájení ze sítě, nebo solární, mám jich v nabídce celou řadu ...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3119 sekund.