Navštíveno 1063x

Přepínáte z dálkových na tlumený, když na dálnici míjíte auto v protisměru?
Mně osobně není příjemný, když auto v protisměru na dálnici na mě svítí dálkovýma (málokde jsou pruhy natolik odděleny zelení, aby to neprosvítilo), takže sám je v tomto případě přepínám na tlumený. Nicméně co tak sleduju, tak snad 80% řidičů nechává dálkový. Nemluvě o kamionech, který mají z dálkových na střeše rampu. Samo, že do těch světel přímo nekoukám, ale holt je přece jen registruju.

24.10.2009, 21:19 |
Kesam Já po dálnici nejezdím. A v noci už vubec ne :D
Jezdím pouze na tlumený, protože provoz je i v noci velmi hustej...
no hustej jak kde a kdy, když jsem jel nedávno kolem druhé ráno Hradec - Praha, tak bych auta ve svým směru spočítal skoro na dvou rukách :-)

24.10.2009, 21:44 |
Rudi jezdim s dálkovejma i v normálním provozu
Jezdím kolem 3-4 ráno po D1 a aut spousta...
D1 to věřím, tady u nás je v tu dobu úsek Olomouc-Mohelnice skoro mrtvej, o to víc je horší, když to pak někdo do protivky napere dálkovýma
Jezdím s tlumeníma je to fakt hnusny čučet do dalkovejch v protisměru.
prepipnam kdyz je to potreba
Pokud je to dost dobre oddeleny tak ne, nebo trebas pokud jedu do leve zatacky tak taky ne :)
Ono radeji pojedu i sebemensi kousek s dalkovejma a mam vetsi sanci ze zahlidnu srnku ci jinou lesni zver nez to srazit v te rychlosti ...
pokud vidim za 'krovim' jeho svetla (a z toho usoudim, ze on vidi moje), tak zasinam. jinak jedu na dalkove.

24.10.2009, 22:28 |
swep ja prepinam na tlumene, s dalkovyma jen kdyz nikoho neoslnuju, tak i na normalnich cestach, ale stale casteji se setkavam s ridici kteri netlumi svetla ani po vystraze, to je podle mne velice bezohledne a nebezpecne, byt oslneny neni nic prijemneho, primo to nesnasim, a nejvic oslnuji fabie, i s tlumenyma, to nenavidim uplne nejvic
me dalkovy sviti stejne na pikacu jako potkavaci, takze je ani nezapinam :-)
přepínám... dálky jsou pěkně nepříjemné...

24.10.2009, 23:24 |
relax ja teda dalky na dalnici skoro nepouzivam, ale kdyz uz tak prepinam
jo když je potřeba tak jo ...
ale zrovna lovim v paměti kdy jsem naposledy jel po dálnici a nějak si nemůžu vzpomenout, takže to bude už hodně dávno ...

25.10.2009, 07:17 |
Petura | Upraveno: 2009-10-25 07:17:34
2x
úplně stejně jako Knightey
jako swep :)
ale nejvíc mě se*ou ko**i kterem svítí pouze jedno světlo, ještě k tomu pouze pravý a aby byly "dobře vidět", tak maj puštěnou dálku. bych metal blesky...
vyblikat a když nikdo jinej nejede tak pražit do nich dálkama.
no myslím že nejde jen o dálnici ale i okresky....kolikrát jedete v noci a nějaká píča si to vesele valí s dálkovejma....jasný stane se že zapomene vypnout ale když na něj zablikám tak čekám že to vypne a ne že si vesele frčí dál tak jak se mi to občas stává...já se řídím heslem co není příjemný mě,to nedělám druhým :-)
přepíním a záleží kdy jezdíš, někdy je na dálnici mrtvo a někdy provoz, ale i tak se to vyplatí přepínat....
přepínám když je to potřeba, ale zrovna včera jsem jel od berouna kolem 1hod ráno a přemejšlel jsem nad tim neb jsem taky potkal dost lidí který to nedělaj a svítej mi do ksichtu :) když tam jsou stromky tak nepřepínám popř. když vim že neoslnim...... jinak přepínám i když někoho dojíždim a je tak půl kiláku předemnou....
já mám faworita, woe pí*o. Sfítí mi jen jedno sfětlo, leví. Tak s ním pořád sfítím dálkově, aby se to kompenzovalo s tím pravým nesfítícím :)
To All: jako GERVIS 09:50 ... platí to obecně, né jenom na dálnici. Jinak běžně přepínám,stačí když už na horizontu vidím světlo,tak většinou přepnu,ale jak píše Gervis,někdy ti lidi ani neví nebo se o to spíše nezajímají proč na ně někdo bliká.

26.10.2009, 15:47 |
OMEGA Prepinam, pac na nekterych usecich bych poslal protijedouci do skarpy jedna dve. Btw Šestikule, ty mas asi uz jiny mail nez co mas v profilu co..jsem ti posilal fotky S8 a neprislo zadne vyjadreni :)

27.10.2009, 00:07 |
JP Nesvítící jedno světlo neni problém:D. 14 dní zpátky dostal kamarád 1000,- pokutu za chybějící žárovku (zadní) ve výbavě. "Vtipný" bylo, že Fabii těch policajtů co ho právě pokutovali nesvítilo jedno světlo, po upozornění arogantně odvětili "my víme" a odjeli nepředpisovou rychlostí někam do pryč... Tu noc jsem je viděl ještě 2x a bylo vidět, že jsou jim nějaký předpisy u prdele. Před takovym xindlem mam prej mít respekt, nepoužívat odmítnutí výpovědi a přiznávat se k přestupkům:D. To by mi asi muselo jebnout. Podotýkám že to byli státní, u MP by mě to tak nepřekvapilo.