Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Vyber lyzi...

o Navštíveno 657x o
o 15.10.2009, 15:43 | Tichy | Upraveno: 2009-10-15 15:43:53
Ahoj vsichni, tak zima uz se pomalu priblizuje a ja stale nemam vybrany jaky lyze koupit. Porad totiz nevim presne po jakym typu lyzi sahnout. Zpocatku jsem byl rozhodnutej pro RACE slalomky (typu Fisher RC4), ale u tohoto typu lyzi mam trosku obavy, ze to bude lyze jen pro jeden styl jizdy a hlavne pri horsich snehovych podminkach si moc nezajezdim.. Proto jsem hledal dal a napriklad Elan me prekvapil, ze dela lyze ktere podle zatizeni lyze dokazi menit radius oblouku. Jako napr.
[ Link ]

Atomic dela neco podobneho pod nazvem Atomic Vario Flex D2. Ma nekdo zkusenosti s takovym typem lyzi. Opravdu se da verit, ze funguji? Nebo nema cenu resit tyhle vymysli a sahnout po nejakych RACE verzich? Jinak se teda radim mezi velice dobre lyzare se sportovnejsim pojetim lyzovani. Jo a jeste tedy cenova hranice.. Rekneme do 25tis s vazanim.

o 15.10.2009, 16:24 | Zdeny60
Já bych řekl, že jde o reklamu, protože každá lyže se zátěží mění svůj průhby potažmo oblouk na hraně. jen někdo o tom píše nahlas.
o 15.10.2009, 19:38 | CervinVega
jestli jezdis dobre, tak proste vem top model znacky Fischer, Volkl, Atomic, Head, nebudes zklamanej, osobne je mi vcelku jedno jestli slalomka nebo obracka, oboji ma neco do sebe a bavi me... letos jsem vzal RC4 :-)
o 15.10.2009, 21:12 | AlesHL
No záleží co preferuješ zda upavený svah nebo i volné ježdění.........Já sem měl původně tyhle [ Link ] a spokojenost,ale loni jsem jsem pořídil tyhle [ Link ] a jsem nadšen ale jsou to obě lyže na upravený svah.
o 16.10.2009, 00:14 | Fox_cali | Upraveno: 2009-10-16 00:16:11
obraky neber pokud na tom neumis jezdit tak te to akorat znechuti, jak jsi psal rc4 budou dobra volba nebo supercrossy od atomicu, jestli umis carv ale ne ze jako si myslis ze to rezes ale jestli opravdu vis ze jedes cistou stopu tak ber neco kolem radiusu 9 metru a bude te to fakt bavit, samozrejme pro upraveny svah, dobry kompromis jsou ty supercrossy ktery maji radius kolem 13 metru zalezi na delce lyze, mam je odzkouseny jak na zavodackem snehu tak v pul metru prasanu a parada, jde o to jeste kolik vazis a meris, a veta ze se radius meni podle zatizeni je fakt blbost, realny radius menis podle naklopeni lyze ale to je snad logicky, neni nic lehciho nez si zajit do kamenneho shopu a vetsinou tam jsou prodejci zavodaci atd kteri vi o cem mluvi takze se s nima poradit, pises ze jsi good lyzar tak snad to nesmykas jako 90% majitelu carvu ;)
o 16.10.2009, 03:17 | Tichy
Fox_cali: merim 183cm a vazim 75-80kg(jak to vyjde). Tu blbost o zatizeni jsem nekde vycetl to neni z moji hlavy. Proto se ptam jestli to neni zase nejaka reklamni hovadina. U tech RC4 atd mam trosku strach, ze si moc nezajezdim kdyz odpoledne zmekne snih a rozjedi se..jak je ostatne CR standart, ze si proste nezajezdim.Nebo je to blbost??

Kazdopadne si myslim, ze carv zvladam dobre! Jeste teda uprednostnuji sjezdovku..na mimo planuju az pristi sezonu koupit dalsi lyze. Ted pojedu na dva mesice do CR, ale potom se pravdepodobne zase vratim do Kanady, takze chci mit lyze poradny.
o 16.10.2009, 14:01 | Fox_cali | Upraveno: 2009-10-16 14:02:34
blbost to urco neni, vsude kde zmekne snih tak si nezajezdis a vyjimkou nejsou ani alpy nebo dolomity, jedine ledovec tam to moc nemekne ;) pak nasadit snowblady a blbnout dokud neodpadnes :D jestli budes porizovat druhe lyze tak bez do rc4 na tech je to fakt zabava na upravenem svahu, ty supercrossy jsem uvedl jako kompromis mezi upravenymi a neupravenymi sjezdovkami, s tou vahou vyskou jsem na tom podobne tak zase pozor na upe zavodacke top modely protoze ty jsou tvrde jak svina a pokud nejezdis zavody kde je velke pretizeni v zatacce nebo nemas 130 kg tak budes jak vystrelena koza ;) urco zajdi do obchodu a nech si poradit aby ty lyze nebyly upe super tvrde zavodaky ale zase ne upe zvykacky ;)
o 19.10.2009, 18:21 | CervinVega
troufam si tvrdit, ze pokud umis dobre jezdit a mas dobry lyze, fungujou na vsem, jedno jestli led nebo sra_ka... ale kdyz mas nic moc lyze, nezajezdis si, ani kdyby jsi se rozkrajel... mama neni extra lyzar, ale i ona poznala, ze se ji na slalomkach jede vyrazne lepe, nez na nejakych s kytickama pro bábovky :-)) mel jsem loni pujcene modely pod race od Headu na 2 dny (slalom i obracky) a musel jsem prehodnotit zebricek hodnot a letos koupil nove lyze, protoze na starych me to pak prislo jak kdyz souložíš kýbl teplý vody :-))
o 19.10.2009, 22:02 | TomasW
S dovolením se taky přidám s dotazem na lyže...
Jsem spíše mírně pokročilý, minulou sezonu jsem bohužel nejezdil a předminulou jsem projezdil na Sporten 2x2... jsou 170cm vysoké (já 172cm) radius nevím jaký mají, ale asi nebudou nic extra, protože teď stojí 900kč. Dokážete prosím doporučit lyže do cca. 4.ooo,- může to být bez vázání (použiju ze starých lyží) Jezdit budu vyloženě jen sjezdovky, spíše pomalejší jízda a obloučky. Lyže bych chtěl spíš kratší ať jsou dobře ovladatelné... hodně se mi líbí lyže které mají "špičku" na obou stranách, ale nejsou to vyloženě bigfooty či jak se tomu říká...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3224 sekund.