Navštíveno 2292x

29.10.2009, 02:12 |
vypuk | Upraveno: 2009-10-29 02:17:24
Máte někdo zkušenosti? Co se na tom sere a tak, jestli to není kasička. Díky moc za rady ;) Jen tak se po netu rozkoukávám a našel jsem docela pěkný kousek, akorát by mě zajímalo, jak je to se servisem a jinými náklady.
Prý to má chip od DieselTechniku, tak otázka - jaký to bude mít vliv na životnost motoru?(Vím, že jakékoliv takové úpravy snižují životnost motoru, ale otázka o kolik).
A rok to je 1997 - takže - hnije tolik nebo je to pozink či jiná povrchová úprava?

29.10.2009, 08:17 |
kuja Radsi bych koupil 323i nebo 325i....TDs se vetsinou po ujeti urcity porce km zacnou srat :) A v cechach to vetsinou lidi splacaj tak, aby to aspon jelo :) Takze jestli nemas na strane 30tis rezervu,tak o tom ani nepremejslej :)

29.10.2009, 08:30 |
choze kydž diesel tak 2.0D nebo 3.0D, když benzín tak 2.8 spotřeba -+ stejná jako 2.5, ale jede líp :o)

29.10.2009, 08:33 |
kuja Choze: Nezapominej,ze se porad jeste mluvi o E36 :)

29.10.2009, 08:35 |
choze jasný proto připadá v úvahu benzín, pokud chce jezdit z a do b tak může koupit i 1.6 :o)
jinak to nějak extra nehnije pokud to není bouraný.

29.10.2009, 08:49 |
kuja S benzinem v E36 souhlas :) Ani 318TDS ani 325TDS nejsou vhodny motory :) V E46 je ta nafta uz mnohem zajimavejsi :)

29.10.2009, 12:11 |
vypuk Mám pouze zkušenosti s e90 330xd, takže bych taky raději tu e36/46 330d verzi, ale lidé si toho cení(a taky vím proč). :)
Zkouším se koukat z "druhé strany barikády", tzn. po dieselu. Samo, že bych nejraději bral benzín, ale zase se znám a na "rally semafor2semafor" by ta spotřeba lezla nahoru :) Neznám tady moc lidí, kteří by si nechtěli zvednout ego aneb hláška známého "nestačil se mi ani odrazit v zrcátku" :))
TDS sou jejich nejpovedenější motory....... jak omegy tak brambory s timhle motorem víc stojej na dílně než na silnici neopřel bych si o něj ani koloběžku natož o ojetý auto s takovym motorem.....
vypuk : e90 vs e46 ...... vid že jo :))) cokoliv novýho od bmw naprostej aušuš.... ono už i ta e46 neni taková hitparáda ale pořád to je to poslední co mi nevadí ač prostě e30 je e30... :))

29.10.2009, 20:54 |
vypuk Nismo, tys mě špatně pochopil,... Tím jsem chtěl jenom "říci" to, že moje jediná zkušenost s BMW je jenom e90, v žádné jiné verzi jsem nejel(pokud jako malej, tak si to nepamatuju). A e30... ach, to bych rád jenom jako leštěnku do garáže a občas provětrat "faldy" :))

29.10.2009, 20:55 |
kuja vypuk: Neplet si pojmy a dojmy :-) Srovnavat E90 330xd s 325TDS je trosku ulet :-D Moderni Common-Rail s komurkovou naftou....to sou uplne jiny svety,tak se na to tak koukej....jestli chces E36 tak jedine benzin,jinak si kup 1.9 TDi,problemu sice stejnej,ale za min penez.Nehlede k faktu,ze v E36 nikdy 3.0d nebyl :-)

30.10.2009, 07:46 |
vypuk Kuja - ještě jednou to zvopáknu pro tebe - Tím jsem chtěl jenom "říci" to, že moje jediná zkušenost se ZNAČKOU BMW je akorát E90! Žádné jiné BMW jsem nikdy neřídil, tak proto se ptám, jak je na tom nafta v tomhle roce a autě :))) Srovnávat bych to rozhodně nesrovnával, vlastně nemám ani co :) Co se týče BMW ;)

30.10.2009, 07:52 |
kuja Priteli,nedelej ze me blbecka prosim. Pouze sem reagoval na tvoji vetu: "Mám pouze zkušenosti s e90 330xd, takže bych taky raději tu e36/46 330d verzi, ale lidé si toho cení(a taky vím proč). :)"
Tot vse :) Rozumime si? Ale co tak chapu,tak si jel jenom v e90,coz te nejspis nadchlo,ale 325TDS je uplne o necem jinym :)Proto sem napsal,ze uvazovat o 325TDS, kdyz si jel jenom v E90 a neprimo je subjektivne porovnaval je ulet.Nehlede k faktu,ze sem ti popsal vsechny svoje zkusenosti co s tema autama mam. Jestli se ti to nelibi je uz jinej problem....

30.10.2009, 09:40 |
Pekys Za mě, kámoš má to auto (E36 325tds) 2 roky. Po prvním majiteli, se serviskou, v době nákupu to mělo najeto 200tkm. Ted má 260tkm. Jedinej problém co za tu dobu řešil jsou shnilý prahy, a vykvetlý přední dveře v rohu. Dál prasklá trubka od klimy, hardyspojka a čerpadlo. Čerpadlo je hodně známej problém těhle aut (i E46 před FL). Z podvozku ještě neměnil nic, nic neklepe, nic nevrže, ani v introši. Co má načnutýho je miska zadního tlumiče, která je lehce shnilá. Nicméně ND na tohle auto jsou fakt za hubičku, srovnatelný, některý i levnější než na škodovky. svezení je o něčem jiným v autech ze srovnatelnýho roku (dejme tomu O1).
Má automat, a spotřeba po Praze 8,5L/100km. Jede to docela slušně. Když jsme jeli spolu, tak mu to jede téměř stejně, jako 523i, která má o pár kW navíc. Neujel jsme mu, až od 200 vejš.
A jestli si chceš zvedat ego, kup si něco jinýho :) M3, MB SL, Imprezu, rozhodně ne e36 v tds.
Ale když si na prdel nalepíš 1,6i, tak bys mohl nějakýmu provokatérovi v oktávě v klidu ujet :)
Benzín v 323i, lepší 328i ti bude žrát cca 9L, takže je tam rozdíl zanedbatelenej. Dejme tomu, ještě odečíst litr na automat, ale pořád to není nic závratnýho.

30.10.2009, 18:19 |
vypuk Kuja - Jó takhlé :o) Jestli jsi to pochopil tak, že se z tebe snažím udělat blbečka tak promiň, sám to nemám rád a ostatním to nedělám. Tento týden furt noční tak už mi v té hlavě trošku je*e. Teď už jsem to pochopil jak jsi to myslel, "kouzlo" internetu v nepochopení :)
Já to myslel tak, že ty třílitry mají dycky větší krouťák, a v naftě to nežere pod plynem tak jak benzín(tady se držím toho, že diesel žere cca o hodně méně než srovnatelný benzín).
Pekys - S těmi díly jsem to slyšel od známého, který vykládal o tom, jak jeho tatík mechanik objednával díly na nějaké BMW a nestačil se divit, jak jsou ty díly levné(ani už nevím jestli to bylo oproti oktávce nebo něčemu jinému).
Honit si ego nemíním, ale myslel jsem to tak, aby to taky trošku lépe jelo, a lepit si nějaké čísílka a HTP na zadek nemíním :)
Odečíst? Spíš přičíst ne? ;) Ale zas když člověk jede trošku svižněji, tak se dostane nad docela slušnou hranici spotřeby ne? Ten "ekonoměr" mě občas taky znepokojoval...

30.10.2009, 18:35 |
vypuk | Upraveno: 2009-10-30 18:38:57
Jo, a po repasi čerpadla to je:
Motor-KN filtr,upravené turbo,egr ventil odstraněn,Chip od Diesel techniku,repasované vstřik čerpadlo v srpnu, jede suprově výfuk bez katu,udělany duplex..
[ Link ] Sundat některé věci, něco dotáhnout do konce a snad by to nebylo špatné, akorát ta jedna fotka vypadá, jako by ten bok u spolujezdce byl poškrábaný...

30.10.2009, 18:54 |
kuja Vypuk: V pohode,hlavne ze sme si to vysvetlili :)
btw To co si sem dal je celkem hruza :( Nechces se spis kouknout po necem co neni napadeny "tuningem a stylingem"?Tohohle bych se bal co tam je za pasti:) A nebo se rovnou zeptej na bmw klubu :) Hlavne i ta cena mi prijde trosku prehnana :)

30.10.2009, 19:06 |
vypuk Heh, ta cena se mi taky zdá přehnaná :) Ta kapota jak tam nesedí to je docela děsběs, ale né nevyřešitelná záležitost, pár věcí tam upravit dle svého a myslím si že by to dopadlo jinak :) Ale zas je problém najít "slušnější" kousek, na docela pěkných kolech ;)

30.10.2009, 19:10 |
kuja Vypuk: Neres picoviny :) A ujasni si co je dulezitejsi :) Jestli rozumnej stav nebo hezky kola :) Kola muzes koupit vzdycky za par susnu :D Do perfektniho technickyho stavu se to dava fakt za uplne jiny penize ;)

30.10.2009, 19:15 |
vypuk | Upraveno: 2009-10-30 19:19:38
Šušňů? Zrovna snoplim tak by to nebyl problém :-D Jenomže u mě je problém, že si raději koupím něco, co je hotový, vypadá to dobře a pak si na tom upravuju drobnosti, než abych začínal od začátku a neviděl výsledek - fantazie mi trošku chybí na tyhle věci :)
Nejdříve jsem měl vyhlídnutý Nissan 200sx, nismo mi poradil ať radši supru, a teď sem se dozvěděl, že mi rodiče chcou zasponzorovat auto, jelikož mi ještě mají vrátit z mého spoření co si odebrali na své auto, a supru prý do baráku nepustí ;)

30.10.2009, 19:23 |
kuja Jasny...tomu rozumim :) Tak si spis vyber neco u ceho dokazes aspon zbezne,trosku detailne,zjistit historii :) To je pulka uspechu :) Pak uz je to o stesti :) Taky si o potencionalnich autech zjisti co nejvic info,at pak pred prodavajicim nevypadas jak nejakej nazdarek z ulice :) Uvidis,ze pak vyklopi mnohem vic veci,nez je treba v inzeratu :)

30.10.2009, 19:40 |
vypuk Hledání po netu je pomalu můj druhej džob :)) Ale zas tady se člověk někdy dozví věcí, které by jinak nezjistil, a nebo se dozví jakej není chuj, že chce tohle a támhleto, a že se dají sehnat levněji a támhle lepší stav - tak sem s nabídkami, jestli se někde něco podobného našlo :)) A nebo se tu člověk dozví, jak s tím majitel jezdí, nebo bývalý majitel jezdil.

30.10.2009, 19:56 |
Pekys myslel jsem odečíst od jeho spotřeby litr dolů, protože má automat, a ty asi koukáš po manuálu :o)
Takže s manuálem se budeš pohybovat někde kolem 7-7,5L/100km.
na ekonoměr kašli, beztak když zastavíš, zmizí ručka kamsi nad 30L :o) A někdy je to zajímavý pokoukání, zvykneš si.
Když to honil po dálnici HK - PHA, nikdy se nedostal na 10L.
Jo, to z toho linku neeee, to je paskvil nejvyššího kalibru. Mrkni v DE, něco v m-paketu a hlavně původním stavu! Hlavně jak už tu někdo psal, tady jsou trojky vesměs lepenky. Kilometrům nevěř, koukej po stavu auta.

30.10.2009, 20:04 |
vypuk [ Link ] u toho mizení ručičky jsem si vzpoměl na tohle video, jak tam mizela zas ručička otáčkoměru nad hranici bmw :-D
BMW s VTEC ..... paráda, asi nejlepší trojka jakou sem kdz viděl :))))) v e36 je jedinej kloudnej motor asi fakt v M3 :))
Vypuk : doufám že nechceš koupit to co si sem dal z linku...... ono kecy o tom že někdo má TDS v dobrym stavu sou sice hezký ale ono realita taky nebejvá jakou lidi píšou, tz pak koupíš tenhle tuzing doraz a nebudeš se stačit divit jak se to bude srát kudy jezdíš třeba proti tý supře která je opravdu v top stavu a hodně lidí z ahc jí zná tam opravdu sedneš a budeš jezdit.... u TDS sedneš doma do gauče a budeš sčítat kolik tě to bude stát ..... tahle šance je tam opravdu hodně velká......
nejlepší bude když řekneš kolik máš rozpočet, kolik chceš spotřebu max a jakej tě zajímá výkon a je tu hodně lidí co se v autech opravdu vyznáme a poradíme určitý kousky..... rozhodně lepší než nějaká e36 v tds apod....
Pekys : hele ono taky porovnávat 3 a 5ku a obojí s blbym motorem to pak chápu že se vám takhle závodí.... TDS v trojce nejede stejně jak 2.3 potažmo 2.5 nejede v 5ce kvůli váze.....
pokud bych chtěl aby e36 jela tak rozhodně budu koukat po 2.8 v top stavu a nechám jí jak je nebo seženu 2.5 udělaj se vačky, setrvák a předělá se mapa a pak maj problémy s timhle i sériový M3..... ale prostě e36 výjma M3 nemá nějak závratně jedoucí motory jsou všechnz jen takový valivci na pohodu, né jak ten vtec :))
Nismo: máš pravdu, ještě doplním - stejný motor je ještě Range rover 2,5 DSE
Já bych se tomu motoru vyhýbal jak čert kříži - problém je s dlouhou palicí - řeší se buď hlava nebo těšnění a to neustále dokola :o)

31.10.2009, 18:13 |
vypuk Takže motor ála hobby skládání a rozebírání motoru :) Takže škrtám ze svého listu.
Nismič - tak supra, mno pokud vyjde ta práce v pc-shopu, tak bych do práce nemusel jezdit autem a měl bych to deset minut cesty od baráku, v tom případě by to asi mělo pro mě smysl, ale stále mě to láká - i když, majitel se zachoval dobře, že informoval o nehodě v AAA, ale přecijen bylo to bouraný - ale které auto v čr nebylo, že?
To bychom se asi neskládali po kilču v pěti lidech na cely tyden ježdění do práce :o)

31.10.2009, 18:19 |
vypuk [ Link ] Nebo si sehnat motor ze supry a poskládat toto ;) Stačí si dát hledat na netu MSUPRA

31.10.2009, 18:38 |
Pekys Nismo: jen pro info, 5ka je v tomhle případě lehčí o 50kg než tak 3ka ;o)
A pokud potřebuju auto se kterým budu jezdit do práce, tak nevím na co mi bude auto s 200+ ps.
A pokud kouká po autech +- 100k, tak nevím jak chceš sehnat za tyhle prachy libovou 2,8 a ještě udělat úpravy co píšeš :)

31.10.2009, 18:44 |
vypuk Pekys: tak jako zas zpříjemnit si už i tak zkurv*ne ráno tím, že vstávám v půl šesté a tvrdnu v robotě do šesti, to už je docela příjemné :) to se ale pak člověk může těšit ještě víc na cestu zpět domů :)))
Ale jde vidět, že jsi mou situaci pochopil :) Supřítko by se mi líbilo, na tu minimální spotřebu bych se byl schopen dostat, ale nerad bych skončil jako dva kámoši, co měli VTI, jeden ho prodal tak 4 týdny zpět a další minulý víkend :) Ale tam jednoho srala spotřeba s tím jeho stylem, ale to tam měl jinčí svody a další věcičky, a ten druhý ho prodával jelikož se na tom furt něco sralo (né doslova, ale chtěl mít vše v pořádku a tak si to spravoval, spravoval, spravoval a žil akorát tak z peněz, co mu zbyly po opravách. :)