Právě jsem se vrátil z výstavy Home cinema Praha.
[ Link ] Výstava je sice zmatečně roztahána po tom komplexu hotelů, ale kdo chce vidět to nej co se dá dnes s obrazem a kino zvukem doma udělat, tak má ještě zítra možnost.
Co se mě líbilo, nebo mě něčím zaujalo?
Určitě dva kinosály (Vilage cinema kde lístek stojí snad 600,-) a jsou tam elektricky nastavitelný křesla. V těchdle dvou sálech jsou nainstalovány projektory které si běžně můžete koupit na doma ve full HD rozlišení a ten lacinější (EPSON bratru za 72tKč) mě teda vsým obrazem totálně dostal. Uživí to celé plátno i v takovém sále a obraz byl jedním slovem pecka i přes to, že zdroj signálu byl Playstation a běžně dostupné Blue-ray disky - žádné speciální záznamy na HDD.
Denon představil receiver s 11.3, tzn. 11 kanálů a možnost až 3 subwooferů. Na výstavě je konfigurace 11.2 a i přes hendikep designových repro je vidět, že to smysl má hlavně kvůli daleko lepšímu vjemu prostorové lokalizace a zvuk není tak bodový, takže narozdíl od 5.1 které si ideálně poslechne pouze 1 člověk, tak tady se dá přesdnou na víc míst a zážitek ze scény je hodně vyrovnaný.
Moc se mě líbí i TV Metz a jsem rád, že značka je zpět na trhu.
Pro Johanika tam bylo modré Šíro položená na zem na OZ Ultraleggera - nedávno bylo i v Car Hifi a je tam i jeden zdejší člen s P206 :-)
Bylo tam pár další zajímavostí, ale to zaujalo mě jako profesionála a myslím, že netřeba zmiňovat, ostatně ještě zítra se můžete jít podívat.