Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Passat + DSG

o Navštíveno 1134x o
o 11.10.2009, 19:56 | Dušan
nejezdíte někdo s touto převodovkou? Jedná se konkrétně o rv 06 a motor 2.0 FSi. Není na DSG nějaká zásadní záludnost nebo nadstandardní servis proč dát ruce prič? Moc toho nenajezdím ale tato myšlenka mě láká :)

o 11.10.2009, 20:32 | KFL | Upraveno: 2009-10-11 20:32:52
U nás jezdí pár DSGček (v benzínu jen jedno teda) a všechny, všechny se kolem 80-100 tkm serou. Neustálý přehrávání softu v převodovce, kopání, pár kusů už mělo výměnu. Všechno Passaty, z toho 2 benzíny.

U služebáku by mě to asi netankovalo, ale soukromě bych si tuhle věc nekoupil :(. Bohužel .. protože ta převodovka je jinak fajn, měl jsem ji v Touranu 2.0 TDI (a taky lehla).
o 11.10.2009, 21:25 | Knightey-
Divny v Audi A3 najeto 120 000km a bez problemu akorat to byl naftak tak nevim.
A radi to kurva rychle :)
Ja bych ji bral hnedka misto TipTronica trebas :)
o 11.10.2009, 21:58 | Dušan
teď jsem jel s Touranem 1.9 TDi a převedovka mě překvapila, když nekoukam na otáčkoměr nepoznám kdy přeřadí . Trochu se divím že taková moderna nemá řazení na volantu, právě mě zajímalo aby převedovka něměla dražší servis než zbytek auta.
o 11.10.2009, 22:41 | Knightey-
Dusan: Kolik to melo kvaltu? Nebyl to multitronic naahodou? :)
Pac u toho neni absolutne citit zarazeni, ale nejsou to prevodovky na velke vykony :)
o 12.10.2009, 00:56 | Nismo.Power
potřebuješ to ? ono je fakt že sice normální automat ti tam nenabídnou tak pokud nechceš řadit tak asi jinak nemůžeš no ale pokud to nepotřebuješ tak bych snad radši řadil.....
jel jsem celkově už v dost kusech aut s DSG a prostě proti řekněme kvalitnějšímu automatu co mám třeba já mi to příjde že to je na nic...... zaprvý minimálně půlka toho čim sem jel tak kopala , zadruhý u TDi mi to příjde naprosto totálně hrozný.... na zrychlení to přídá nula nula prd ale neustále to řadí..... do 50ti to tam nasází snad 4q .....
co mi vadí na DSG nejvíc je to že to kokotsky kope do motoru protože běžnej automat nebo manuál před přeřazenim nechá volně padnou otáčky zhruba tam odkud se bude pokračovat (automat) nebo manuál tam prostě než zařadim tak to padne...... DSG prostě na férovku utne motor jako když se nabouráš... prostě hurá máme tam 3500ot zařadíme a hurá je tam v mžiku 2500ot.... motoru to zcela určitě musí svědčit takovýhle nonstop rázy a že by tam dávali nějaký robusní šály na kliku toho bych se ani nebál.....

to že si může člověk řadit sám je opět naprosto na nic... nevim k čemu to pořád všichni potřebujou....asi se cejtit jako v TDIsupersportu..... stejně si nazařadíte to co chcete a samo to umí řadit nejlíp.... a pokud už sou spínače na řadičce, volantu , na zadní sedačce nebo u střešního okna pořád to ztrácí smysl....
prostě pokud to nepotřebuješ tak bych to nechtěl, natož pokud to nebude v záruce....
o 12.10.2009, 18:29 | TomV
ROFL "proti kvalitnejsimu automatu co mam treba ja..." to fakt mluvi za vse, Tebe fakt nikdo neprekona, jen Ty sam novejma bachorkama :o)
o 12.10.2009, 18:38 | zipp
TomV: no já nevím, ale mně osobně přijde DSG hrozný
o 12.10.2009, 19:17 | Paczqo
TomV: od doby co mam řidičak jezdim jen s tzn nějakych už 7 let a zkusil jsem spousty aut a doopravdy DSG je jeden z těch co mi už domů nesmí nikdy a osobně mam raději starej 4q co mam v Omeze kterej je 100x přijemnější než zde zminované DSG.
o 12.10.2009, 19:22 | Cossie | Upraveno: 2009-10-12 19:24:00
Pár aut s poruchama už sem viděl ( u jednoho se v 70tkm měnila převodovka, u dalšího to už 30tkm šíleně kope, ale taky je to o způsobu jízdy s tim), celkově můj názor na tyto převodovky: řadí to hezky, ale všechny s kterýma jsem zatím jel občas kopnou, že by to řadilo až nějak úplně extra rychleji než ostatní automaty sem si taky nevšiml a nejlepší je spojení s 2.0 TDI, kdy při odjezdu z křižovatky v poklidu a náhlé potřebě akutně zrychlit si člověk může dát cigáro než to začne nějak jet - pár nepříjemných situací jsem s tim už zažil, ale třeba je to taky o tom, že s tim nejezdim pořád a nejsem na to zvyklý. ALE CO MĚ TEDA NESKUTEČNĚ ŠTVE u téhle převodovky je to, že "nebrzdí" v kopci - což prostě já u automatu předpokládám, že dělat bude.
o 12.10.2009, 20:28 | Dušan
takže jelikož najedu nějakých 15K ročně je spolehlivější koupit 2.0 FSi s normálním 6Q manuálem a na tuto krásnou hračku prdět? Další postřeh je, třeba když mrknu sem [ Link ] půl lidí jezdí na natural 95 a půl na 98 nebo dokonce 100 oktanů, co chce výrobce? 98?
o 13.10.2009, 03:24 | Zdeny60
RS chce >98. Jinak 95.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3135 sekund.