Navštíveno 2817x

28.10.2009, 16:18 |
Mafox Zdravím, potřeboval bych nějaký kvalitní klíč na kola k osobáku. Ty blata co se prodávaj kolem kila akorát očešu na šroubu :( Golu sem zkoušel taky, ale praskl ořech (to byla ale spíš moje chyba)

28.10.2009, 16:19 |
dj.DEKL | Upraveno: 2009-10-28 16:23:19
Kvalitni ořech třeba od Tony ti jen tak nepraskne... pak jedině nějakej teleskopickej trhák nebo kříž.

28.10.2009, 16:48 |
Mafox kříž je na hovno, už sem dva zničil :(
to Mafox:
Kvalitní značkovej kříž tě přežije.
Mám tu dva takové, které používám každý den a mají za sebou už stovky aut i zatuhlých šroubů a nikdy nebyl žádný problém.
Samozřejmě, že nebyl za stovku.
jako tykeev mame taky jeden už snad 10 let a je nesmrtelny a používá se každý den jinak by měl vydržet každý lepší ořech
Nějakej kříž kolem 500-600Kč a vydrží vše

28.10.2009, 17:21 |
Mafox

28.10.2009, 17:31 |
Rudi mám klasickej kříž, stál snad 2-3 stovky, nastrkával sem na něj už i několikrát i dlouhou trubku, abych povolil šrouby a vždycky v pohodě, ikdyž už sem pár krát taky čekal, jestli nerupne a drží furt.
Jestli roztrháš kříž na osobáku, tak se pěkné pako, jakým způsobem dotahuješ kola, většina os. vozidel okolo 12kg na momenťáku. Kříž tě vážně musí přežít.
to Dragster:
no, ono to není tak jednoznačný.
Koupil jsem si v jedné prodejně autodílů tady na Mělníku nový kříž na kola (Kč 150,-) a při prvním použití a dotahování šroubu prostě prasknul ten ořech (podotýkám, že jsem se o klíč ani pořádně neopřel, natož abych tlačil). Následovala výměna za nový kus a po prvním použití stejná záležitost, tentokráte při povolování.
:-)
Tykeev ale nezapomeň že nejsme tak silní jako ty :)

28.10.2009, 20:14 |
Kesam Dekl viděl jsem na vlastní oči tonáckej jak praskl.
nejlepší je kovanej vořech co máš v sadě k pneumatickému utahováku ty drží jako prase.

28.10.2009, 20:23 |
Mafox Svůj kříž - ten za stovku z OBI ap. se protočil jen tak v rukách bez ničeho :( ten už bych nechtěl ani zadarmo.
Ořech - řekl bych docela kvalitní - ale na ten jsem dupnul asi silněji než bylo zdrávo a roztrh se jak nic. Ale aspoň se nedeformoval.
Další kříž pučený, určitě kvalitnější než můj, se začíná už taky deformovat ale nechci ho uplně zničit tak jsem s ním přestal abych ho nevrátil na sračku.
Problém je že ten šroub je v elektronu trošku zapuštěný tak to nelze nasadit na 100% na matku. A už po druhé mám tento problém, vždy na přední hnané nápravě. :( Zadek jsem povolil bez problémů. Ale na předku každá strana jeden šroub z 5 problémový. Sem docela naštvaný, takže si koupím pořádný klíč a především ty šrouby lehce namažu.
to Mafox:
tak mazání šroubů grafitkou beru jako standard.

28.10.2009, 20:30 |
Mafox jn, v dílenské příručce tučně píšou "nemazat" tak sem nikdy nemazal
tak já vždy všechny šrouby mažu a vždy šlo všechno povolit krásně a nikdy se to nepovolovalo samo, jak někteří straší

28.10.2009, 20:36 |
Kesam TONA :-) tu 17 jsem nenašel ale dopadla stejně když kámoš povoloval kolo na astře .

mažu taky všechny šrouby a stejně se mi vždycky u pár stane, že jakoby zareznou a povolujou se blbě...

28.10.2009, 20:37 |
Kesam tykew taky je mažu a žádnej problem.
Osobně se mně osvědčilo řsšení, že koupím ořech nějakou tonu, podle typu auta změřím, jaké je místo kolem matky nebo šroubu, toto je potřeba především u AL disků, potom vytočím pouzdro s -přesahem, nahřeji a nalisuji na ořech. Již jsem jich pár udělal a zatím je nikdo nerotrhl.

28.10.2009, 21:46 |
fredh tona mi lupla úplně stejně jako kesamovi, ale 13ctka. Jinak já mám kříž za kilo a v klidu povoluje i šrouby utažený pneumatickou pistolí.

28.10.2009, 21:54 |
Kesam sory tykev.