Navštíveno 710x

[ Link ] no co dodat:D uz je asi nebavy jak furt mas nehody se 4kolkou:D
JEste na nas muzou nasadit tanky a bude hotovo, holt sme ti nejhorsi :)
o motorach tam nic není tak bezva :-))

08.10.2009, 19:57 |
Kacko No jako jen at je pochytaj. Ja pak jdu do lesa za prirodou a vsude potkavam stopy od ctyrkolek. Cesty rozsrackovany, hlavne na jare.. ted na podzim to bude to samy..
Chapu, ze to je prdel, ale jezdete si nekde na louce a ne v peknym lese, kde to akorat kurvite. Viz treba video Johanika jak jsi to utopil v potoce. Zkurvenej potok, z vejfucku spousta sracek ve vode. Kdyz mas prachy na ctyrkolku, tak si kup i kus pole a postav si tam terenky. Verim, ze v lese je to lepsi, ale je to fakt picov*na kurvit zbytky prirody co tu zbyly.
Jako Kacko. At si kazdej jezdi tam, kde nic nekurvi. Jasne, asi neni jednoduchy najit takovy misto, ale tak to proste je. Ja bejt majitelem lesa, tak ty policajty jeste sam volam.
Kacko:video s johaníkem v potoce, víš o tom kulový a hlavně že píšeš, ten potok není vlastně potok ale stoka veškerých sraček co tečou z pole a zilnice nad roklí včetně septiků a srágor z odpadních trubek z rodinných domků takže co asi tak můžeme zkurvit v takovém místě?Opravdu nechápu, co se týče ježdění v lese máme ho možnost užívat stejně jako ty nebo kdokoliv jiný. Tady to máš abys měl co číst pak něco řeš. Navíc viděl si jak vypadá les po zásahu lesáků když tam jezdí vyklízet (kráct dřevo)?
DOTAZ:
Dobrý den, nedávno jsem řešil tento problém a v silničním zákonu jsem ho dostatečně nenašel:
1)Mohu na motocyklu na polní cestu?
2)Mohu na motocyklu na lesní cestu?
3) Jak rozpoznám lesní cestu, není-li označena značkou či závorou? (resp. kam až mohu zajet a kam už ne)
děkuji Vám za odpověď.
z ustanovení § 7 zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích vyplývá, že komunikace, která slouží ke spojení jednotlivých nemovitostí pro potřeby vlastníků těchto nemovitostí nebo ke spojení těchto nemovitostí s ostatními pozemními komunikacemi nebo k obhospodaření zemědělských a lesních pozemků je účelovou pozemní komunikací.
Polní a lesní cesty (sloužící k obhospodaření zemědělských a lesních pozemků) jsou tedy účelovými komunikacemi.
Příslušný silniční správní úřad může na návrh vlastníka účelové komunikace a po projednání s příslušným orgánem Policie české republiky upravit nebo omezit veřejný přístup na účelovou komunikaci. Na lesní nebo polní cestu tedy vjet můžete, pokud na ni není omezen přístup značkou zákaz vjezdu.
S pozdravem
kpt. Mgr. Veronika Benediktová
Policejní prezidium ČR
Preventivně informační odbor
Strojnická 27
170 89 Praha 7
telefon: 974 834 448
GSM: 725 190 260
ježiš to zas bude flejm jako posledně. já jen k těm lesákům- ty tam jezděj alespoň za nějakým účelem.
nejlepší by byl nějakej vyhrazenej plac, jako třeba Boletice, kde trénujou vojáci nebo něco podobnýho. u nás za městem jsou navezený haldy země z jedný stavby a tam taky řádí čtyřkolkáři. ale už se mi stalo, že jsem potkal chlapíka na stroji zakopanýho na cestě pro pěší uprostřed lesa
Presne tak! To nevite ze do lesa se chodi na houby a ne jezdit!?!?
:-P
Luke_288:také čekám flame jako kráva, já také lesákům pomáhám nedávno jsem po nichčistil sajrajt který necha a frčeli spokojeně s kládama dřeva fuč.Vojenský prostory by byly fajne u nás v okolí ho také máme, léta tam jezdily tanky gazíky a zily ze kterých teklo spousta oleje a nafty na to nikdo nic neřekl, když tam vyrazíme přijedou policajti že plašíme zvěř a devastujeme přírodu.Bohužel už jsem byl také načapán takže průšvih, přijde mi to divný jenže je to tak

08.10.2009, 20:23 |
Kacko PAVELK: Bavime se o jezdeni do zakazu. Pravda o tom potoce, kde to utopil nic nevim, nicmene znecistil ho jeste vic, to poprit nemuzes. Uvedl jsem to jako priklad.
Ti co kradou drevo tam take nemaji co delat. Lesaci kaci lesy promyslene.
Jinak ten potok, to byla urcite polni cesta co?
Proste je picov*na jezdit po lese do zakazu. Kdo to nedokaze pochopit je idiot a nema smysl to nejak dal resit.

08.10.2009, 20:29 |
Kesam Nevím no taky jsem z vesnice zase nás je tu dost na motorkách tady klucí jezděj dost všude možně no nevím prostě nevím co na to říct :-)Hlavně tu máme trat tak už je to ok:-)
Kacko:pokud sis ráčil všimnout tak do některých lesních cest nejsou závory ani zákazy vjezdu proto ho můžu projíždět dle libosti a bez porušení zákona

08.10.2009, 20:57 |
Kacko PAVELK: racil a klidne si tam po cestach jezdi, v tom nevidim problem
Bavim se stale o lidech, co jezdi do zakazu a mimo cesty.
Komentovat sem to puvodne nechtel, ale zajimalo by mne cim sem ten potok znecistil jeste vic ? Stroj je cca 3 mesice stary, pravidelne udrzovany a nic z nej netece, tak by mne to docela zajimalo.

08.10.2009, 22:25 |
Kacko johanik: napr. vyfukove zplodiny usazene na vode;) Spis je blby to, ze pak ten potok je celej rozvoranej.
Hadat se nechci, ale nejdou vyfukove zplodiny nahoru do vzduchu nahodou ? :) Co se tyce rozorani, tam je to veci nazoru, uz i s lesakem sme resily, ze je dobry ze se puda otoci a prokypri a ze je to dobre :)
Co se tyce zakazu, ty se snazim respektovat a jen tak vjet do lesa nicit taky nepojedu, vetsinou lesni cesty a mista, kde se nic nenici atd, ale stejne to nekomu nevysvetlim sa jsem jen nicitel, co vlastne nema ani mim silnici co delat

08.10.2009, 22:42 |
Kacko johanik: Vyfukove plyny jsou vytlacovany tlakem ven, takze kolmo vzhuru nejdou;) Netvrdim, ze jezdis v zakazech, nikde jsem to nenapsal. Ale kdyz uz jsme u toho..
Lesni cesta?:)
[ Link ] Lesni cesta?:)
[ Link ] Tady je krasne videt, jak do tech potoku zadne sracky nelitaji;)
[ Link ] [ Link ]

08.10.2009, 22:46 |
Kesam Je to kurwení přírody no,ale co dneska nejni že jo?
tak odted se teda s johanikem nebavim když v bulváru píšou že to je pirát lesů :)
Prvni video - lesni cesta, akorat ujety svahm takze nucene objeti stromu, cestou vykaceni par lehlych stromu :)
2 a 4 z akce mimo domovinu, potok viz výše a bahnak nevim uz kde bylo, ale zakaz tam nebyl :)
3 video - neni potok, ale dira v byvalem tankodromu, ktera od tanku je jiz vice nez nasakla vsim moznym :)
A jdu spat :)
ehm s porminutim nasi socialne slabi obcane smi vsechno a co nesmi je diskriminace. Mnozi se geometrickou radou a to myslim ze je problem:D tohle osobne mi prijde ze to az tak strasny neni:D

08.10.2009, 23:00 |
Kesam A sme zase někde na Chánově :)))

08.10.2009, 23:00 |
Kacko johanik: ad 1. Takze potvrzujes, ze mimo cestu;)
ad. 2 Ale na ceste to neni
ad 3. Tam jsem chtel hlavne ukazat kterym smerem smeruji vyfukove plyny, aby bylo na dalsim videu jasne, ze jsou primo do vody;)
Ale je mi to celkem sumak, svet se mi kvuli tomu nezhrouti, ani ruce mi neupadnou. Kazdy at si dela vse dle sveho svedomi. Svuj nazor jsem na to napsal.
jsem hrozní zbohatlíci když máme kolky to je jasný
Kacko : potvrzuju ze cesta zmizela, tudiz jsme jeli na hline spadene pres cestu :))
Ale kazdopadne se mi tvuj nazor libi, jako clovek co se 4 kolkou nema asi nic spolecneho mas svuj pohled, ale dokazec pochopit i druhou stranu a tak to ma byt
no tak to sem nechtel no,ale když mi bylo okolo 14let tak sme s klukama jezdily na kroskách v lese,na piskovne ats... jednou nas chytli policatjti jediny co řekly,že je dobře že jezdíme v lese aspon neohroujeme lidi na verejnych komunikacích a nedeláme prusery takze v poho:-) ale to uz je par let zpet.
Jinak kacko sem kurak,takze taky nicim prirodu:D
Mas auto takze taky nicis prirodu:-)
Mas lednici,taky nicis prirodu:-)
Tvoje stará si lakuje vlasy,taky nici prirodu:D
Nebudu už radsi nic resit,kazdej ma svyho konicka, nekdo je vášniv EKOLOG a nekdo jezdí na 4kolce v lese no.
Furt lepsi jezdit v lese ,nez delat picoviny na silnicich atd...
Jen potom zamrzí, když nepovolí místní malý závod horských kol s odůvodněním, že dojde k poničení lesních cest. Je prostě asi lepší se neptat a jet.

10.10.2009, 12:17 |
Zbyšek | Upraveno: 2009-10-10 12:20:42
Tak abych se také vyjádřil jako člověk z vesnice, obklopen lesy s celou rodinou myslivců.
První video je docela v pohodě, protože na té spoušti, která už v lese byla není skoro co zničit.
Na druhém videu je už ale vše špatně. Je sice hezké, že do daných prostor nebyl zákaz vjezdu, ale pokud tam tedy nebyl, je povoleno tam jezdit pouze po účelových komunikacích. Jak je na videu vidět, jezdíte samozřejmě i mezi nimi v prostoru kde nemáte vůbec co dělat. Právě o tom to je. Kdyby všichni čtyřkolkáři jezdili pouze po účelových cestách, bude mnohem méně keců. Snad všichni ale právě zajedou i mimo a pak třeba přejíždí mezi těmito cestami po prozatím nezničené části krajiny.
Třetí video - asi každému kdo někdy viděl výfuk a trochu chápe princip motoru je jasné, že z něj nejdou jen plyny, které jdou do vzduchu, ale také řada pevných částic, které pak samozřejmě v té vodě zůstanou. Tím hůř, když se zatopí celý výfuk a krásně ho to zevnitř omeje od všeho usazeného bordelu, který s přírodou vůbec nekoresponduje.
Na to navazuje i poslední video, kde je sice hezké, že to nebyl čistý potok, jenže i v těchto stokách žije řada přírodě užitečných organismů a živočichů, z nichž mnohé tímhle zacházením prostě zahynou díky citlivosti na vyvážené prostředí.
A teď z jiného soudku: jelikož jsem jak jsem psal sám z vesnice, i já samozřejmě občas vyjedu na čtyřkole. Snažím se ale jezdit výhradně po účelových komunikacích a pokud by mě napadlo dělat pičoviny, můžu si zajet do vlastních lesů. Rozhodně by mě nenapadlo to dělat u někoho cizího a ničit mu les a vzhledem k tomu, že se svými lesy trochu soucítím, tak mě to nenapadá ani u mě.
Bohužel ale doba, kdy jste v lese potkali tak maximálně povoz s koněm, který té přírodě maximálně přidával jsou dávno pryč. A tak dnes, kdy mezi lesy a přímo v nich jezdí kupa lesní techniky a myslivci si jedou autem pomalu až do lesa není jízda dalších čtyřkolek ničím moc vyjímečným.
Kdyby se všichni čtyřkolkáři chovali trochu rozumně, tak by problémy nebyly. Ovšem jsou tací, kteří se chovají opravdu šetrně a jezdí jen po daných cestách, pak lidé kteří občas zablbnou viz. videa a pak velká kupa těch, kteří prostě kraví kde je to napadne a je to pak opravdu nádhera přijít do vlastních lesů a zírat jak je tam vše nepřirozeně zryto, kaluže na mě mrkají olejovými skvrnami a po nasazených stromcích zbyly jen koleje od čtyrkolek. A právě kvůli takovým pakům pak vznikají tyhle tahy na čtyřkolkáře, protože nejde jen tak odlišit, který je dobrý a který ten špatný. Je to tedy podobné jako u běžných aut. Kdyby byli všichni dobří, nebude muset být policie. Jak víme, všichni nedodržují dané předpisy a proto se to aspoň trochu musí hlídat. Zatím mají čtyřkolkáři ještě dost volnosti a tak se není čemu divit, že se občas musí trochu zasáhnout. Bohužel to dost možná odserou právě ti rozumní, protože ty pravá hovada nedokáže ani nikdo zastavit.
Palec nahoru!
Můj názor je jednoznačný a hodně lidí na mě za to bude zlých. Tenhle ksindl pro ty, co roupama nevědí, co dělat, vidím rád jen na jednom místě- ve šrotu. Nedaleko mého bydliště (Pekařov) se sjiždí dost často tihle malamuti a rajtujou zákaz nezákaz po soukromých lukách, kde ještě před 10 lety rostly divoké lilie. Nechápu, co jim přináší ničení majetku, navíc cizího.
Sere mě, že PČR to nechává chladnou a přes opakované výzvy místních to neřeší. Možná jsem opravdu ze staré školy, ale když mi něco nepatří, tak si toho nevšímám (ve smyslu neničím) a respektuji, že někomu může vadit, kdybych mu to(ať je to cokoliv) ničil. A čtyřkolak - ta, ehm, opravdu je ničí, jakmile se dostane mimo zpevněnou cestu. Bohužel, důkazů o tom, jak i v Jeseníkách už tenhle mor začíná řádit, je čím dál tím víc. Nedivil bych se, kdybych je za chvíli potkal i Vozkovi.