Navštíveno 1026x

08.10.2009, 17:31 |
Ales Chci se zeptat na jednu funkci u plazmy Panasonic TH-42PZ85EA.
Pri zapnuti televizoru se me obraz automaticky zapne na analog prijem, ale ja potrebuji aby se televize zapla na HDMI 1, jelikoz mam satelitni prijmac propojen prave pres HDMI, vzdycky to musim udelat manualne coz me dost sere. Proste televize si nepamatuje naposledy ulozeny vstup, zajimave je, ze LCD Samsung si to pamatuje bez problemu. Nevite nekdo jak to prenastavit?
Diky

08.10.2009, 17:49 |
Ferro Podle me jde nekde v menu nastavit aby se tv zapinala na AV. Pak taky to ma fci CEC takze kdyz zapnes satelit tak by se mela tv zapnout sama ale nevim jestli to nejde jen mezi komponenty panasonic a nebo hold musis zapnout tv a pak satelit a musi se sama prepnout na HDMI

08.10.2009, 17:58 |
Ales No a to se prave neprepina, satelit je KOSCOM, ale to je asi uplne jedno...
Pokud napřed zapneš TV, tak nevím, jestli jde nějak uložit takovéhle nastavení. Ale pokud napřed zapneš satelit nebo DVD a teprve pak TV, tak TV by měla poznat co chceš, ne? Ale jak říká Ferro, je otázkou, jestli to není omezené jen na komponenty Panasonic. Třeba s DVD od Panasonicu to tak funguje, přepne se to.

08.10.2009, 18:05 |
Ales S DVD pres VIERA LINK me to funguje, ale sat ne-e. Samsung ano, ten si pamatuje.

09.10.2009, 08:00 |
Bucci např. LCD ECG je nastvitelná normálně přes menu a tam je výběr tuneru/komponent :-( s Paňákem nepomůžu...
To je bohužel výrobce od výrobce jiné a Panasonic nic takového v menu nemá :-( Bohužel je to daň za to, že výrobci nepoužívají stejných standartů, respektive zatím jen pro svoje výrobky. Proto DVD od Panasonicu přepne vstup na HDMI, ale nic jiného ne. Ono i u scartu kde bylo obvyklé 12V na přepnutí vstupu fungovalo pokaždé jinak. Jsou TV, které to nemají (máme doma Grundiga a tam na AV musíš mačkat taky tlačítko, byť ten samý set top boxy jinde přepne vstup sám).

09.10.2009, 09:42 |
KaZaN Moje Panasonic telebedna, když ji zapnu a pak digitv sat tak s to prepne automaticky na něj, když pak zapnu dvd, přepne se to zase na něj a když ho vypnu tak zpět na satelit, kdyz vypnu i ten tak se to přepne na analog telku...
KaZaN: To máš vše zapojené přes HDMI a nebo sem taháš to jak se chová přes scart? Na scart se přepne - to funguje - problém je u HDMI.

09.10.2009, 11:21 |
KaZaN KaZaN to vzal universálně a teď vidí, že to tak není, funguje to jen u Scarťase, máš pravdu.

09.10.2009, 13:09 |
Dr.T programovatelny dotekovy dalkovym ovladac - kam sis naprogramoval jednak postupne v jakem poradi se ma co zapnout a na ktery vstup prepnout, na barevnem dotekovem displeji meli ikony s preddefinovanymi jednotl. kombinacemi, a jelo to pry. nevim co to byl za ovladac, vychazelo cca 3,5k, funkcni a elegantni reseni. zkusim najit, hodim odkaz

09.10.2009, 13:25 |
Dr.T | Upraveno: 2009-10-09 13:28:13
takze je to
LOGITECH HARMONY ONE
[ Link ] Tohle je mym snem, ale nyni investice jine, pokud pujde vse jak ma tak si jej dam pod stromecek. Resim totiz to same - viera link mi je k nicemu, satak a dvd. 3-4 ovladace na stole...
Dr.T: Tímhle to jde taky řešit, ale ty věci musí být pohromadě aby je obsáhlo IR čidlo a ještě je problém, že DO musí umět i prodlevu vysílání impulzů. Tzn. zapnout TV, tak 10 sekund pauza než naběhne a poté teprve vyslat přepnutí na HDMI. Když to DO vychrlí na přístroje během první vteřiny všechno, tak je to k hovnu neb se TV zapne, ale na HDMI jde přepnout až když naběhne. Prodlevu umí na 100% Philips Pronto ovladače, ty fungují super.
DO od Logitechu tohle umí taky, nevim teda, jestli všechny typy, ale jednim tlačítkem zapneš TV, přepne se na HDMI, zapne se sat a třeba domácí kino na AUX, záleží, jak si ho nastavíš, ale je to super věc
P.E.T.R.K. Tak znova, makro funkce umí kde kdo, ale jestli umí, aby vyslal povel, pak 10 sekund počkal a vyslal další. Pokud ne, tak je ta dálka k ničemu - Logitech jsem nezkoušel už 2 roky.

09.10.2009, 20:12 |
Ales Diky za rady a zkusenosti. Takze v tom mam jasno a defakto vysledek, ktery jsem ocekaval...bohuzel. Nyni budu stale brat vsechny ovladace a neustale prepinat a prepinat, nejhorsi je to, ze moje draha polovicka si momentalne nic nespusti:)
Machrujou s novyma techhnologiema viz HDMI a stoji to za p..u. Zainvestoval jsem 50k a mam ???
Ales: Tak si to krom HDMI propoj i scartem a holt mladá bude koukat na horší obraz, ale bude se jí to přepínat automaticky (teda pokud umí sat současně scart a HDMI).
Nelze to brát jako krom zpět, kvalita obrazu je přes HDMI obzvlášť u vysokého rozlišení někde jinde. Nebuď jako ty důchodci co nadávají na digitalizaci, že se do toho musí investovat, ale už nevidí to, že najednou ze 3 stanic jich mají 11...

11.10.2009, 13:10 |
Ales Já nenadávám, jsem rád, že mám spoustu programů a pěkný obraz, ale proč výrobci nejdou v určitých směrech s dobou nechápu...

14.10.2009, 16:52 |
Ales Hurá, už se to povedlo přes zákaznickou podporu:
Vážený zákazníku,
na základě Vašeho dotazu:
dotaz k tv Panasonic
Vám zasíláme odpověď:
Dobrý den,
velice si vážíme Vašeho užívání televizoru Panasonic. Tato možnost se dá nastavit v tzv. hotelovém modu, do kterého se dostanete, budete-li na obrazovce držet tlačítko mínus a na ovladači zmáčknete 3x tlačítko AV.
Dostanete se tak do hotelového modu, kde zvolíte nabídku Input na HDMI 1.
Tak budete moci hned po zapnutí TV přijímat satelitní přijímač.
Děkujeme a přejeme Vám hezký zbytek dne.
Zákaznická podpora Panasonic
Ales: Tak o tom sem nevěděl, že to jde takhle obejít. Je otázka zda ale půjde TV kompletně ovládat včetně nastavení parametrů obrazu, protože v hotelovém módu jde obvykle jen přepínat programy a řídit hlasitost. Ale tip to je dobrý a díky za něj.