Navštíveno 506x

Mám ve wifi router od Asusu. V PC mám nastavenou pevnou IP adresu s DNS serverem. Pokud to však nastavím i do routeru, tak mi net neběží. Už jsem bezradný a nevím co s tím mám dělat :o( Nějaké tipy ?
rekl bych, ze kontrola MAC adres. takze v routeru nastavit stejnou MAC, jako ma PC (pokud to router umi), pripadne restartovat aktivni zarizeni, ze ktereho jde konektivita aby si znovu nacetlo MAC (jde to jak kdy u jak ktereho poskytovatele) nebo zavolat primo poskytovateli netu, ze mas druhej PC a at ti to povoli. videl bych to jako nejpravdepodobnejsi pricinu... kazdopadne nepises, jaka je konektivita a dalsi detaily, takze to pripadne upresni :)
no připojení přes O2, jenže v baráku (panelák) je nějakej switch kterej přiděluje IP adresy ...
ehm pro lamu ... co je to MAC adresa a kde jí v Compu najdu ? jde mi o to, aby hlavně přes ten router jel statickej PC na kábel a dál notes přes wifi... specializuju se spíš na HW a tohle jde mimo mě. Router je Asus WL-520GC...
tak zjisti od nekoho, kdo to ma na starosti, jestli tam nejaka takova kontrola je. pokud ano, tak rikam. bud at ti to povoli, ze mas novy PC nebo pokud to v tom routeru jde, tak tam naklonuj MAC z PC.
Jinak MAC ... UTFG nejlepe... :)
[ Link ] proste takove nejake unikatni oznaceni sitovky...
a jak najdes? start > spustit > cmd > ipconfig /all
a tam je to cislo ve tvaru xx:xx:xx:xx:xx myslim :)
MÁM TO! Děkuju moc Honzo, stačilo opravdu najít tu MAC adresu v PC a dát jí do toho routeru a už to běží :o) máš to u mě :o)
taková blbina a já byl měsíc bez wifi doma ... njn líná huba... ;o)
staci se zeptat:)) proto mame treba na autech "Víme jak" :D:D
TheTimo predajca HW a nevie čo je MAC? Hmmm... hanba Ti!
Slimko zaoberam sa HW, toto ide mimo ma....
ja se zabiram jak HW, tak sitema :)) musime ovladat vsechno :)) chce to dohnat vedomosti
2 TheTimo: to sú keci :oP