Navštíveno 1866x

koupil jsem zene mondeo s benzinovou V6tkou...
Auto ve slusnym stavu, vcelku málo najeto, serviska, prvni majitel atd.
Kdyz jsem ho kupoval mel jsem sebou dobryho mechanika, ale tuhle vec jsme nepostrehli.
Uz cestou zpet jsem zacal pozorovat podivny zvuk, ktery bych oznacil jako pravidelne tlumene tukani...
Neco jako hydrostav.... nebo nejaka vzduchova vyveva.
Objevuje se to samo, samo to mizi... Vetsinou po zahrati motoru, kdy auto stoji na volnobeh je to slyset.
V interieru.
V motorovym prostoru ne.
Kdyz se to objevi, vypnu zapalovani, zapnu ho, nastartuju a chvili to tam neni.
Pak se to objevi.... a po chvili to zase samo zmizi...
Mel jsem strach aby to nebylo neco na motoru.
Kdyz ale auto stoji a ten pazvuk je slyset, muzu vytacet motor z volnobehu do treba 3000ot./min a pazvuk je tam porad a jeho frekvence se nemeni, jedno jestli ma motor 1000 nebo 3000 otacek.
Zkousel jsem vyslapnout spojku, nemelo to vliv.
Zkousel jsem zapnout / vypnout topeni nebo klimu a nemelo to vliv.
Je to 3.0 V6 motor MEBA mondeo ST220

jaka frekvence?
nejaky ventil rekuperace par, bo tak neco?

29.09.2009, 10:26 |
Pekys co přidřený klapky ovládání vzduchu? Vnitřní/venkovní ventilace nebo okno/nohy/...
Dělalo by to i bez zaplýho motoru.
frekvence asi takovahle: pu-pu-pu-pu-pu :O)
cca 2x za vterinu....
mno... bez motoru to asi nedela... protoze kdyz to dela a vypnu motor, prestane to. Kdyz ho opetovne natocim, trva chvilku nez se to tam zase objevi.
Nemuze to byt nekde nedotazeny sroub u nejake veci,ktera se prubezne meni?...myslim tim, ze obcas se zapomene neco dotahnout?
pu-pu-pu-pu............a dělá ti to když jedeš jen s manželkou nebo i sám? ;-)

29.09.2009, 12:14 |
H-Honza (M) | Upraveno: 2009-09-29 12:17:10
woe to by bylo hu-hu-hu-hu. Ne pu-pu-pu-pu-pu :O))
I kdyz po deseti letech....
Nevim no.
Prave ze me nenapada zadna rotacni cast ktera by tohle mohla vydavat... asi nebude jina moznost nez rozebrat palubku a podivat se pod ni.
Ja s tim autem 2x jezdil nez jsem ho koupil, a nic.... tohle jsem objevil po nejaky dobe co jsme jeli domu uz. Ono to neni nic rusivyho, ale ja jsem na tyhle podivny zvuky vysazenej.
Jednou kamos vozil cvrcka asi 14dnu.Byla to sranda:o)Cvrcek cvrkal jen kdyz bylo teplo v aute.Vytahnul malem vse ale cvrcek porad cvrkal no a nakonec po 14dnech prestal.To byl pan ridic trochu i nastvanej.Jezdil 14dnu a poslouchal zivej orchestr:o)
aha. tak jdu hledat jakej hmyz vydava zvuk pu-pu-pu-pu-pu.....
tak to bude medvídek Pů ten by to pu-pu moch dělat :o)))

29.09.2009, 14:43 |
Timbo me neco podobneho delal stelovaci moturek vzduchove klapky. ale ne na fordu nybrz na me cerne koncernove m..ce.

29.09.2009, 15:22 |
Veva tak to mě dostalo, pu-pu-pu-pu-pu... :-D :-D
Jestli to není zub času:-)
Ne, sorry, to byl pokus o vtip. Sám mám na ST220 slabost, nahoď foto, to byl kandidát, než jsem koupil tu 3MPS.
Co spotřeba u 3,0??
no to je to co jsem chtel slysel, pac pry ford ma nejak podtlakove ovladany topeni, neco jako mel saab....
tohle by odpovidalo nejakymu uvolnenymu podtlakovymu vedeni, nebo necemu takovymu, me to proste pripominanejvic ten malej motorek co se pouziva na vzduchovani rybicek...
spotreba u 3,0 V6?
V beznem rezimu v ramci predpisu se to vejde do 10l. 90 - 130 km/h.
Kdyz se s tim svezu ja nebo s tim coura zena po meste ma tam kolem 13,5 - 15l.

29.09.2009, 18:56 |
Etien (M)
Honziku... a co takhle pustit ven toho mechanika co jsi si zavrel omylem do kufru, kdyz jsi si to auto vezl domu? pises, ze jsi sebou na koupi mel mechanika... a prvne se to ozvalo cestou domu... je to jasny... chudak uz musi mit hlad a porad se ne a ne dotukat... teda vlastne dopupat ;-)))
ajo woe :O)) asi jak prolejzal to auto tak jsem ho omylem zavrel v kastliku pred spolujezdcem
A je to venku mechanik koktá a snaží se říct pu-pu-pu-pust mě ven :D

29.09.2009, 21:24 |
hawai neco podobnyho mi to dela na octavce, je to slyset nekde v palubce, ale taky nevim co to je

29.09.2009, 22:32 |
Timbo tak to bude nejspis servomoturek na topeni co steluje klapky. ma to climatronic? jestli jo tak ses nejspis doma

29.09.2009, 23:07 |
hawai ja tam climatronic mam, tak to asi bude tim. na co prijde asi tak oprava, popr. ma to cenu resit? dokud to jen klape a funguje, tak mi to je jedno. kdyz se pusti radio tak to slyset neni a pokud to jeste nejakej cas vydrzi aniz by se tim neco vy*ralo, tak bych asi nic neresil
ma to digi klimu, dneska zkusim vyndat radio a uvidime jestli se ten zvuk objevi snad budu aspon vedet odkud zhruba to leze

30.09.2009, 18:26 |
Timbo ja mel auto dvakrat kvuli tomu v servise a vzdycky rikali ze to poladili ze uz by mel bejt pokoj a za chvili to zaclo znovu. uz to neresim pustim si radio a jedu. na funkci to vliv nema vse chodi jak ma jen to proste dela pu-pu-pu :-)