Navštíveno 1034x

01.11.2009, 19:40 |
Nismo.Power | Upraveno: 2009-11-01 19:41:24
Co na to řikáte ? Já osobně se na tenhle film těšim jak malej :) Technologicky mi to příjde jako naprostá špička jsem zvědavej jakej bude celek a děj ale rovnou to vidim na 10/10 :)
v kinech ale bohůžel až 17.12 :((
[ Link ]
youtube zrovna přeskočilo na maintenance takže video asi chvilku nepude :)
To uz je na me moc velky scifi-fantasy...
jo to je ale to já rád...... ale to zpracování vypadá luxusně prostě :) nehledně na to že to asi bude mít i dobrej děj když na tom pracoval takovou dobu a jen čekal až budou technologie na takový úrovni aby ten film dokázal udělat :)

01.11.2009, 20:06 |
Sau Jo, vypadá to zatím super. Tipuju že to bude další Cameronův totální triumf. Ale pro maximální vychutnání na to jít tak do Imaxu.. :) Nemyslím na 3D, ale celkově to obrovské plátno a zvuk, nesrovnatlené s normálním kinem.
když to budou v imaxu dávat tak tam pudu klidně 2-3x na to :) ale dneska už i běžný multiplexy maj sály o velikosti imaxu..... ten má myslim 22x16metrů a a nějakejch 10000x7000 rozlišení při 24fps :)
Mně to přijde víc jako fantasy než jako sci-fi, což je trochu škoda. No uvidíme.

01.11.2009, 20:26 |
Sau Možná že už takový sál, jak v Imaxu, u nás je, nevím. Eště sem v něm nebyl. zatím je ale Imax to najlepší co sem viděl. Štve ma že v něm u nás nedávali Transformers 2 (sice sa ukázalo že kravina, ale pro ten zážitek..) a haryho potěra jo.. V rakůsku v Imaxu byli..

01.11.2009, 20:41 |
FSAL tesim, stejne tak na 2012
jj 2012 se chystáme taky hned jak bude :)

01.11.2009, 21:40 |
FSAL

01.11.2009, 22:05 |
KaZaN Avatar moc těšit se, zase jednou snad kino nebudou vyhozený prachy

01.11.2009, 22:38 |
fredy přesně můj výběr!!!! však přítulku už na to připravuji měsíc :) oba filmy prostě musím :)
ja doufam jen ze 2012 nebude dalsi armageddon
včera jsem taky zrovna koukal na Trailery Avataru i 2012, moc těšit !
taky se tesim jen do imaxu to mam cca 120km:D ,ale zato to stoji jinak jako Ozzy:D

03.11.2009, 11:04 |
Daryl (A)
Gold Class to jisti na oba snimecky ... jsem zvedav, zda mne nektery chytne natolik, abych ho videl vicekrat (jako treba Stary Trenky) :)
Nismo nechci nic rikat... ale IMAX urcite nema digitalni projekci... ale "klasiku" na kinofilmy (70mm) ;)
[ Link ] [ Link ] btw. kdo si mysli, ze neni nic lepsiho nez full HD tak mrknete na tohle ;)
[ Link ]

03.11.2009, 11:10 |
Daryl (A)
Oni si vsichni pletou IMAX a nove digitalni kinosaly, ktere umoznuji promitat 3D.
A to je rozdil. Platno o rozmeru IMAX tu je jen jedno jedine a stejne tak i technika 70mm filmu, ktery IMAX pouziva. Ty digitalni 3D saly nemaj technicky s IMAXem nic spolecneho. Velikosti uz vubec ne.

03.11.2009, 11:16 |
Daryl (A)
A v IMAXU bezne filmy nedavaji. Davaji tam pouze filmy, obsahujici 3D alespon v sekvenci. Klasicke filmy na 70mm sice jsou v distribuci, avsak IMAX je nema protoze malokdo je ochoten za ten film zaplatit defacto dvounasobnou cenu bez evidentni pridane hodnoty. Takovych fajnsmejkru je bohuzel malo a pronajem se nezaplati.
Kdyz jsem byl ted na jedinem promitani StarTrek 11 (ten posledni) v IMAXU, byla to aktivita Czech Trekkies. A v IMAXu je to neuveritelne kulervouci. Bohuzel ... je nas malo. Msime se tedy spokojit s obyc kinem a tak si vyberme alespon ty nejkvalitnejsi kinosaly at z toho mame co nejvice.

03.11.2009, 16:33 |
Sau Daryl : V Imaxu čas od času chodí aj filmy co nejsů v 3D. A to ani minutu. Říkajů jim DMR. Což je nejaký jejich patentovaný způsob upscalingu. Klasický film je převedený do jejich 70mm formátu. Byly to dřív třeba Matrix nebo Hvězdné války (epizoda 2 určitě, ostatní nevím) nebo v současnosti Transformers 2. U těch není v 3D ani minuta a v Imaxu sů právě kvůli maximálnímů zážitku (obrovské plátno a maximální zvuk, který v sebelepším běžném kině není)
Pak je eště 3D DMR verze filmů a to sů klasické filmy co byly natočené do kin v 2D, zas nějakým jejich způsobem převedené do 3D a upscalován na 70mm. Ale není to klasické 3D, jak u jejich dokumentů.
No a pak tam promítajů filmy celé v poctivém 3D z jejich produkce (klasické 45 minutovky)

03.11.2009, 19:13 |
Nismo.Power | Upraveno: 2009-11-03 19:14:33
Dave0401 : kde jsem řek že to je digitální ? :))) napsal jsem jen nějaký parametry který mi uvázly v hlavě když tu byl první imax a já měl čelist u bot :)) 24/48 fps to má a to rozlišení taky :)
to že dneska dost multiplexů dosahuje velikosti plátna skoro jak v imaxu to je pravda ale nechtěl jsem tim říct že tim pádem v těch sálech promítaj z 70mm ....samo horší a proto jsem řikal když by byl avatar v imaxu tak tam pudu klidně dvakrát :)

03.11.2009, 21:33 |
Daryl (A)
Sau: to cas od casu je extremne zridka (uz dlouho nebylo) a kdyz tak jen par predstaveni.
Prazsky IMAX je na tom s temato filmama hure nez napr Londyn nebo LV

04.11.2009, 15:51 |
Sau Daryl : Jo, zrovna často to není, to je fakt. Bohužel. Zrovna ty Transformers 2 ma (než sem jich viděl) mrzely že nešly u nás v Imaxu. Sice byly ve Vídni, kam to mám aj polovinu kilometrů co do Prahy, ale zas v němčině.. Obzvlášť když chvílu potom dávali Harryho Pottera.. Nj, co naděláme..

04.11.2009, 17:09 |
Daryl (A)
harry poser bejva s 3D scenama.

04.11.2009, 17:20 |
Sau Jo, máš pravdu vlastně, tam byly jakési scény v 3D. Mosíme víc křičat že chcem aj další filmy :)
na harry posra bych nešel do kina ani ve 2D natož 3 ...... :)) to už bych radši ve 3D třeba nudu v brně než tohle :D

04.11.2009, 21:09 |
Daryl (A)
nismo: s 10ti letou dcerou nemam na vyber :)

30.11.2009, 08:35 |
Kamil Tak se potvrdily moje obavy - Avatar bude v kinech s českým dabingem :-(

30.11.2009, 09:33 |
zipp Kamil: to snad ne. neříkej, že nebude na výběr :-(

30.11.2009, 10:00 |
DaveX Já myslím, že v poslední době ty dabingy nejsou špatné. Alespoň tedy to, co jsem viděl v originále i česky.
Jinak dabing udělat není žádná sranda, jak si každý asi myslí. Musí se to udělat tak, a dát tam slova tak, aby to sedělo s jejich ústama.
Já si na to klidně česky zajdu z toho důvodu, že kvůli 3D si sednu trochu blíž do předu a tam se mi prostě titulky číst chtít nebudou, protože příjdu o obraz :)
ja byl v IMAXu na Matrix reloaded a nebo revolution... a pecka... i kdyz to nebylo 3D ani vterinku :-)
jinak na Avatara jdu hned na premieru... takovyhle filmy muzu