Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dotaz na svíčky

o Navštíveno 713x o
o 30.10.2009, 17:11 | OMEGA
Zdravim, potreboval bych nazory na svicky do silnejsich aut, prvni kategorie cca 300-400 PS, a druha nad 400 PS. Uz nekolikrat jsem se spalil, tak bych chtel nazor nekoho kdo opravdu vi o cem mluvi a ma to vyzkousene, nazory lidi co maj vyctene znacky z internetu prosim ne. Nevim jestli mam jen smulu, auta sice startuji, ale strasne smrdi nespalenej benzin a sla nehoru i spotreba atd. Takze neco co to spali dokonale a nevydrzi 2 mesice, diky :)

o 30.10.2009, 17:21 | Honza2.016v | Upraveno: 2009-10-30 17:24:20
serie, nebo upravovanej motor? pokud serie, tak to co tam doporučuje výrobce motoru..mě se osvědčil BOSCH a Champion..

Nejlepší svíce je ta, kterou předepisuje výrobce..

Samozřejmě správně nastavená vzdálenost elektrod hraje velmi významnou roli na projevu motoru.

0.6mm u svíce daný z krabičky rovnou do motoru mi dělalo problémy s volnoběhem a nespáleným benzínem - chvíle laborování a zkoušení správné vzdálenosti elektrod a motor měl najednou krásnej volnoběh, přestal plivat benzín atd... sice to mám na upraveným motoru (vačky,hlava, písty,elektronika atd..nárust cca 60-70PS u 2l NA motoru..).

0.85mm se mi po testech na tomto motoru osvědčilo (výrobce na serii doporučuje 0,9-1mm...samozřejmě díky úpravám mám i o 2 stupně svíce studenější..)

Paradoxně jezdím obyčejný svíčky bosch platinum FR5DP za 60kč/ks a funguje to líp než na iridia a podobný nesmysly dražší než množství kvalitního oleje potřebný na 1 výměnu ..

o 30.10.2009, 17:29 | OMEGA
Seriove Audiny S8 stara a nova. Motory 4.2 V8 a 5.2 V10 atmosfery naprosto bez uprav, v obou jsou iridium denso, je pravda ze s odtrhem jsem si nehral, ale je to teda zklamani neskutecny. Clovek tomu chce doprat, a pak vysledky jsou skutecne horsi nez se svickama za par supu. Btw ta nova neni moje, nejsem blazen.)
o 30.10.2009, 18:22 | Rajdlos
duvod proc se menily?
o 30.10.2009, 19:21 | OMEGA
Byly stary uz, obcas pri zatahu nepravidelny chod, obcasne zapaly kdyz nemaji byt...byly tzv. uplne v prdeli.)
o 30.10.2009, 19:33 | Rajdlos
dal bych serii, ktera bezi naprosto nejlepe na motorech, jakykoliv jiny upravy jsou prave kontraproduktivni, pokud nepotrebujes vylozene chladnejsi svicku, o iridiovych svickach jsem toho precetl mnoho a je to tak pul na pul, ja bych to teda do auta asi nechtel, protoze ty elektrody jsou nachylnejsi na ukapnuti a zmenu detonace

svicky jsem resil dlouhou dobu a nakonec jsem se presvedcil ze mis taci svicka za 125Kc NKG medena
o 30.10.2009, 20:29 | OMEGA
No to jsem si presne myslel...a to jsem uz chtel vyzkouset ty nejlepsi championy...takze diky, prdim na ne a jdu si koupit svicky do auto kelly za par supu. Jeste jedna vec, jsou lepsi kvalitni jednoelektrodove, nebo nejake ty rozeklane, nebo 2 3 elektrody? A co si myslite o znacce Beru..a pak uz dam pokoj zase rok.)
o 30.10.2009, 21:22 | Cossie
běž si koupit do Audi přesně to co tam patří ;-)
o 30.10.2009, 23:01 | OMEGA
No tak zase ze bych jim musel davat ranec za neco co koupim jinde akorat na tom nebudou 4 kruhy tak z toho jsem uz vyrostl.)
o 31.10.2009, 07:29 | Arnie_one | Upraveno: 2009-10-31 07:29:42
Vim, ze teda nemam takovy vykony, jak pises ty. Sehnal sem prave Denso Iridium power (kus 308kč)
Muzu rict, ze od origo sem nepoznal nic moc. Trosku lepe se me zda, ze to startuje a auto v celym spektru otacek nekucka (mozna je to taky pocit novy svicky za stary), doufam, ze aspon vydrzi dele nez nejaky brisky za 30kč.
Puvodne sem mel nejake orig GM, jenze ty tam mohly byt ani nevim , jak dlouho proto vymena.
Jinak motor 2,5V6
o 31.10.2009, 12:56 | Cossie
Nevim kolik stojí origo Audi, ale většinou se cena origo pohybuje kolem 250/ks což je i cena "lepších" svíček z druhovýroby ;-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3164 sekund.