Navštíveno 1014x

ted se za mnou stavil znamej a resi problem:
koupil auto v bazaru, kdyz ho prolezl a projel jevilo se mu vse OK, takze podepsal smlouvu, zaplatil a oni teprv potom dali jeste papir o stavu, ve kterem bylo napsano:
kastle: Opravovaná,možnost mechanického poškození v nezjistitelném rozsahu.Možnost koroze pod vrstvou laku,koroze v exponovaných místech,silná koroze v síle plechu,možnost zatékání do vozu
jinac auto je Laguna
behem prohlidky auta ho na tuto zkutecnost nikdo neupozornil. muze auto vratit? reklamovat
je ve smlouvě psáno, že techn. stav bude v příloze? Mělo by to tam být, pokud to tam není, tak asi vrátit hnedka ne, ale kdyby se něco s autem stalo, máš kupní smlouvu a tam není na nějaké neduhy upozorněno, takže by pak mohl žádat o slevu např. Pokud to ve smlouvě je psáno jako příloha, blbost, že si to předtím nepřečetl. Každopádně blbost, že nechtěl před podpisem mít v ruce přímo nějaký dokument o technickém stavu...
když to podepsal tak asi těžko..
co je to za bazar, udělej nějakou pěknou reklamku :-D
jj, na konci kupni smlouvy by mel byt seznam priloh

06.10.2009, 14:39 |
OMEGA Pokud je protokol o technickem stavu vozidla soucasti smlouvy, nebo ho dokonce podepsal zvlast, tak je v hajzlu. Jinak tyhle kecy tam pise kazdy vcetne me, fakt nevim jestli nekde pod lakem neni rez, jestli tam nebyl meneny blatnik...timhle se chrani prodejce, i kdyz si sam mysli, ze to tak neni. Ale, co kdyby. Osobne si myslim ze auto tyhle vady ani nema, je to rutina a tvuj kamarad muze byt v klidu...pokud to ofc neni laguna rok 94 nebo tak neco, tam se to da ale cekat ze?
tu prilohu dostal az nakonec a ve smlouve o ni neni ani zminka - jinac Laguna je 2001
A je ji vůbec opravdu něco?
tak v tom případě až se něco stane, do 6 měsíců dle obč. zákoníku - skrytá vada apod. ale to je pak vše na dohodě, dokazování. To ten papír rovnou může zahodit, neb nikde není psáno, že vlastně existuje, navíc asi ho ani nepodepisoval, nebo to by nepodepsal, že?
Takže ať si to nechá teď prohlídnout a žádá když tak nějakou slevu, kdyby se tam něco našlo, víc asi teď nenadělá
většina bazarů má tyhle alibistický keci na papírech, že se prakticky jedná o pojízdnej vrak, kupoval jsem takový 2x, ale bylo naprosto v pohodě

06.10.2009, 15:38 |
fredh šílenec kupovat lagunu...
šílenost koupit vůbec lagunu 2001 a natož ještě podepsat papír že se vpodstatě vzdáváš reklamace skrytý vady...... samozřejmě vrátitelný to je ale pouze přes soud neb oni obcházej zákon což je trestný taky..... 6měsíců na skrytý vady máš ze zákona nelze to nijak obcházet jako např. takhle........
ale řek bych že to co jsi napsal dávaj ke každýmu autu standardně proto bych jim udělal sakra velkou reklamu....tzn napiš kterej bazar to je ono se to rychle rozkřikne a maj po ptákách :)
to ze koupil Renaulta je jeho vec, osobne bych to nikdy nekoupil. vcera jsem malem zvracel z novyho Megana kdyz prijel jeden clovek za otcem a s tou lagunou sem mel cest jet (myslono model) a fakt strasny auto.
jinac Lagunu o ktere se bavim jsem nevidel, takze nevim jak vypada

07.10.2009, 09:44 |
Alííí Asi jako OMEGA.
Taky do smlouvy píšu, že třeba kilometry jsou uváděný jen jako údaj z tachometru. Nemám zapotřebí, aby se po mně někdo vozil za to, že nějakej turek v Německu stočil tacho o 50.000 km. :-(

07.10.2009, 20:31 |
JA OMEGA :-) tohle mě vždycky vybaví historky od Tonyho...
no u bagrů taková prča není...