Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Posouzení škod - nehoda

o Navštíveno 710x o
o 07.10.2009, 14:02 | Kotass
Dnes ráno se mi stala nemilá věc, po cestě do práce mě ve slunci přehlédl řidič české pošty vyjíždějící z vedlejší a já ačkoliv jsem se mu vyhnul, vyskočil jsem přední částí auta na obrubník.
Vina byla evidentně na jeho straně což přiznal, ale je to známej takže na místě jsme nic nesepisovali jenom jsme se domluvili, že nechám auto prohlídnout a v případě škody se mu ozvu.
Chci dát auto prohlídnout do servisu, přece jenom díky snížení mohlo dojít k nějaké škodě (olejový chladič, vana, ramena .. nebyl jsem schopen na místě posoudit rozsah škod) a chtěl bych vědět zda-li mu tu fakturu za prohlídku a případně i za geometrii pojišťovna zaplatí i bez protokolu o nehodě nebo musí být vždy sepsán.

Díky za rady

o 07.10.2009, 14:45 | OMEGA
Pokud je to mala skoda coz kdyztak bude, staci kdyz on zavola na pojistovnu kde ma posta povinny a nahlasi, to same udelas ty a je to hotovy, netreba policie. Jen si opis jeho udaje z obcanky pac to mozna budou chtit. Bud rad ze je to znamej a dosvedci to, byt to nekdo cizi, ses v hajzlu kdyz nedoslo ke kontaktu nebo bys nemel svedky.
o 07.10.2009, 15:00 | pepe689
jenze on ridil auto 3 osoby takze bych to tak jednoduse nevidel
o 07.10.2009, 15:07 | Kotass
No právě, k bouračkám se služebním autem by měla bejt vždycky volaná policie byť je škoda minimální. Co jsem na místě zkoumal tak jsou ohnutý tažný oka a pokroucený plasty kryjící motorovej prostor, mám však strach, že to mohla chytnout i náprava nebo svody a olejová vana a u japonce (Celica) nejsou díly z nejlevnějších .. :-/
o 07.10.2009, 15:13 | .mycTD
majetek treti osobu je, pokud nekomu zborite plot. sluzebni auto se do toho nepocita.
o 07.10.2009, 16:13 | Pepíno_Honda
taktak.... to samé je , když je auto na leasing. Taky je majitel někdo jiný, ale nebere se to tak..
o 07.10.2009, 16:18 | Šestikule
"Řidiči mají povinnost k nehodě policii zavolat
v případě, že škoda na některém z aut nebo i převážených věcech přesáhla částku 50 tisíc korun. Dále pak při zranění osob nebo poškození něčího majetku. To znamená například ve chvíli, kdy poničené auto patří leasingové společnosti, je firemním vozem nebo když některý z automobilů poškodí dopravní značku, svodidla nebo plot. "

Jelikož jeho firemní vozidlo poškozeno nebylo, tak teoreticky jste policii volat nemuseli. Teď je otázka, jak se k tomu postaví pošta, protože je to jejich auto a jejich pojistka. Budou-li ochotni zvláště když není policejní záznam a jejich vůz nebyl poškozen. Taky si můžou myslet, že ses s tím Frantou domluvil a teď to chcete hodit poště na krk. Až se to Frantovi rozleží v hlavě, tak bude raději hájit svůj flek u pošty než se ti snažit pomoc. Tak to aspoň vidím já.
o 07.10.2009, 17:35 | .mycTD
600: to je archiv mvcr z roku 2008, od 1.1.09 probehla novelizace
o 07.10.2009, 18:53 | Šestikule
.mycTD: aha, díky.

Nicméně to na stavu asi nic nemění. Mně kdyby přišel s takovým příběhem zaměstnanec, tak to na pojistku firemního auta nepustím.
o 07.10.2009, 19:07 | Kotass
Šestikule : jo ze strany zaměstnavatele bych to chápal, na druhou stranu v tom okamžiku jsem reagoval reflexivně a nebyl čas přemýšlet jestli to do něj nakulit nebo zkusit uhnout..
Díky za rady kluci, měl jsem auto na zvedáku, bohužel kromě nosníku to odnesly i svody a vlnovec.
Pánovi jsem volal, zítra se staví, sepíšeme protokol o nehodě a nahlásí to na svojí pojišťovnu. S tím že možná bude mít nějaký represe ze strany zaměstnavatele počítá, ale uznává svou chybu a nechce abych s tím měl problémy.
Bohužel jsem však dostal i info, že vzhledem k roku výroby auta (94) se budou ceny dílů amortizovat 50%, víc mi pojišťovna nezaplatí .. což je docela mrzuté, ale snad se to podaří nějak úhrát na odhad.
o 08.10.2009, 08:15 | Kounect
Na odhad se to neuhrává. Řekneš že chceš opravu rozpočtem a peníze ( s odečtenou amortizační částkou + bonusem za opravu rozpočtem ( rozuměj ještě nižším koeficientem při výpočtu náhrady - např. bys dostal 50% při normální opravě, takhle dostaneš třeba jenom 40% ) dostaneš.
o 08.10.2009, 13:02 | Rudi
a on nemá soukromě nějaký auto?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.322 sekund.