Navštíveno 863x

30.10.2009, 08:46 |
zipp Ahojte, kamarád pojede do Ameriky a říkal jsem si, že bych ho využil a nechal si od tama přivézt notebook, protože jsou tam o dost levnější, než u nás. Proto bych se chtěl zeptat, jestli nemá někdo zkušenosti jak je to s převozem, s objednáváním a doručováním v usa atd.....
A poradit nějakej eshop (nebo jsou tam levnější kamenný obchody?) Vůbec nevím, jak to v usa chodí, tak se nehněvejte
(konkrétně pojede do Miami)

30.10.2009, 08:51 |
muSlim | Upraveno: 2009-10-30 08:51:54
Keď to prinesie osobne, malo by to byť rozbalené bez krabice, akože jeho vlastný notes. Inak Ti na to dajú clo a DPH ani sa nenazdáš. Mne kamarát poslal krabicu s príslišenstvom poštou ako c0mputer p4rts a notes samotný preniesol v baťohu keď šiel domov na návštevu.

30.10.2009, 08:52 |
KaZaN Nechce vzít dva? (o; KaZaNovo Vaio nějak chřadne (o;
Jinak moje zkušenost, možná amatérská.... koupil, vybalil, krabici vyhodil a na palubu letounu pelášil s přesvědčením, že je to jeho notes co si s sebou vozí všude. (o:
K výběru dodávám, že koupit ideálně ve verzi Ultimate, aby sis mohl switchnout na češtinu.
My kupovali v kamenným, protože byl spěch.

30.10.2009, 09:17 |
zipp no, on už dva bere..jeden mně a jeden pro jeho kamaráda ještě...3 už by bylo asi blbý.
Ok, takže krabicu ne, to neva, tu bych stejně vyhodil v Brně...stačí samotnej notebook.
Nevíte o nějakým dobrým e-shopu, kde bych mohl vybírat?
nebo nedoporučíte někdo nějakej notebook? :-) Dívám se spíš po něčem levným, 15", eventuelně 14". Chtěl bych hlavně, aby to mělo dobrou grafiku a dala se na tom rozjet nějaká hra. Ne že bych hrál často, ale když si chci jednou za čas zahrát, tak abych mohl. A HDMI výstup...

30.10.2009, 09:31 |
KaZaN Zase jen můj názor, koukal bych po něčem značkovým kvalitním, páč když to bude jebka a pude do kytek, tak.... ale podělat se může i značkovej. Pak je otázka jak jsou záruky, jestli Ti ho opraví na záruku i tady, s tím nemám zkušenost, zatím jsem neřešil.
dle mých info jsou ty ceny asi o čtvrtinu nižší, což je sice pěkné, ale za případné řešení reklamace, nebo zaúkolování kámoše a případných milion dalších prkotin by mi to za to nestálo :-/

30.10.2009, 10:12 |
Zdenek (A)
Nektere vyrobky velkych firem se honosi necim, cemu rikaji "worldwide warranty". Takovy vyrobek by mel servis kdekoliv na svete opravit, ne?
2 crestik: no niektoré výrobky majú polovičnú až 2/3-vú cenu oproti nášmu trhu a Worldwide warranty :o)

30.10.2009, 10:37 |
PL113 | Upraveno: 2009-10-30 10:38:56
je to stanovený snad tak, že pokud se ten samý výrobek prodává u nás (a je na něj worldwide Warranty), tak by to měli vzít i tady...pokud se ale neprodává u nás, tak ti je prý WWarranty k prdu (aspoň takhle mi to říkali v usa).
Osvědčený je newegg.com. Platba v pondělí, přivezli v úterý (zřejmě záleží jestli mají v okolí sklad). Ten mi byl doporučený jako nej (v minulém roce jenom do svejch net stránek vrazili prej 100milionů$). Toho bych se asi držel. Ke každýmu výrobku tam je review od uživatelů.
To Zdenek: ano existuje "celosvětová" (jsou přesně definovány státy,né v každé zemi servis je a taky žádné takové že do 30dní atp. jako řeší občanský zákoník u nás) ale většinou je kratší,třeba 6 nebo časteji 12 měsíců. Pak se musíš koukat na to aby to mělo napájecí adaptér do našich podmínek! (poměrně často to nemají a pak to lidí sháněji tady) Jo a nebude to mít češtinu na klávesnici. Třeba právě levné ntb to nemá moc smysl,ušetříš třeba jen 1500.- ale plno problémů s tím může nastat. Je dobré si to pořádně rozmyslet zda to má smysl.Samozřejmě je také dobré vybrat model respektive modelovou řadu NTB který se tady běžně prodává,protože pak je daleko menší riziko ,že budeš čekat na nějaký díl,který může chybět.

30.10.2009, 11:25 |
zipp co se týče záruky, tak mi to asi stejně nevadí, protože si nemůžu dovolit být měsíc bez pc. Adaptér mi taky nevadí, otec pracuje ve firmě, která jima zásobí celou evropu, takže k nim mám dobrej přístup :-) Zaúkolování kamaráda nevadí, to je bez problému, mám to s ním vyřešený. blbá je akorát ta klávesnice, no, ta by mě asi štvala... uvidíme..mrknu na ten newegg

30.10.2009, 11:35 |
KaZaN Jako Harryp, určitě má smysl jen u dražších strojů, ten náš případ byl, že tam stál nějak ke dvacce a u nás o 3/4 roku později kdy ho začali prodávat začínal na 35ti.
Na klávesnici si zvykneš po paměti a nebo holt ty český si tam dolepíš. My ani nedolepovali.
Adaptéry bejvaj problém zřídkakdy, jen vyměníš tu šňůru mezi adaptér a zásuvku.

30.10.2009, 11:52 |
fredh brácha kupovalv USA v síti BESTBUY, a koupil si prodlouženou záruku. Kdyby se posral, tak bestbuy je i v německu a mohl to reklamovat tam.

30.10.2009, 12:26 |
zipp je pravda, že na klávesnici až zase tak nekoukám, píšu všema deseti po paměti,....

30.10.2009, 17:26 |
Kamil kamarád je dobrej kaskadér. Táhnout s sebou dva noťasy by se mi fakt nechtělo - nutnost oba vyndat při prohlídce na letišti, oba budou vypadat nově, no je to jeho věc :) Jak už psalo pár lidí nade mnou, má smysl vybírat ntb, který se tady prodávám v ceně cca 30k a výš, jinak se to moc nevyplatí. Pokud bys nechtěl hry, tak bych si přitáhnul macbook pro. Jinak notebooky za fajn ceny mají i doxons na letišti v Londýně - prodávají bez daně, takže fakt zajímavý ceny.