Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Home Cinema Praha ještě zítra možnost

o Navštíveno 880x o
o 16.10.2009, 20:46 | Tuner#2
Právě jsem se vrátil z výstavy Home cinema Praha.

[ Link ]

Výstava je sice zmatečně roztahána po tom komplexu hotelů, ale kdo chce vidět to nej co se dá dnes s obrazem a kino zvukem doma udělat, tak má ještě zítra možnost.

Co se mě líbilo, nebo mě něčím zaujalo?

Určitě dva kinosály (Vilage cinema kde lístek stojí snad 600,-) a jsou tam elektricky nastavitelný křesla. V těchdle dvou sálech jsou nainstalovány projektory které si běžně můžete koupit na doma ve full HD rozlišení a ten lacinější (EPSON bratru za 72tKč) mě teda vsým obrazem totálně dostal. Uživí to celé plátno i v takovém sále a obraz byl jedním slovem pecka i přes to, že zdroj signálu byl Playstation a běžně dostupné Blue-ray disky - žádné speciální záznamy na HDD.

Denon představil receiver s 11.3, tzn. 11 kanálů a možnost až 3 subwooferů. Na výstavě je konfigurace 11.2 a i přes hendikep designových repro je vidět, že to smysl má hlavně kvůli daleko lepšímu vjemu prostorové lokalizace a zvuk není tak bodový, takže narozdíl od 5.1 které si ideálně poslechne pouze 1 člověk, tak tady se dá přesdnou na víc míst a zážitek ze scény je hodně vyrovnaný.

Moc se mě líbí i TV Metz a jsem rád, že značka je zpět na trhu.

Pro Johanika tam bylo modré Šíro položená na zem na OZ Ultraleggera - nedávno bylo i v Car Hifi a je tam i jeden zdejší člen s P206 :-)

Bylo tam pár další zajímavostí, ale to zaujalo mě jako profesionála a myslím, že netřeba zmiňovat, ostatně ještě zítra se můžete jít podívat.

o 16.10.2009, 21:01 | Nismo.Power
ad kino tak něco takovýho maj v GoldClass už asi 6-7let ne ? :)

11.3 to už je dobrej hardcore.... předpokládám že to bude opravdu láce jak ten reciever tak sestava repro....ale i tak asi pořád budou lidi pro pořářný 2.1 za pár mega :)

ad projektory na doma ...... konečně..... já od doby co mám projektor nechápu proč kupovat televizi nějakou, na telku moc stejně nekoukám a když už tak v pc tuner mám a na filmy pecka.... samo ve dne to neni taková hitparáda ale mě to neva stejně koukám jen navečer nebo přes noc ale dnešní projektory jsou vklidu i ve dne a to i projektory za 15-20k naprosto parádní obraz se super svítivostí..... já mám sice projektor za 180k ale má za sebou už asi 5let takže bych řek že ho dneska projektor za 30k utře jak prd :)
o 16.10.2009, 21:03 | Daryl (A)
Melsi jsi na mysli gold class, ze ? :) Tam obcas zajdem na nejaky dobry film. Pohodli a obsluha na sale je bozi.
o 16.10.2009, 21:18 | Tuner#2
Nismo: Neznám žádný Gold Class a je mě to upřímě jedno. Tady šlo to to, že dnešní technika pro domácí použití už dokáže být tak kvalitní, že se bez problému rovná profi technice a obyčejná kina jako je Cinema City v Plzni to strčí do kapsy.

Co se týče projektorů, tak to určitě nelze považovat za náhradu TV, to je blbost, projektor je ryze účelová věc a je to o tom si na to udělat čas a pak je to opravdu zážitek. Na na snídani/večeři u zpráv a TV jako kulisu to opravdu není obzvlášt pokud se jedná o projektor na domácí kino s malou svítivostí která je pro tohle použití potřeba.

AV receiver stojí 85tKč a zamozřejmě sestava beden vyjde na podstatně víc. Opět jde o ukázku co dnes je možné a i v kině je suroundových reproduktorů velký počet, aby to vytvořilo pokud možno ideální zvuk pro větší počet lidí. U Sterea a 5.1/7.1 je ideální poslech pouze na jednom místě... a byť mám rád stereo, mám doma slušné stereo a neplánuji kino, tak tohle se mě líbilo.
o 17.10.2009, 09:24 | Nismo.Power
GoldClass to je už stará fíčura, akorát tam moc lidí nechodí tak proto asi musej vystavovat at se trochu zviditelněj :)
jasný u véči samo zapínat projektor a koukat na to to neni to pravý ořechový ale taky to neni problém,dneska ti stejně stačí jeden DO takže ho budeš mít naprogramovanej na projektor, zmáčkneš si zapnout zapne ti projektor a současně i nějakej dvbt tuner, počkáš 30s než najede projektor a frčíš zprávy.... samo ještě k tomu to chce nějakej zvuk no.... ale jde to... i zoom se dá ovládat DO dneska a svítivost se dá v projektorech nastavit bud podle času nebo nějaký maj i fotodiody.... takže přes den můžeš mít malej obraz na stěně řekněme 1-2m úhlopříčku s tim že bude svítit na plný a navečer si přepneš mod a jedeš uhlopříčku kolik máš místa a projektor pojede na polovinu a pořád bude super obraz i přes úhlopříčku třeba 4m :)

ad 11.3 tak stejnak by mě zajímalo čim do toho ládovat signál... pokud si to samo dopočítívá z 5kanálu nebo tam zase musej mít puštěný nějaký speciální demo aby tě tim ohromily :)
o 17.10.2009, 09:57 | Kapka (M)
tak 11.3 je docela už uchylarna mit to doma..ja mam doma preblem porane rozestavit po obývaku klasicke 5.1 aby to hralo a nekam se to veslo..nedokažu si predstavit kam nacpat 11+2 bedinek :-)
a na vystavu radsi nejedu...nebod bych byl zase akorat nasraný co mam doma za "kšunty" :-(
o 17.10.2009, 18:54 | kondor
dovolím se vetřít a hodím sem pár fotek abych nemusel zakládat nový vlákno :)

foto k příspěvku  od kondor

o 17.10.2009, 18:55 | kondor

o 17.10.2009, 18:56 | kondor

o 17.10.2009, 18:57 | kondor

o 17.10.2009, 18:57 | kondor

o 17.10.2009, 21:32 | Tuner#2
Zvuk byl s Blue Ray disku, kde je záznam 7.1 a ono si to dopočítá přední boční repro a přední horní repro. Je to to samé co v kině, tam máš na boku taky třeba 5 párů beden z důvodu co už jsem zmiňoval.

kondor: Pěkný fotky. Tipoval bych, že jsem se Tě vyhýbal při focení v salónku Canton/Denon, fotil jsi zrcadlovkou Canonem
o 18.10.2009, 09:15 | Daryl (A)
Nismo: do goldu ze nikdo nechodi ? Proč potom je pokaždé plne kino když jdeme my? A lístky jsou často vyprodány už dopoledne ? Je to spise o filmu než o kině.

Tuner#2: nechtěl jsem zasirat příspěvek, ale to ze to udelali v Gold Class ma důvod. Gold class je blíže domácí zábavě jak poctem diváků v kině (24), tak pohodlím (sedačky lepší než kdejakej gauč) nehlede na to ze tam mas stolek, obsluhu a můžeš si objednat cokoli i uprostred filmu. Díky tomu ze je to dražší to taktéž eliminuje takové ty pubertaky kteří té vetsinou serou v normos kině. Sem si chodi lide film opravdu užít.

Jo a ještě nismo: elektricky ovládaná jsou ta křesla teprve asi rok a něco zpět. Do té doby mely pouze pruzinovej vykyvnej mechanismus :)
o 18.10.2009, 10:08 | kondor
Tuner#2:jj měl sem canona s bleskem a nasazeným difuzorem
o 19.10.2009, 09:15 | Tuner#2
Daryl: Já to chápu, ale na výstavě to bylo bez obsluhy a přístup tam měl každý zadarmo. Spíš šlo o tu demonstraci jak velká úhlopříčka a jaká kvalita jde dnes dosáhnout s běžným Home cinena projektorem a Blue ray diskem. Křesla mazec jak se dají polohovat včetně zvednutí nohou, ale film bych si vychutnal jedině veprostřed, ty sedačky na krajích jsou už moc hozené do strany a koukáš jak na obraz zešikma, tak zvuk jeprostorově dost ujetý. Ale jinak to musí být zážitek, to nepopírám.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3457 sekund.