Navštíveno 3920x

Chci se opat nedělal jste někdo novou střechu?Potřebuji vědet prumernou cenu střechy na chalupu je mi jasné ,že mi někdo neřekne cenu ale pruměrne by to vyslo asi kolik? je to jen čiste sedlovka dík

Hodně rozdíl v ceně bude pokud budou v háji trámy a latě, pak také co použiješ na střechu, tašku nebo šindel a taky kolik je to metrů :-)
udělej to z umělohmotný břidlice,nedávno to bylo v loskutákovy,je to lehká,kvalitní a cenově přijatelná krytina a vypadá jak pravá břidlice
delka je cca 17metru chci vše nové!Jak říkám vubec nevíme co tam bude jde opravdu jen o pruměr jestli to bude 300tis nebo pul mega:)))
hele jak to tak matně odhaduju, když bude potřeba i novej krov tak si připrav kolem šesti kil
Verano: mno ale taky pak ten ramus co to dela kdyz prsi, ci padaj kroupy :)
Dale jak se ten plast chova kdyz Xkrat premerzne a pak na nej sviti slunicko :)
Jak bude vypadat za 10 let? Hmm? :)
ve finále bude krov dražší jak krytina na tohle by byly pěkný bobrovky
počítej tak 400tisíc komplet klasiku krov když tam nebudeš vymejšlet nějaký kraviny
ještě také záleží zda sám nebo firma ale do 400. tis maximálně není to tak velký a to počítám tu nejhorší variantu kdy je všechno shnilý i když nabídky můžou být rozdílný
...rozhodně bych dělal všechno nové. Než šetřit pár tisícovek na trámech, které třeba vypadaj nějak zdravě...takhle se to udělá pořádně, a je zas na století klid. Můj odhad je těch 400+
...no, a tatru na odvoz bordela máte, jak se dívám, tak aspoň něco se ušetří :-))
vpodstatě se můžeš o můj názor opřít dělal jsem už 5 střech :-)), no jooo on má i tatru tak to je paráda :-)))))))))
chalupa není moje přemejslím o koupi stojí 550tis takže nevím nevím :(
pokud je k tomu větší pozemek než 800 m2 a v dobré lokalitě tak bych neváhal, ale připrav si pěknej účet nebo svoje svaly a kupu nervů, jednu přestavbu mám za sebou a můžu říct že super bydlení, a těch nádhernejch vzpomínek
kdyby si něco chtěl pořešit napiš do mailu
JJ láka mně to byl jsem na prohlídce a je to celkem pěkné obec.voda pozemek peknej s vjezdem z obou stran atd přesne podle představ:)
[ Link ]
Tady take hodne zalezi jak bude puda pak pouzita. Jestli tam nic nebude tak staci namlatit bud late bo bedneni a krytinu zalezi jakou. nebo jestli bude vyuzita jako pokoje, apd. Tak pak musis pocitat zatepleni, folie a pak krytina.
ne chci to jako rekreaci a dole jsou 4mistnosti nemá smysl podkrový :)
nevidím nikde m2 ale vidím co je tam kurva hodně práce pokud tam chceš bydlet, kompletně omlátit, vykopat podlahy, podříznout, vykopat z venku minimálně do hloubky 120cm udělat drenáž lepenku a izolaci tvrzeným pol., je možná plíseň zdí, no prostě pokud nemáš hotovost a zůstane ti po koupi třeba 600 tis. tak to raději nekupuj, je to kasička a na dlouho.Když to neopravíš pořádně a někde odflákneš tak je plíseň zpět a vlkost taky. Nechci tě strašit ale fak t vím o čem mluvím ale je fakt že neznám tvoje fin. možnosti a dovednost.
jako nocarret, me stala strecha na 9x14 bungalov sedlovka, krytina sindel cca 300
no podle metru a okolnosti pokud ses vCHKO tak ti newpovolej nic jineho nez tam mas davali sme doma tasky 80% novejch tramu vsecky late cca 480mctverecnejch cena se vyskrabla na 300k pokud mas moznost dat jakoukoli kritinu dej plech nebo plast usetris stavbe hodne nam lezi na strese 25tun
chlapy u klasiky jedině pořádný trámy, podzednice, latě a bobrovou střechu rozhodně ne plast fůůůůj kde to sme
hlavne tam nedavej eternit;-):-) ted sme daly taky podobnej objekt a mooc pekna je na ni sindel:-)
se šindelí souhlasím ale jen v krajní nouzi dokonce má i nějaký zajímací možnosti u výrobce :-)
PAVELK ale on chtel za rozumnou cenu za bobrovky da pul mile jen za kritinu ty plastovi sracky se delaj v miliarde modifikaci ze to od standartni kritiny nepoznas kamos ted daval plech a od bramaku to nepoznas
Takhle se tezko radi. nejlepsi kdyz tam prijede nekdo kdo tomu rozumi a snim to poresis. On to prohlidne a rekne ti presne co a jak a hlavne kolik;-)
PcGamer.mě jsou ceny naprosto jasný
Ted nechapu, jak ti sou ceny jasny??
něco o tom vím proto to píšu :-)
JA o tom taky neco vim;-) ale myslim ze z obrazku nedokazes prsne rict na kolik to vyjde;-)
mně stačí jen představa a myslím že pelelk má pravdu a tak nějak jsme i počítaly 400 komplet střecha a další 200 podlahy a podobně ! jinak plast a podobně nechcem!

17.10.2009, 22:52 |
DaveF no podle tý fotky mi přijde že to je max 150m2, nejjednodušší střecha co může být, navíc to zvládne každý zručnější kutil co už to aspoň jednou viděl, takže tipuju , že 300 je fakt strop :-)
ahoj, dělali jsme 300m2 střechu s dvěma vykýřema - vzal jsem si jednoho tesaře a celou jsme jí dělali spolu - krovy, latě, folie, stř. okna, krytina - komplet.
Takže já bych sundal všechno - pálená, nebo beton - to je na tobě - já bych šel do betonu - Bramac - bude to asi o něco levnější - ale asi se to sem nebude až tak moc hodit. Jak psal Nocarret - tak bobrovky - to je to nejdražší co může bejt.
Takže jestli máš 14 dní dovolenou - sežeň si někého dobrého tesaře co dělá melouchem střechy - je fakt jednoduchá - udělat asi nějakej věnec pod pozednice - a pak už to půjde samou.
Cenu odhaduju tímhle stylem svépomoci kolem 300-350.
Když si samozřejmě nevezmeš bobrovky prokládat 2x hustě .o)
Spirit: prej pelelk hehe mám novej nick :-)))

19.10.2009, 08:43 |
Lucni.konik | Upraveno: 2009-10-19 08:44:05
No, ted mi zrovna delaj strechu na baraku - viz. foto. Barak je 10,5x8m......zadny vikyr...jen tak, jak je na foto a mela by vyjit do 300-320tis. Taska bude KM-beta.
[ Link ]

19.10.2009, 11:05 |
xSam Pokud Ti to bude dělat komplet firma, tak bych počítal fakt kolem těch 400. Ale když tak koukám na ten barák, já bych do toho nešel ani náhodou. Rekonstrukce bude velice nákladná aby to nějak vypadalo a to se podle mého názoru nevyplatí. Za to co bys do toho nainvestoval jistě seženeš něco lepšího..
za ty prachy kupujes jen parcelu a hromadu odpadu na ni, nic vic... jestli to vazne chces predelavat, zjistis, ze jsi blazen a ta vec se stane cernou dirou na prachy a ve finale z toho bude porad stejnej starej podmacenej barak s nevhodne dispozicne resenyma mistnostma a nizkyma stropama :-)

20.10.2009, 18:54 |
xSam | Upraveno: 2009-10-20 19:00:47
CervinVega: pod tohle se podepíšu, ten kdo někdy rekonstruoval starší barák, Ti řekne, že lepší zbourat a postavit znova...
Ono to na pohled může vypadat docela slušně, ale jakmile na něco sáhneš, podělá se milion jiných věcí.
Pokud se Ti ovšem to místo fakt líbí, tak to můžeš zbourat a nechat si tam postavit něco třeba takového:
[ Link ] a budeš to mít bez starostí a za podobné peníze:-)))
to je fak ze ze staryho delat novej je draha sranda
jak jsem již psal může to být kasička na dlouho ale pánové byly jste někdo na takovém zrekonstruovaném statku nebo mlýně? Ten dům má svého ducha a jakoby se probudí po té opravě, je to opravdu nádhera když je to hotový naprostá nádhera to mi věřte

20.10.2009, 21:05 |
xSam PAVELK tak to já ti určitě věřím. Jde o to, co člověk chce a taky jaké má prostředky...
nj jesi mas na rekonstrukci v dobovem stilu dobrejch 10mili tak jo
mno proto píšu pokud na to máš peníze tak urrčitě suúper věc pokud ne máš smůlu a kašli na to,málokdo to ale vydrží a dotáhne k dokonalosti