Navštíveno 4564x

Zatím jsem DPH vždy jen solil já, ale teď poprvé mi bude vracet stát, tak jen ze zájmu, jak rychle se můžu těšit?
no pokud je to balik tak se spis tes na kontrolu...
jestli jsi koupil auto tak je to v klidu do měsíce to máš
je to pakatel cca 35t Kč, ale potěší
Pokud to podáš klasicky, tedy na podatelně, tak měsíc, pokud podáš elektronicky, mělo by to být 14 dní. Doporučuju v případě, že si vždycky platil a najednou máš nadměr. odpočet, tak napsat krátkej dopis na FU idealne i s prilohou treba te jedne vetsi faktury za auto (pokdu to tak bylo), ze ktere to vyplynulo, tim predejdes pripadne kontrole
Je to podle toho jaké máš zdaňovací období.Pokud máš měsíční,tak je to vždy ke stejnému datu následujího měsíce kdy platíš ty.U nás je to tuším 25tého v měsíci.
Nicméně kluci mají pravdu,že většinou když se vrací,tak Tě čeká kontrola :-)
díky za rady, odnesl jsem na fú fakturu k autu, paní říkala, že jsem udělal dobře a mělo by to v klidu projít
Neni zac, je to tak fakt lepsi
ještě jednou díky johanikovi za radu, prachy z finančáku dnes přistály na účtě
neni zac :-) Zrovna sem koukla taky na ucet a taky dorazilo :)

25.11.2009, 12:13 |
Pavel02 | Upraveno: 2009-11-25 12:22:38
Mě finančáci vraceli DPH každý měsíc a každý druhý jsem měl kontrolu - prej to ale nevybíra nikdo z osob ale nějaký jejich program - a prej náhodně !!! Když jsme se proti tomu ozvali, tak přestali kontrolovat tak často. Ale dvakrát - třikrát ročně si kontrolu udělají.
A když jsem vyhodil zaměstnance za to, že kradl naftu tak na jeho udání udělali kontrolu za tři roky - kontrola trvala rok. Prej každé takové udání udělané u nich do protokolu musí prověřit a kontrolu udělat musí. A to že si vždycky něco najdou je jasné. Samozřejmě pak má největší radost ten idiot co šel žalovat. Jak jsem se dozvěděl, je to v profesi řidičů obecně rozšířená "zábava" a vzájemně si to i radí - když tě vyhodí tak ho udej !!!! Zaměstnávám řidiče 12 let a jen pár z nich bylo slušných lidí, kteří dokázali poctivě pracovat a odolat pokušení čarovat z naftou.