Navštíveno 1000x

Mám dotaz na nikoho, kdo se trochu vyzná ve škodovkách:
Ve služebnim povozu se mi rozvístila kontrolka viz foto, a auto občas při akceleraci jakoby vynechá při hodně sešlápnutym plynu, pokud to jen lechtám, tak ten motor "jede" pořád stejně jako před tím.
Je to Fabia 1,2Honem To Prodej.
čim to může být? Než se dostanu do servisu, tak to asi chvíli potrvá....

16.10.2009, 09:52 |
Pekys kontrolka check engine, tzn. nějaká chybka v emisním systému, možných příčin je několik, jezdit s tím můžeš, často zhasne i sama.

16.10.2009, 09:55 |
fredy check engine znamena vyměň motor a můžeš jezdit dále :)
díky, snad se to nerozsype než stihnu zajet do servisu.
fredy: to neni španej nápad, ale do toho asi šéf nepůjde :-)

16.10.2009, 10:11 |
kasko svítí mi to taky
Mám vysypaný kat. a asi odešla lambda.
Jezdit se s tím dá. Když smažu chybu, tak se po hcvíli zase rozsvítí.
Nebudu vrážet cca 20tis. za opravu. Na to kašlu... To je pomalu 1/4 ceny auta
Mě se to rozsvítilo až po tom co se mě podlálil ventil :-D pak už to jelo jen na dva hrnce!
tohle jedna na všechny 3 :-) Taky bych to tipnul na kat, je občas cejtit jakoby síra...
jé jsem rád, že tenhle dotaz napsal martin za mě :o)
ta samá kontrolka mi svítí na meganu už asi měsíc, ale auto jede pořád stejně, spotřeba je taky stejná, jen prostě svítí ta kontrolka
Na 1.4 mpi se mi to obcas rozlo taky, ale skaklo mi to do nouzaku. Staci vypnout a zapnout motor a byl na chvilku pokoj. Kdyz se motor poradne ohral a pak dostal cocku, tak se to uz nevratilo. Kdosi mi rikal, ze pri kratkych jizdach se poradne nezahreje lambda a pak to takhle blbne. Takze rozpalit vejfuk a je klid.
pokud chces zatim to resit nemusis..ale az se ta svine rozsviti cervene je to v...

16.10.2009, 15:56 |
Glgin měl jsem to na vectře B.Já jsem měl spálené čidlo vačky.Chrání to motor abys ho nemohl vytočit do vyšších otáček,proto když to vytočíš tak ti to připadá že to jede furt stejně.Já jsem to pociťoval už u 3tisíc otáček že to nejede.

17.10.2009, 00:36 |
Pekys může to být cokoliv od palivovýho čerpadla, přes sání, svíčky, egr, váhy, snímače otáček až po výfukový plyny a lambdu. prostě je toho moc.

17.10.2009, 06:54 |
martin924 | Upraveno: 2009-10-17 06:54:48
včera večer sama zhasla :-)
nebudeš vědět co to je dokud to nepíchneš na VAG.... nemusí to bejt nic hroznýho ale že to občas vynechá může bejt chyba ve spalování nebo řízení směsi.... popř to jede na 2 :))))
ale jo zlatej wartburg.... zvuk to má identickej ale narozdíl od HTP se to nesere a nic tam nesvítí když tam nic ani neni :)))
to že to zhaslo toho si nevšímej stejně to nech prověřit pokud nechceš dávat 15K za jinej jetej HyperTurboPohon abys to HonemRychleProdal neb to je HnánoTřemiPoníky který musíš HodněTlačitPyčo a křičet při tom HybajTyPyčo :))
Tak sem to radši hodil do sefvisu a šéfík nebude mít radost - vypadá to na podpálenej ventyl na 2 válci :-(

21.10.2009, 09:42 |
Daryl (A)
podpalenej ? Ne nahodou propalenej ?
propálenej je píst. ventil je skutečně podpálenej.
Kytičky jsou častý