Navštíveno 854x

Aktuální téma k počasí, nějakýho pěknýho, co fakt létá? Žádné akrobacie netřeba, stačí, že se udrží ve vzduchu tak nějak sám :-)

04.10.2009, 11:12 |
cezetko | Upraveno: 2009-10-04 11:15:06
kup si nějakou základní deltu, cena od 300-400,- Pro začátek stačí, líátá parádně. Časem budeš chtít přejít na něco většího
třeba tohle je supr:
[ Link ]
není to ani tak nějak pro mě, jako pro prcka :-)

04.10.2009, 11:18 |
relax tak hlavně nekupuj nic velkyho aby ti to prcka neodneslo :)

04.10.2009, 13:47 |
cezetko | Upraveno: 2009-10-04 13:51:21
mno záleží, kolik znamená prcek. Tohle je tutovka, že lítá, ale musí už umět používat obě ruce. Děti kolem 5 let už s tím umí lítat, akorát když to pustí třeba do 30m, tak může fouknout tolik, že to neudrží. V malých výškách zase musí mnohem citlivěji ovládat draka.
A jestli to má být úplně lehký, tak si kup jednošňůru, ale tam zase může nastat, že budeš běhat půl hodiny po louce z drakem v ruce. A nakonec ho vyplivanej hodíš do koše a začneš shánět něco lepšího.
Ale s jednošňůrou ti nepomůžu. Jako kluk jsem měl parašutistu, do kterýho se musela nalít voda, aby správně lítal. A nikdy jsem ho ve vzduchu neviděl :)
vloni jsem koupil jakysiho sunta za kilo v Kauflandu a lita skvele, jedeme ho druhou sezonu a pohoda, perfektne vyvazenej a zvlada ho i 3 lete dite, navic se da lehce slozit do futralu. Kdyz tak udelam foto.

04.10.2009, 20:10 |
addamec | Upraveno: 2009-10-04 20:16:01
Rodiče z Německa pro srandu dovezli podobného draka, jak je na odkaz (stejný tvar, hadrový, rozpětí 1.7m). U Aldiho stál €4 :) Dnes jsem s ním blbnul na louce a je to docela sranda.. Jen chvilku trvá, než se ho člověk naučí ovládat. Byly poryvy větru a občas mi s rukou škubnul slušně.

Za stejný prachy dovezli ještě jednoho, jednošňůrovýho, taky hadr.

jakýho draka? jedině doma postavenýho... ty kupovaný jsou hnůůj :)
parašutista byl skvělej taky jsem ho za komančů měl a lítal naprosto skvěle, spíš byl problém se sňůrou ta se vždy uthla a pak jsem měl houby jak frčel.Pokud by někdo měl info kde ho sehnat hned beru :-)