Tak Ozzy všechny nadchnul Novým Zélandem, kam se asi nemá možnost každej podívat, tak já přihodím něco z krapet jinýho soudku - Rumunsko.
Slyšel jsem o té zemi spoustu věcí, ale chtěl jsem to vidět naživo takže když se naskytla možnost tam zajet na otočku, neváhal jsem a ve středu večer jsme vyrazili z Vyškova do Pitesti (cca 1050 km) a po předání zásilky zase zpátky, takže za 30 hodin asi 2100 km .. krapet vyčerpávající, ale nelituju. :)
Země je to co se přírody týká úžasná, hlavně samozřejmě hory a divočina, avšak bohužel hlavně na venkově je jejich životní úroveň šílená.
Všude špína, v osadách rozvěšený prádlo mezi stromama, spousta domácích mazlíčků (koně, ovce, krávy..), volně pobíhající zmrzačení psi, tolik Dácií jsem neviděl za celej život pohromadě, nemají dálnici takže jsme se museli 500 km plazit v koloně kamionů, každý předjíždění bylo díky absenci přebytku výkonu neskutečným adrenalinem, řídiči tam jezdí asi podle toho kolik mají benzínu, policejních "hlídek" jsme potkali hromadu, ale většinou to byl jenom Logan s majákama zaparkovanej někde vedle cesty, policajty nevidno jinak než v družném rozhovoru s nějakýma známýma, v noci předpokládám že v těch autech chrápali.
Mimo Dacie (v nejrůznějších kasorářských variantách) a Renaulty tam byly překvapivě často k vidění BMW, tjůningu jak šafránu, silnice nic moc ale pár ve stejný kvalitě znám i u nás, drožky tažené koňmi nebo kravami uprostřed největšího provozu žádný problém.
Co mě po cestě překvapilo byla dálnice v Maďarsku, krásná, bez uzavírek a měřících passatů .. a věřím tomu, že tam stavba stojí o polovinu méně než u nás .. :-/
Pár fotek, náš dopravní prostředek, 1.4 HDI s maximálkou 165 km/h a zrychlením jako kilometrovej vlak nebyl nic moc .. :-)