Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Návštěva u Drákuly

o Navštíveno 975x o
o 09.10.2009, 12:37 | Kotass
Tak Ozzy všechny nadchnul Novým Zélandem, kam se asi nemá možnost každej podívat, tak já přihodím něco z krapet jinýho soudku - Rumunsko.

Slyšel jsem o té zemi spoustu věcí, ale chtěl jsem to vidět naživo takže když se naskytla možnost tam zajet na otočku, neváhal jsem a ve středu večer jsme vyrazili z Vyškova do Pitesti (cca 1050 km) a po předání zásilky zase zpátky, takže za 30 hodin asi 2100 km .. krapet vyčerpávající, ale nelituju. :)

Země je to co se přírody týká úžasná, hlavně samozřejmě hory a divočina, avšak bohužel hlavně na venkově je jejich životní úroveň šílená.
Všude špína, v osadách rozvěšený prádlo mezi stromama, spousta domácích mazlíčků (koně, ovce, krávy..), volně pobíhající zmrzačení psi, tolik Dácií jsem neviděl za celej život pohromadě, nemají dálnici takže jsme se museli 500 km plazit v koloně kamionů, každý předjíždění bylo díky absenci přebytku výkonu neskutečným adrenalinem, řídiči tam jezdí asi podle toho kolik mají benzínu, policejních "hlídek" jsme potkali hromadu, ale většinou to byl jenom Logan s majákama zaparkovanej někde vedle cesty, policajty nevidno jinak než v družném rozhovoru s nějakýma známýma, v noci předpokládám že v těch autech chrápali.
Mimo Dacie (v nejrůznějších kasorářských variantách) a Renaulty tam byly překvapivě často k vidění BMW, tjůningu jak šafránu, silnice nic moc ale pár ve stejný kvalitě znám i u nás, drožky tažené koňmi nebo kravami uprostřed největšího provozu žádný problém.
Co mě po cestě překvapilo byla dálnice v Maďarsku, krásná, bez uzavírek a měřících passatů .. a věřím tomu, že tam stavba stojí o polovinu méně než u nás .. :-/

Pár fotek, náš dopravní prostředek, 1.4 HDI s maximálkou 165 km/h a zrychlením jako kilometrovej vlak nebyl nic moc .. :-)

foto k příspěvku  od Kotass

o 09.10.2009, 12:40 | muSlim
"Co mě po cestě překvapilo byla dálnice v Maďarsku, krásná, bez uzavírek a měřících passatů..." - passaty nemajú, ale smerom na Pešť a Miskolc blikajú od stlpov. Je tam varovanie pred tým, ale trebárs poslednú cestu domov som na to už sral a 5x foto niekde bude, ak mi ho teda pošlú :oD Inak s tým len a len súhlasím, po ich diaľniciach chodím strašne moc rád :o)
o 09.10.2009, 12:40 | Kotass
Východ slunce v Rumunsku s všudepřítomnou mlhou.

o 09.10.2009, 12:41 | Kotass
Dobrá fíčura, na semaforech jim ukazuje jak dlouho bude ještě trvat červená / zelená .. :)

o 09.10.2009, 12:43 | Kotass
Kamioňáci se s tím ne*srali a řídili se heslem "když se tam vejde levý přední kolo, vejdu se tam celej". :)
Jinak byli slušní, když se dalo předjíždět ukázali, když byla potřeba zpomalili ..

o 09.10.2009, 12:46 | Kotass
Hory..

o 09.10.2009, 12:47 | Kotass
Hodiny šly špatně, ale teplota seděla ..

o 09.10.2009, 12:49 | Kotass
Západ slunce na rozloučenou.
Kvalita fotek nic velkýho, je to skoro všechno za jízdy přes okno, jinak všechny jsou tady :
[ Link ]

o 09.10.2009, 12:55 | Briann
Jak se tenhle ksindl mohl dostat do EU?!!
o 09.10.2009, 12:59 | Pakik
No já sem rád že sou v EU. Konečně se nebude veškerej sajrajt z Evropy cpát jenom k nám.
o 09.10.2009, 13:02 | Rudi
koukám, že na východ od nás maj dost tydle odpočítávadla, to samý maj i v Bulharsku. Je to dobrá věc, aspoň víš, jestli na to máš šlápnout a stihneš to nebo na to srát už dálky :-))
o 09.10.2009, 13:04 | Kesam
Kámoš tam byl a nehoráznej masakr někde v horách a týpek tam sekal pole celej den kosou velké asi jako budějcké náměstí prostě pohádka :-)
o 09.10.2009, 14:54 | tomaspar
můžu jenom potvrdit, byl jsem tam před rokem na motorce a fakt super... :-) jel bych zas
o 09.10.2009, 15:35 | Timbo
raj vsech offroadistu at moto nebo jeepy krasna panenska priroda ale jinak nechapu jak se ten cikanov mohl dostat do eu. pred par lety jsme tam byli a zkusenost s policii takova ze te staveli jen aby te za neco skasli my uz jsme pak z principu ani nezastavovali.
o 10.10.2009, 13:06 | Spooky1 | Upraveno: 2009-10-10 13:08:08
Joooo Rumunsko je země krásná. Jen řídit bych tam moc nechtěl. Když jsme viděl způsob předjíždění: Nikam nevidím,ale troubím tak jedu... No nic pro mě asi... Já byl loni na podzim. Místo cca 7 dní jsme tam strávily asi jen 4,ale i tak super...

Kotass: Snad se nebudeš zlobit za pár fotek...

PS: Jen nechápu co dělaj v EU

foto k příspěvku  od Spooky1

o 10.10.2009, 13:08 | Spooky1
Jedno sušení prádla...

o 10.10.2009, 13:10 | Spooky1
Kotass: Dopravu jste měli pohodlnější...
Jedna z brkého rána.

o 10.10.2009, 13:13 | Spooky1
Hory jsou opravdu nádherné...Jen napadl loni sníh o cca 14 dní dříve než měl...

o 10.10.2009, 13:15 | Spooky1
životní úroveˇn je vysoká i ve městech

o 10.10.2009, 13:16 | Spooky1
Tahle fabrika měla snad několik kilometrů čtverečních, jen nějak lidi přestali chodit do práce...

o 10.10.2009, 13:52 | Kotass
Spooky1: No Ty bláho na kole bych měl teda pořádnej strach, v tý zemi si myslím může člověk zmizet beze stopy .. re5pect. ;)
o 10.10.2009, 15:54 | Spooky1
Kotass: No spali jsme jak se dalo... :-D

o 10.10.2009, 15:56 | Spooky1
horská chatička... volně přístupná.... A pak jednu noc v salaši a poslední noc za vsí pod stromem... ;-)

Zmizet můžeš všude...

o 10.10.2009, 18:52 | Mr.Scully
Podle mě jediným plusem takových států je to, že je tam krásná příroda... jinak jsou tam ale životní úrovní tak v 18. století a jakkoliv se nám tam třeba přechodně líbí, tak jsme myslím dost rádi, že žijeme tam, kde žijeme.
o 10.10.2009, 22:29 | Rudi
zas srovnáváte dost často okrajový části, resp. zapadlý s náma, i u nás jde najít lidi 100 let za opicema, jen jich není tolik no, ale určitě i v Rumunsku najdeš luxusní hotely a čtvrti. Na ten východ se musim zajet podívat.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3458 sekund.