Navštíveno 1023x

18.10.2009, 20:03 |
Olda Zdravím. Je možný nebo spíš normální, aby A6ka s tímto motorem brala 3litry oleje na 10tis. km? Se mi to zdá nějak moc a někdo zase tvrdí, že je to normální. Jaký mátě zkušenosti? :) dík.
Nevim jak u tohodle konkretniho auta, ale u dost motoru neni problem pri horsim zachazeni jezdit kolem 1l/1.000km a je to v norme... :-)
Nejak moc :)
Mne to to vezme ani ne litr na vymenu na 15tis km.
Ale o tehle motorech je znamo ze to jsou olejnicky :)
Jukni pod motor kam ti to utika :)
A pak jukni na turbo.
Jo jinak jeste jde o to jakej ma typ motoru a rv.
Jestli R5 tak u nich to opravdu zvykem neni ale u tech V6 to bejva castejsi.

18.10.2009, 22:34 |
rebel To je dost.nevím jak audi ale passat 2,5tdi 120kw od výměny do vymeny olej nedolejvám.Nebo max 3deci ale to je tak po 20tis km
měli jsme verzi 114kW a od výměny k výměně vydržela bez dolejvání

18.10.2009, 23:46 |
Olda Nejedná se o moje auto ale o bratrancovo. Konkrétně je to rv 99 čtyčkolka a ta silnější verze s chipem prý na 180ps.. nevím skutečnej výkon, protože na brzdě to nebylo.. Jako z motoru mu někde olej valí, ale on mi pořád tvrdí že je to normální :D a nenechá si to vymluvit (paličatej), že je potřeba přetěsnit motor.. vždycky když zastaví tak z auta kape olej. Ale nezdá se mi, že by mu vykapaly 3 litry.. takže asi něco bere i motor.. tacho má 160 tis. tzn že asi krutě stočený kor u A6 z 99roku. a já mu řikal ať to nekupuje že bude mít akorát starosti.. Jako jede pěkně, ale aby to nebyla kasička.. :)
tak jestli kape, tak se není čemu divit ...
taky mi jen "kapal" a nestíhal jsem dolejvat (ale nebyla to audi)

19.10.2009, 09:07 |
20bad at se podívá na filt odvětrávání klikové hřídele, měl by tam být látkový filtr, který se ucpe pokud se nemění a z auta je pak olejnička, dost se to řeší na VW Club, později se dával už plastový a ten byl lepší. Třeba to je ono
jako 20bad, ten filtr nikdo nemění, protože je pod turbem, který se musí vyndat, což u tý 2,5 neni zas tak hrozný 4 matky a je venku :o)

19.10.2009, 23:22 |
Olda díky vzkážu mu to. :)