Navštíveno 680x

14.10.2009, 12:18 |
Losky Ahoj, mám disk v notebooku rozdělen na dva 150gb. Na E: mám windowsy a na C: mám teď prázdnej. Původně tam byla nějaká nepovedená instalace windowsu a při startu se mě to ptalo, který systém chci spustit. Ve Win7 jsem celé céčko smazal a nic tam není. Když chci udělat formát z Fat32 na NTSC, pořád mi to píše, že to není možné. Jak v samotných win, tak i v CMD. Co s tím?
Asi bych ten disk nejak zformatoval v externim zarizeni, pomoci Partition magic, Acronis atd...

14.10.2009, 12:47 |
Losky to právě nemůžu:( Hlavně mě štve, že při startu mi pořád nabíhá ta tmavá obrazovka s výběrem ke spuštění Win7 a nebo neznýmý operační systém na disku c:((
A nabehnou ti Win 7? Tak si nahraj partition manager nebo magic a zkus to udelat s nim, pochybuju, ze by to neslo.

14.10.2009, 13:16 |
Kamil stačí klasika správa disků ve windows (ovládací panely - nástroje pro správu nebo jak se to jmenuje a pak správce disků) - pokud to nechce naformátovat, tak ten oddíl odstraň a vytvoř novej a ten pak rychlým formátem naformátuj na NTFS.
pripadne si stahni Hirens boot CD - jakmile jsem sel nekam resit ke znamym problem s pocitacem, tak s timhle CD v ruce a vazne hodne mocna vec
navic to samo nabootuje, takze staci tohle CD do mechaniky a hrat si

14.10.2009, 23:48 |
Losky Díky, zkusím Vaše varianty

15.10.2009, 10:52 |
Losky Tak úspěšně se povedlo, sice to bylo dost komplikované, protože po tom formátu a spuštění pc mi to psalo BOOT MRG FAILED nebo tak něco, ale nakonec jsem to přeinstaloval a mám tam je jeden systém a 2 prázdné disky, takže super.
Druhý dotaz bych měl na síť. Doma mám 2 počítače, jedno PC spíš na zálohu videí atd a pak noťas. Když je chci spojit kabelem, musím vždy na notebooku přepsat adresy IP v TCP protokolu. Dá se to udělat nějak jinak, aby se to nemuselo pořád přepisovat? Případně jdou obá počítače sdílet pomocí bluetooth? Moc a moc díky
K tomu propojeni, ja sem treba jel pres wifi router, nicmene bylo potreba nastavit adresy rucne. Jelo to. Pokud potrebujes rychlost, neni asi nic lepsiho nez metalika...

15.10.2009, 11:10 |
Losky Já to nepoužívám tak často, ale teď jsem to dost používal kvůli tomu blbému disku abych o ta data nepřišel a pořád přepisovat ty adresy mě fakt štvalo:( Možná by to šlo i přes bluetooth, ale těžko říct. Zkrátka chtěl jsem jen vyndat kabel od netu, dát síťový, nastavit jiný profil a hurá:))))))))))))

15.10.2009, 11:14 |
Kamil Losky - kup za pětikilo router (pokud nepřenášíš často větší objemy dat, tak nepotřebuješ N-ko) a nemusíš řešit kabely. Připojíš noťas normálně přes wifi a je to.

15.10.2009, 11:22 |
Losky Ok, díky:)