Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Vyber kalkulacky

o Navštíveno 788x o
o 22.10.2009, 21:09 | axetom
Potrebuju nejakou kalkulacku an vejsku. Idealne aby umela kreslit grafy a aby toho umela co nejvic pac clovek nevi co se mu bude hodit:D cena do 2-3t

o 22.10.2009, 21:13 | cezetko
radsi se to nauc pocitat a kreslit :) ja jsem ji tedy nepotreboval :)
o 22.10.2009, 21:13 | Pekys
texas instrument?

ale víc nevím, jen že ty grafy uměly a jsou jedny z nejlepších
o 22.10.2009, 21:14 | relax
mam zkusenost s casiama ne teda uplne temadle vychytanejma ale o neco jednodusima cca okolo tisice a sou v poho ... jen teda byl vzdycky problem ze sem nevedel co do ni zadat :D .. zkratka casio muzu doporucit, mam doma jednu uz asi 6 let a slape jak hodinky (jen narozdil od hodinek se nemuseli ani po 6 letech menit baterky :) s modelem bohuzel neporadim :(
o 22.10.2009, 22:13 | Luke_288 | Upraveno: 2009-10-22 22:14:42
jako pekys. já nebyl z těch, co jsem se pořádně naučil počítat a mě teda rozhodně pomohla hodně. casia jsou dobrý, ale od určitých typů příkladů se nechytaly, texas to vždycky spočítal. jediný co mě štvalo, že neuměl ukazovat postupy :), to naopak tenkrát nějaký casio umělo.
já měl tuhle [ Link ]
ted se na ní jen z nostalgie občas kouknu
je pravda, že k tomu je dost tlustej manuál, kterej je třeba přelouskat, aby člověk věděl, co a jak do ní nabouchat, ale já si do ní psal i taháky
o 22.10.2009, 22:50 | Tommy69
Kdybych tenkrát nebyl blbej, tak bych hned na začátku školy do některý z T.I. zainvestoval. Pokud se člověk na škole udrží dost dlouho, dojde na přeměty kde mu takováto kalkulačka ušetří např. při jednom příkladu 5-10 minut a to si myslím, že je výhoda. Já bych bral typy který umí už i matice a jejich vlastní čísla, např. TI-89. Ty peníze jsou ale šílený...
o 22.10.2009, 22:52 | Luke_288
viz muj link. jinak matice už umí snad každá s větším displejem...horší bylo u TI jejich zadávání, u casia se čísla dávali do předpřipravený matrice, to TI neuměla, ale to byla asi tak jediná nevýhoda. ale pravda je, že stojí docela ranec...
o 23.10.2009, 00:02 | axetom
tak jsem tak koukal a zatim mam na vyber mezi temito [ Link ]
[ Link ]
o 23.10.2009, 01:45 | maresk
v TI se nevyznám, nicméně kamarád má ode mě půjčenou už celkem dlouho Casio CFX-9850G a tvrdí, že je to po TIčkách to nej, co existuje :-)) já z vejšky "zběhnul" - bylo holt lepší jít vydělávát :-(,

jinak nástupce je nejpíš 9860G, ale cena je out :-( - [ Link ]

jetý 9850G jde sehnat na aukru do dvojky :-)
o 23.10.2009, 09:50 | Dudelina
Já jel na TI-92 Plus a určitě tehdejší investice jsem nelitoval. Ba jsem si občas říkal, že to byla nejlepší investice :)
Dost mi to ve škole pomohlo, nejen na matiku, ale i statistiku, taháky apod.
Na integrály super, postupy to sice nehází, ale důležitý je, že to umí psát výsledky v obecným tvaru - tzn. ne jen číslo. Každopádně jsem tomu věnoval třeba 2 dny, kdy jsem jen zkoušel jak s tím daný typ příkladů dá počítat - když se s tím člověk seznámil, tak už z toho padaly i částečný postupy, protože si začal třeba integrovat po částech... (už přesně nevím).

Jenom to už tehdy občas trochu znervózňovalo vyučující no :) Jednou na zkoušce Fyzika II jsem to vytáhnul a hned bába: "Copak to má znamenat?" "No kalkulačka..." "To si sbalte, připravte si to obecně a já vám pak půjším svoji"
No tak sem se pak sbalil a šel domů, protože zrovna jsem spoléhal na taháky :)

foto k příspěvku  od Dudelina

o 23.10.2009, 10:09 | Cenda
u nas byly na zapoctech a zkouskach tyhle kalkulacky zakazany. A taky jsem prezil s normalni za par stovek :-)
o 23.10.2009, 10:18 | axetom | Upraveno: 2009-10-23 10:23:06
no prave ze u nas ne:) Vcera jsme meli test z matiky a normalne jsou povoleny:) Mel sem ji alespon na iphonu ale ten je zakazany:D
jeste koukam po tehle:) [ Link ]
o 23.10.2009, 17:35 | Lumík
Hele u nás na ČVUT ji taky zakázali. Jestli ji chceš jen dočasně půjč si ji od někoho na TEST :-) vyjde ti to levněji.
o 23.10.2009, 19:50 | Luke_288
to je dost obecný "u nás na ČVUT". na stavárně jsem s ní prolez celejch 5let. samože ne na všechno, protože ty vyučující některý nebyli blbý, ale na většinu to šlo
o 23.10.2009, 20:03 | Nismo.Power
jj taky jsem míval nějaký TI-83 a pak barevnou Casio ..... taky jsem byl podezříván z taháků :)
o 23.10.2009, 21:21 | prohifi.cz
ja na VS pouzival Casio 9700GH a bezva kalkulačka, ale třeba integrály počítala pouze číselně, nikoliv obecně - to bych viděl jako zásadní rozdíl mezi jednotlivými typy

dnes bych volil nějaké TIčko, co umí počítat obecně

ale i tak - kalkulačka pomůže, ale stejně to chce mít v hlavě. Může Ti ušetřit čas, ale VŠ za Tebe neudělá...
o 24.10.2009, 00:10 | Long
Mel jsem Casio Algebru a pak Texasku. Tak jak uz je tady uvedeno Casio umelo do urcite urovne prikladu, Texaska vsechno.

Matika s tim byla sranda a co se tyka dalsiho vyuziti tak idealni na opisovani. Pres soft se do ni preklopily vytahy prednasek napr. ekonomie, elektroniky atd. a pak uz jenom pri testu stacilo kouknout do kalkulacky:)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3102 sekund.