Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Džob - Finanční poradce

o Navštíveno 849x o
o 01.10.2009, 20:31 | vypuk
Dělá to tu někdo? Dokážete poradit jak jsou na tom výhody nebo nevýhody této práce?

Děkuji.

o 01.10.2009, 20:45 | BATMAN
Nemam sice osobni zkusenosti, ale kamarad jo.
Pokud ale nemas prorizlou pusu a nejsi prubojny nema cenu se do toho v dnesni dobe poustet.
Musis tomu dat vsechno a nejvic cas a to kdykoliv to bude treba, ne ze neco budes odkladat na pracovni dny atd.
Pokud uspejes treba si taky koupis jaguara FX jak ten muj 22tilety znamy.... :-)
o 01.10.2009, 21:05 | vypuk
No právě, že tam zaznělo téma čas, a to PRÝ, že času bude víc, že záleží na klientech. Ale doma sem se setkal pomalu s vyhazováním mých "kufrů" z baráku, že si budu muset vést účetnictví, a všecko papírování. No otázka jestli to výjde, času je dost, akorát občas ho člověk potřebuje pro sebe. Hlavně mě na tom láká ten slibovaný volnější čas a peníze plus komunikace s lidma. Teď to mám stereotyp jak prase - příjdu, "vypnu" uvažování a přemýšlení, chodím sem a tam, tahám vozíky,zazvoní, zapnu zas přemýšlení a připadá mi, že ten čas je totálně vyhozený.
o 01.10.2009, 21:17 | Luke_288
a víš o tom vůbec něco? podle mě tohle nejde dohromady s víc volnýho času. taky jde o to kolik ti je, aby tě lidi brali jako trochu seriózního člověka...
o 01.10.2009, 21:34 | Mr.Scully
Jestli jsou to ti kokoti, co te furt otravuji na telefonu a nabizeji duchodove pojisteni, "optimalizaci financni situace", ruzne pyramidove akce atd., tak to prosim te neber :) Mam kamarada, ktery se tim zabyva a brzo to bude ex-kamarad. Totalni brainwashing...

Jo a mlada mela taky takovou nabidku na praci... nevi o tom ani kulovy, ale prej staci kratky skoleni a je to. Takze asi kvalita :-)
o 01.10.2009, 21:40 | Rudi
Populární práce, avšak myslim si, že pro tebe zcela nevhodná. Pokud to chceš dělat na plno a dosáhnout toho nejvyššího, tak zapomeň na jakejkoliv volnej čas.
Jestli v tom vidíš jenom peníze a volnej čas, tak se pro to fakt nehodíš.
o 01.10.2009, 21:46 | relax
Je to prace na ZL cili musis delat dane atd atd ... zaroven je jen na tobe kolik casu tomu venujes ... pak ruku v ruce s tim jdou samozrejme i vydelky a penize ... poradne si to rozmysli no .. prvni mesic obejdes znamy nektery te poslou nekam u nekterejch mozna neco ulovis ale pak uz proste musis vzit zlaty stranky a volat :)...
o 01.10.2009, 22:49 | TROY
Lol to snad dělá kde kdo mi přijde
o 01.10.2009, 23:09 | relax
jj protoze na to nejsou zadny pozadavky (vzdelani, praxe, schopnosti) a kazdymu namluvjej velky penize za malo muziky ...
o 01.10.2009, 23:16 | Mr.Scully
Ono se da vydelat velky prachy, ale chce to hodne hrosi kuzi a umeni oblbovat lidi. Ja bych to nedelal ani kdyby to byla posledni prace na svete. Nejhorsi je, ze tihle vsichni zacinaji u pribuznych a znamych, takze prijde kamos po deseti letech a hned "zajdeme na kavu a promluvime si?" a pak zacne valit do hlavy vsemozny do pismene nauceny kraviny... ach jo.
o 02.10.2009, 03:54 | JP
přesně jako Mr.Scully... Miluju lidi co jsem 10 let neviděl, najednou přijedou vorezlou felicií a zeptaj se, jestli mi můžou pomoct vylepšit mojí finanční situaci. Já už se tomu ani nesměju.

Když už chceš dělat jakýhokoliv poradce (tzn. člověka co do něčeho kecá a nenese odpovědnost), tak bys o tom oboru měl něco vědět a měly by za tebou bejt vidět výsledky. Jinak tě nikdo nebude brát vážnějš, než podomního prodavače kastrolů.
o 02.10.2009, 07:13 | Zdeny60
Vypuk:

kamaráde, z mého okolí se SNAŽILI dělat finanční rodinné poradce můj švára, švagrová a neteř. Do toho šli velmi nadšeně. Začalo to asi půlročním ježděním na kurzy po sobotách a nedělích. Vložili do toho určité prostředky za něž v podstatě nic nezískali. Šlo o podnik ZFP, pobočky má skoro všude ve větších městech. Tam jim za asi 1000,- sdělili, že mají obcházet lidi a nabízet SS, DP a další produkty s tím, že za každý "úlovek" dostanou určitý obnos. Nevím už, kolik, ale tzdálo se mi to taky zajímavé.
No rok s rokem se sšel a jelikož oba jsou kantory, snažili se toto dělat ve volnu, a "přes známé". Výsledek? Kšefty žádné, vydělali pár tisíc a končos.
Tohlo podnikání je totiž JEN a POUZE o čase, protože tam, kde nejsi TY, je KONKURENCE (ostatně jako všude, když něco prodáváš, jakýkoliv produkt). Takže myslet si, že obejdeš rodinu, nabídneš jim pár SS a důch.poj, tak jis vedle jak ta jedlě. O tom totiž finanční poradce vůbec není. Ideál FP si představuji já jinka, a jednoho takového člověka znám osobně - dnes má celkem slušnou firmu, je z malé vísky od Mohlenice a vesele podniká s kanceláří v Olomouc. Jenže tento člověk vložil enromní množství času do vzdělávání v oblasti financí,vložil do toho nemalé peníze (ono totiž za dobré informace a vzdělání se krutě platí a bude hůř, Česko je ještě hodně levné, jak on tvrdí) a dnes dělá finanční analýzy pro velké firmy, zajišťuje hypotéky, úvěry, propočty a td. Lidi si ho hledají a ne, že on již hledá je. Jenže my stavěli barák v r. 1999 a on už byl rozjetý. Dnes, po 10 letech je za vodou. OPřed lety jsem ho potkal a říkal mi, jak žije - spí tak 4-5 hodin denně a zbytek maká - sbotoy nedělěl svátky pátky. A o tom to je.

Nějakého pokoutného slídla, co blekotá o SS či DP, o čemž neví zhola ic, dnes každý vyhodí = šance na peníze a čas jaski nejdou k sobě. Já osobně jsem si tím prošel tak,y jenže já prodával servis v oblasti chemie pro určité odvětví průmyslu a buď jsem chtěl vydělávat, nebo ležet doma. Radši jsem 12 let vydělával, ale dnes mám relativní klid. Bohužel, mezitím i děti odrostly, vychodily základkupotažmo částečně i střední školu, rodinu jsem vídal jen zřídka, protože po najetých 70tkm ročně jsem opravdu neměl moc chuti jezdit za rodiči tam i na druhou stranu.

No, tohle si musíš uvědomit. Doslova platí, že bez práce nejsou koláče. Tím netvrdím, že někdo nepracuje, ale konkretně FP je silně konkurenční prostředí a lidí, kteří v dnešní době pustí chlup, je jak šafránu a o ně se budete rvát. Aktivně, ne pasivně z domu.
o 02.10.2009, 09:18 | mrazik
Pul roku mi trvalo, nez se z meho kamarada stal ex-kamarad a ja se ho definitivne zbavil. Pul roku trvalo, nez jsem mu vysvetlil, ze nechci svou financni situaci optimalizovat a podle nej tim usetrit tisice korun. Odolal jsem jednou ho vyslechnout a nedozvedel jsem se absolutne nic noveho a byl jsem s nim rychle hotovej.
o 02.10.2009, 09:27 | vypuk
Konkrétně se jedná o Broker Consulting www.bcas.cz pro zajímavost. Mno, jak tak vidím, není to moc OK. Vím, že do začátků se musí dát vše v každém případě, někdy je ten začátek delší mno, někdy je začátek pomalu celý život.

Není to prý o tom, volat někomu, nebo shánět lidi, ale starost o stálou klientelu. Ano, taky sem byl zaražen tím školením, ale rodiče mají taky finančního poradce(ač sami proti tomu jsou :) ), je to bývalý kolega od táty ze šachty akorát dělá pro AWD, na které jsem četl i slyšel nedobré ohlasy, zatímco na ten BCAS jsem toho docela dost vyčetl dobrého. Ale je tu takové pravidlo, že je v tomto odvětví vše jen o lidech. ;)
o 02.10.2009, 09:46 | Mr.Scully
Shodou okolností ten můj "brzy-ex-kamarád" dělá myslím právě pro Broker Consulting (jsme Plzeňáci). Neví o tom absolutně nic. Dneska se totiž pod pojmem "finanční poradce" nebo "makléř" schová každej vocas s absolvovanou střední školou, kterej se naučí nazpaměť nakreslit graf, jak ti poroste vklad, když si přes ně koupíš nějaký spoření, ze kterýho oni mají provizi. Část téhle práce je tedy jednak prodávání všemožných pojištění a druhá část je úkol zatáhnout co nejvíc lidí do letadla (nebo pyramidy nebo jak se to jmenuje). Oni to sice popírají, ale je to tak. Platíš prachy, aby ses dostal do systému a pak sháníš další ovečky. Je to legální jen o chlup. Vyhni se tomu, fakt.

Finančního poradce si představuju jinak. Otec jednoho takového má. Zavolá mu třeba v pondělí, že je dobré koupit akcie firmy XY. Otec nakoupí v pondělí za mega a v úterý za mega padesát prodá. Čistej zisk padesát táců za den. To beru :-) Ale na to je třeba něco trochu jiného než marketingové školení takovýchhle pochybných společností.
o 02.10.2009, 09:48 | Bolthorn
Držím palce, je třeba aby jsi si to vyzkoušel, aby si zjistil, že realita je jiná.. Zdeny to napsal trefně. A dnes když slyším finanční poradce, tak se mi chce smát.. Setkal jsem se s pár lidmi co to dělali a dost jsem se u těch schůzek bavil.. Myslím si, že neprávem používají titul finanční poradce, finanční poradce musí umět daleko víc, než jen odříkavat naučenou básničku.. Zkus to a uvidíš..
o 02.10.2009, 10:08 | art
Mr.Scully, kontakt na toho jasnovidce?:) takovéhle finančí poradce budu klidně vyhledávat...
jinak pro vypuka..už to tu padlo, pokud se budeš starat o klientelu (obnovovat a navrhovat lepší smlouvy atd..), moc ti to nehodí. Budeš do toho muset vložit po práci (právě kdy skončíš s již zavedenou klientelou) mnoho času aby jsi přivedl další... Pak schválně napiš jak to šlo
o 02.10.2009, 10:14 | Mr.Scully
art - tak jasně, není to stoprocentní :) Ale většina těchhle krátkodobých obchodů vychází, ty změny jsou spíš malé (v řádu pár procent) a dá se vydělat jen při velké investici. Ale prostě asi jsou lidi, kteří třeba na rozdíl od většiny ví, že další den se oznámí nějaká fůze nebo padne představenstvo nebo co já vím... já do toho nedělám :-)
o 02.10.2009, 10:18 | prohifi.cz
Mne to prijde, ze tomu clovek nejen musi hodne rozumet - takoych lidi je hodne malo, ale musi zvladat velmi dobre i vystupovani s lidma atd. Casto mam nejake obchodni schuzky a behem 30 vterin si udelam na cloveka nazor - uz i treba podle obleceni si ho trosku otuknu, zda je to puntickar nebo zda ma ten oblek z donuceni a neumi to nosit.
Podle me je rozhodujici cosi uvnitr cloveka, co neovlivnis - budto to mas nebo ne. Vcera jsem zrovna od Brokeru videl firemni BMW X6ku, ale ono se to moc lidem nepovede - clovek vidi pouze ty uspesne, ale ty stovky lidi, co ztroskotali, ty na ulici nepoznas.
o 02.10.2009, 14:38 | Luke_288
od Broker Consulting znám klučinu, chodil se mnou na vejšku, dělá šéfa nějaký jejich divize (nevím jestli ještě stále), ale do školy jezdil E55 AMG a myslim, že zrovna tihle jsou jedni z lepších. i když jak tu někdo psal, že tam někoho zná a ten o tom nic neví, tak nevim, co si o tom myslet.
každopádně dneska podle mě není finanční poradce vůbec třeba. zajdu si do banky, vyžádám si jejich investiční nabídky a podle svých možností a ochotě riskovat si prostě vyberu. ono v týhle době je jakás takás jistota garantovaných výnosů, jinak podle mě pro člověka co se tomu nechce věnovat nic moc není.

jinak kámoš dělal takovýho poradce pro nějakou pojištovnu nebo co, jezdil dlouho na školení a pak když jsme se bavili, tak je to to tom, zacílit na sortu jednodušších lidí, který toho rozumu nemaj tolik, aby si něco zjistili sami, peněz taky moc nemaj a ty se třeba povede ukecat. ale když ten rozhovor zkoušel na mě, tak jsem ho po minutě utnul, protože způsob jakej mu na těch školeních poradil, že má vystupovat jako borec a ti lidi jsou v podstatě lůzři, byl děsnej.
o 02.10.2009, 15:45 | Mr.Scully
Aby to nevypadalo, že chci pomlouvat - já si nejsem úplně jist, jak se ta společnost, kde kamarád pracuje, jmenuje. Jen ten název mi byl hodně povědomý a když jsem mrknul na web a zjistil, že jsou místní, tak už mi to přijde hodně pravděpodobné.

Nicméně hlavní je prostě to, že pod slovem "finanční poradce" se může schovat jak expert z Harvardu, tak i vidlák s obchodkou, který jen přeprodává pojistky. Takže pozor na to.

Luke_288 to napsal dobře. Buď se tomu chcete věnovat sami, ale znamená to sledovat hodně intenzivně, nebo nechcete a pak si vyberte nějaký investiční fond dle míry rizika. A máte to bezpracně.
o 02.10.2009, 17:25 | Bolthorn
Scully: mám obchodku.. to jsem vidlák??? :-O
o 02.10.2009, 19:27 | JP | Upraveno: 2009-10-02 19:43:37
Bolthorn:
Ne, to neznamená, že jsi vidlák. Je tam napsáno "Vidlák s obchodkou, který jen přeprodává pojistky" - to je jako kdyby tam stálo "Studentka filozofie s brejlema, která šuká koně" a přišla nějaká rozezlená mařena s tim, že filozofii studuje taky, ale to přece vůbec neznamená, že nosí brejle.
o 02.10.2009, 19:47 | Mr.Scully
LOL, zajímavé přirovnání JP :-)))

Ne, prostě když má někdo SŠ obchodní, tak očekávám, že mi udělá kvalitně účetnictví, ale prostě nesvěřím mu investici za mega do akcií, to už je prostě jiná liga. A stejně tak u finančních poradců velká většina kope okresní přebor (byť si třeba kupují BMW X6) a je těžký najít mezi nima ty dobré, kteří mají dostatek vzdělání, zkušeností i instinktu.
o 02.10.2009, 20:09 | Cenda
JP :-))))

zajimavy, co jsem narazil na tzv. FP, tak to byl samej blbec. Presne ten typ cloveka, co se mu nechce makat a nekde ho oblbli, nacpali do hlavy par grafu (kterym stejne nerozumi) a vydiny velkych zisku. Dnes uz je automaticky posilam do prdele.
o 02.10.2009, 21:12 | vypuk
Pokud to bude jenom ten takzvanej Brainwashing, tak se mu na to vyprdnu, rozum ještě zdravý mám. Ale s tím časem jste mě asi nepochopili, jde mi o to, že si člověk může ten čas řídit sám, nikde nejsou stanovené pauzy, volna, kdy jdu z práce a tak dále, prostě pokud si potřebuji vyřídit vlastní věci, tak mám snad více možností než když příjdu z práce v půl páté a mám půl hodiny na vyřízení dejme tomu 3 věcí a po noční dojdu v půl osmé, jdu spát, probudím se v šest večer a stihnu se akorát tak najíst, sednout k pc, poklábosit a v půl desáté vyjíždím do roboty.
o 02.10.2009, 22:47 | Rudi
Takhle pokud budeš chtít vydělávat, tak ráno v sedm vstaneš, od osmi máš schůzky do dvou. Pak skočíš na úřad, jedeš rychle na další schůzku. Přijedeš v pět a do dvanácti-jedný ráno počítáš lidem nejrůznější varianty, který pro ně budou nejvýhodnější( pokud budeš férovej), pokud ne, tak nejvýhodnější pro tebe. Pak tu 4 hodinovou práci vytiskneš, dáš si schůzku s klientem, on ti řekne ne a jedeš u dalších a dál a dál.
o 03.10.2009, 07:22 | Zdeny60
Rudi to trefil zcela přesně. Taková práce prostě mekoncí. Mohu to 100% potvrdit.
Jako bych viděl sám sebe před lety: přílítnul jsem z cesty, nejl=épeodněkud z druhého konce republiky večer domů. Než jsem se stačil odstrojit, už bylo zapnuté PC a stahovaly se desítky mailů. Jen jakou dobu trvlo vyfiltrovat zrno od plev (myslín ty, které mi něco sdělovaly). A už jsem psal elaboráty z cesty, psal servisní reporty, zpovídla se šéfům, proč tohle a nebo onohle jsem udělal tak či onak. Než jsem to vše udělal , byla půlnoc a ráno jsem o páté odjížděl třeba zase na opačnou stranu rozjíždět nějaké pokusy v jiné fabrice 300km daleko a nebo i dál, do Polska, Maďarska atd... A tak to šlo 13 let. Kdepak, buď chceš něco dělat poctivě a přitom si tedy vydělat a nebo nic. Samosebou jsou zasměstnání, kde dloubeš prachy z hlíny snadněji, ale těch je fakt málo a posty jsou rozdělený (znám borce, co se živí ve firmě, která mj. otvírá zabouchneté zámky u domů a pod. Jeden výjez 9CZK/km + cc 1200 berz papíru za 5 minut práce. Když jsem se ho ptal, jak mu jde kšeft = jak často si lidé zabuchují dveře, tak si jen doplivnul - naštěstí jsem byli venku, takže do trávy a ne u mě doma na podlahu - že sou lidi tak blbý, že si kolikrát ani nesedne - cituji. Měsíčně má prý 80-100 výjezdů Praha a okolí. Kolik z toho daní, jsem se radši neptal.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4009 sekund.