Navštíveno 1069x

31.10.2009, 12:02 |
Tea Mám lehce nabrourané auto, vyřídilo se to z poviného ručení viníka, zvolil jsem vyřízení rozpočtem, protože už je to starší pekáč, ale výše náhrady mě nemile překvapila, cca destina oproti předpokladu. Nepohybuju se v tom, ale cca 5tKč za dveře a blatník u pekáče z pořizovačkou 1,5 mega, pravda staršího mi nepříjde adekvátní. Nemáte někdo s tímto zkušenosti co se dá dělat, ještě mám na autě samozřejmě havarijku tak jestli to mám řešit přes ni nebo jak?
Díky

31.10.2009, 17:46 |
m Jaj, za 5 neseženeš na Legenda skoro ani prd - rozpočet byl zřejmě chybka...

31.10.2009, 20:00 |
Tea No je to tak, ale co s tím, dát to právníkovi nebo použít havarijku a přijít o bonusy?

31.10.2009, 20:04 |
aphex Napiš jim, že s tím nesouhlasíš. Když si seženeš díly a ukážeš kolik co stálo, dostaneš myslim 50%.

31.10.2009, 21:53 |
sekáč Hele Teo, cca za měsíc budu dávat pryč Legenda koupenýho tady, tak kdybys ho chtěl třeba na díly, můžeme se domluvit.

31.10.2009, 22:22 |
Rudi jak to máš starý? Tady se plácá dost amortizace, proto ti to na tolik nemusí vyjít a pokud bys to hodil do servisu, tak bys taky mohl přijít a mohli by chtít ještě 40tis. doplatit bo to pojišťovna už nehradila...

31.10.2009, 22:50 |
Tea Díky díly nepotřebuju, auto jezdí, spíš mi jde o ten princip, protože já když to dám do hondy tak si za ty díly a práci vezmou klidně kilo a já na to obdržel 5t. Likvidátor mi řekl, klidně si to dejte do servisu, ale kdybych to tam dal tak mi stejně opravu neproplatí. Samozřejmě chápu amortizaci, ale když s tím půjdu do hondy, ukážu pekáč a položím jim na stůl toho bůra, tak se mi akorát vysmějou, to je tak na borečka s kladívkem a sprejem.
Co máš napsaného v zápisu o poškození vozidla?

01.11.2009, 08:19 |
Sau Tea : Jediné co možeš udělat je odvolat sa té pojišťovně s žádostí o přezkůmání. S tím že možeš např. doložit opravdové ceny náhrádních dílů a práce, to by je mohlo třeba o pár tisíc obměkčit.
Jinak nezmožeš nic. Že auto kdysi stálo balík je věc krásná, ale dnes má hodnotu třeba 5% z původní ceny a podle toho (ne teda vyloženě podle aktuální ceny auta samozřejmě) taky pojišťovna plní.
A ten rozpočet byla z tvé strany chytrá věc, protože kdybys ho dal jak říkáš do Hondy a oni by ti vyčíslili opravu třeba na těch 100 tis. , tak pojišťovna by ti beztak dala těch stejných 5tis jak teď. A zbytek by byl na tebe..

01.11.2009, 09:56 |
aphex Kdyby cena opravy přesáhla dnešní hodnotu auta na trhu, tak by to napsali jako totálku.
Já zažil trochu podobnou situaci před dvěma lety, kdy do mi nedal přednost jedem právník a obral mi tak celou pravou stranu auta od předních dveří dozadu. Auto sice pojízdné, i dveře naštěstí fungovaly, protože jsem mu uhnul co to šlo, ale bylo to stejně na nějaké to vyklepání, vyladění a hlavně nástřik celé strany.
On to měl u ČPP, dalo se to do servisu ke známému a když pak přišel dopis, že pojišťovna zaplatí jen 50% (asi 20litrů a já dalších 20), tak jsem jim zpětně poslal nafocené fotky veškerých detailů nabouraného auta, kterých jsem měl mnohem více než jejich likvidátor. Poté již přišel další dopis že v pořádku a že zaplatí 100%. Prostě to zkoušejí co si můžou dovolit asi.

01.11.2009, 10:45 |
Tea V příloze zasílám ten záznam bez osobních údajů, jestli z něj něco vyčtete, já nic. Nechám v hondě udělat cenovou kalkulaci opravy a to jim zašlu. Lze k něčemu využít tu havarijku? Díky

01.11.2009, 13:01 |
gizmi jojooooo.. ja se vzdycky smeju kdyz me argumentuji lidi ze uniqa, triglav, CPP, hasici a dalsi pidipojistovny jsou levnejsi. Ze pry nebudou platit zbytecne az o litr vic.. Nuz a pak jen vidim tenhle vysledek a to me bohate staci.. Holt to nizke pojisteni se musi nekde projevit a v CR je tohle klasika, protoze kazdy chce usetrit kazdou korunu za kazdou cenu..
Poradim ti jedno, protoze NIC jineho ti nezbejva..vlastne 2 rady:
1. Pokud jiz nejsi, tak zmen pojistovnu a prebehni k nejake co si drzi uroven po leta (Ceska pojistovna (mohu zaridit, dokonce je ted akce) nebo Kooperativa..zamerne jsem nezminil Generali, protoze ta se spojila s nama)..jinde bych auto tedy mit nechtel.. ;)
2. vysoudi zbytek penez na tom co te naboril, je to jedina sance jak si zaplatit skodu a u tech malejch pojistoven je to opravdu jedine vychodisko.. Blbost toho vinika ze je u nich pojisteny a nekrejou jak maji..;)

01.11.2009, 13:41 |
Tea gizmi: je to povinný ručení viníka, tedy já si tu pojišťovnu nevybral.
se divis Generali :-me za novy svetlomet a komplet lakovani blatniku (metaliza u 4 mesice stary Octavky2 dali -slovy pettisic korun :-a nejaky drobny .
gizmi: ja se zase smeju, jak dnes kde jaky looser dela pojistovaka (pardon, poradce) a pritom nechape ani princip povineho ruceni (pardon, zakonneho pojisteni).
a bachorek o stedrosti jakekoliv pojistovny nas tu prosim usetri.

01.11.2009, 17:15 |
Rudi jako mycTD. Evidentně je možná z oboru, ale totálně tomu nerozumí.
Zrovna česká je zářný příklad obírání lidí. A to i vlastních z havarijního pojištění. Takže tu bych tu nezmiňoval.
česká je nejvíc naho*no.. vlastní zkušenost
Já z toho vyčtu, že máš LP blatník a LP dveře na menší opravu, nechápu, za co by si chtěl desetkrát tolik.
Jsou jen dvě rady:
1. Doložením nákladu na opravu z Hondy jsi nic neprokázal. Jen to, jak jsou drahý. Jinak nic, takže nevidím důvod, v čem by ti to mělo pomoci.
2. Vzhledem k tomu, že se na autě nebude nic měnit, tak to do té Hondy klidně na opravu dej, pojišťovna by ti to měla zaplatit celé, amortizace ti žádná nehrozí. Ale stejně nechápu, proč to vyšlo tak málo, spíš bych to viděl tak na sedm až osm tisíc.

01.11.2009, 18:45 |
gizmi Vy asi nikdo nectete co pisu do konce, co? Jen jsem prehodil myslenkove bod 1 a 2, ale to nic nemeni na vyznamu.. ;)
1. "POKUD JIZ NEJSI"...tim rikam ze nevim kde je pojisteny..
2. myslim ze opravdu nic jineho mu nezbude..
------------
Tea: vim, vim..proto ten bod 2..;) bod 1 je jen hlaska lidove receno: "vidis co se deje tam a tam, pokud jsi tam taky, tak prejdi"
.mycTD: tou nadavkou a skatulkovanim jsi jen ukazal sve IQ..precti si znovu co jsem psal, zapoj hlavu a preber si to, ju? Neznamena ze kdyz neco napisu prvni a neco druhe, ze to dulezitosti je naopak
Rudi: aaaa, ty aby jsi se nepridal ke vsemu kde nahonis pocet prispevku
SilverGhost: udej priklad, rad se na to podivam a necham presetrit(pisni na ICQ) Nedelam jak rekl urazlive .mycTD poradce nebo neco podobneho
no co si budeme povídat, žádná pojišťovna nerozdává peníze na potkání, přeci jenom je to byznys jako každý jiný a ta firma je od toho aby na lidech vydělávala, a ne je dotovala, toť můj názor.

01.11.2009, 18:54 |
gizmi | Upraveno: 2009-11-01 19:05:00
ruffrider: svata pravda..navic pojistovna je jen zprostredkovatel..kryti jde ze zajistovny a v tom je ten figl, protoze velka pojistovna vetsinou vyuziva vicero zajistoven, takze se nemuze stat ze krachne, nebo plni extreme spatne.. Uz jen z tohodle duvodu je proste rozumne volit velkou pojistovnu oproti male.. ;) To je to jedine asi, jinak uz pak jen bruslit v nabidkach a "akcich"..jinak je to sumak vesmes ;)
Jinak jeste vsuvka: zajimave je, ze kdyz mladej chlap skrabnul auto a likvidator to napsal jako oboje dvere na vymenu a lak, tak dostala od CP (mel to ON u CP aby zase nejakej chytrak nemlel kraviny) 17litru (poface octa, rokem jedna z poslednich a klasicka modra)..Me se plnilo jen ze sousedovo Kooperativy na Honda CRX Targa skrabanec na boku a dostal jsem 7t..obecne si na velke pojistovny a plneni teda nestezuju..;) a jak jsem psal, dostat mene nez by me vysla oprava, tak zbytek vklidu vysoudim..

01.11.2009, 19:01 |
Rudi No gizmi, potřeba nahánět nemám, mám jich již dávno dost, inteligencí opravdu asi nehýříš.
Hlavně nechápu, proč tady zmiňuješ nějaký zapadákový pojišťovny, UNIQA mi mezi ně zrovna nezapadá, sám sem s nima řešil 2 havárky, sice z havarijky, takže plná výše, ale vždycky mi ještě něco zbylo a to sem bral díly nový, když tady poškozenej vůbec nemůže za to, jakou si viník zvolil.
Jemu může bejt absolutně šumák, jakou si vybere pojišťovnu, povinný má zaplacený a tím to u něj padá. To, že na to pak dojede někdo jinej je věc druhá, pokud se to poškozenýmu nelíbí, může dát pojišťovnu k soudu a tam vysoudit z nich peníze.
Sám sem teď hrozně zvědavej na ČP, kolik mi vyplatí za vyhřejvaný zrcátko z viníkova povinnýho.

01.11.2009, 19:14 |
gizmi Rudi: prosim? A to je prave ta chyba..soudi se z cloveka, nikoliv z pojistovny:D Proto je super mit pojistku nekde u hasicu, atd a kdyz se pak neco stane, tak si te dotycnej jeste podoji..
Jen takovej priklad za vsechny..kdyz nekdo pojede s veteranskejma SPZ a nekdo ho sejme, tak hadej co dostane od pojistovny? No zkus hadat..a pak taky hadej na kom si pak zbytek vysoudi ;)
Jinak nechapu proc do me tak jdes, nikde jsem nenapsal nic spatneho a absolutne je me fuk kde kdo ma pojisteni, nikoho do niceho nenutim..;) A zkus napadnou ty me argumenty, jsem na tebe zvedavej..
Česká pojišťovna-největší kadeřníci v republice.Vlastní zkušenost.Ne z povinnýho,ale úrazovýho poj.:-(

01.11.2009, 19:20 |
Rudi Já proti tobě nejedu, jen prostě plácáš mimo mísu.
A co z toho člověka vysoudíš? Když budeš mít štěstí, max. tak psychickou újmu, on svojí povinnost mít povinný ručení splnil, pojišťovna hradila, takže nevidim nikde problém. Po kom si ty chtěl peníze v případě nehody? Po pojišťovně přece...

01.11.2009, 19:32 |
Sau gizmi : Meleš totální kraviny. Nikdy nikdo v tomto státě eště z nikoho nevysůdil ani 1 kč. Pokud byl viník pojištěný. Jedenkrát je viník pojištěný a tím to hasne. Jediné co poškozený može dělat je sůdit sa s pojišťovnů, ne s viníkem. Protože on je pojištěný.

01.11.2009, 22:46 |
gizmi Rudi: v cem placam mimo misu? Jezis pochop..to ze ze zakona splnil povinnost mit pojistku stim nema co spolecneho. Chces mi tvrdit, ze kdyz ti dam priklad:
pojedu autem, bouchne me kolo, narazim do kamionu, ten to polozi a vezl plnej naklad neceho krehkeho..skoda bude 50mega, ja budu mit na POVku limit 30mega..a ted co se bude dit? Kdo zaplati ten zbytek? Chces mi tvrdit, ze ten kamionak ze sveho? Resp. jeho firma? to asi neeeeee...pojistovna? Nenech se vysmat :D
To same kdyz pojedu jak jsem psal s veteranem..nekdo me ho zbori a pojistovna me da diky veku vozidla par korun..kdo zaplati ten zbytek? No jasne ze pozenu vinika k soudu.. Jak se to potahne a s jakou uspesnosti je uz druha vec, ale dotycnej platit bude ;) Nebo snad teda u pojistovny jsou ty limity knicemu? ahaaa, jen tak pro srandu? A s tim souvisi i plneni pojistovny.. kdyz me proste daji mene nez jsem zaplatil, tak zbytek si bude rozumnej clovek narokovat na tom kdo me poskodil vozidlo..
....ale mas pravdu..ja tomu nerozumim, placam mimo misu, atd.. ;)

01.11.2009, 22:54 |
gizmi Rudi: jeste vsuvka, naklad nebude pojisten a nebudou mit HAVko, ju? Nebo proste velka nehoda kde to prekroci limit kryti..;) at zase neni odpoved "pojistovna, protoze naklad mel pojistku :D"
gizmi: neco si prosim o pojistovnictvi nastuduj, nebo se bez poradit se svym group managerem a pak tu teprve neco pis.

02.11.2009, 06:27 |
Sau gizmi : Nárokovat si možeš u sůdu samozřejmě po komukoliv cokoliv, ale žádný sůd ti v tomto případě nepřiklepne po viníkovi ani korunu ;)
Neco inčího sů limity pojištění, pokud ho překročíš, ale to na 100% není tento případ.

02.11.2009, 06:45 |
Sau Přrovnal bych to třeba k situaci kdy si viník vezme na obhajobu a zastupování advokáta, ale ty budeš trvat na tom že jednat budeš jedině s poškozeným, ne s advokátem. No chtět to možeš ale to je asi tak šecko, nikdy v životě sa k viníkovi, pokud s tím on sám nebude sůhlasit, nedopneš. Od toho je tam ten advokát.
A obdobný případ je ta pojišťovna, ona je jediná se kterů ty jako poškozený budeš kdy v kontaktu a koho možeš hnat k sůdu. Ta zastupuje viníka.

02.11.2009, 09:15 |
Rudi gizmi opět meleš pátý přes devátý, v případě, že při škodě překročíš limit, je jasný, že to cáluješ z vlastní kapsy, v případě, že ale nabouráš veterána nebo kterýkoliv jiný auto, který se do toho limitu vejde a jemu se bude zdát, že dostal málo, může tě žalovat jak chce, ale nic nevysoudí, max. vysoudí něco z pojišťovny.
01.11.2009, 18:45 | gizmi
...Nedelam jak rekl urazlive .mycTD poradce nebo neco podobneho
"charakter činnosti: výhradní pojišťovací agent "
tak sorry, neznam vsechny nuance tech vasich funci
Rudi: Není to tak úplně pravda, v případě zranění ti může soud přiřknout třeba úhradu bolestného nad rámec plnění pojišťovny, a to zaplatíš ze svého atd. Takže rozhodně se soudit s viníkem (ten způsobil škodu, ne pojišťovna) a pokud viník dostane něco k úhradě, pak to předá pojišťovně a ta to většinou (ne vždy) zaplatí. Zbytek platíš ze své kapsy.
A není důležité, co jsi jak a v jaké výši spočítal. Důležité je, co jsi schopen prokázat. Takže třeba ohledně amortizace můžou být dvě naprosto stejné auta, stejně poškozené, stejné opotřebované, ale výrok soudu bez problémů může být takový, že v prvním případě nemá pojišťovna nárok amortizaci uplatňovat a ve druhém případě ano. A může to být klidně i u stejného soudce, abychom vyloučili lidský faktor.