Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Fotky, prosím o zhodnocení

o Navštíveno 923x o
o 26.09.2009, 19:12 | Zephyr
Prosím zdejší znalce o zhodnocení kvality. Díky

[ Link ]

foto k příspěvku  od Zephyr

o 26.09.2009, 19:19 | H-Honza (M)
a je to tady zase.... kolibrik :O)))
posledne jsme se u piva na zahrade hadali hodinu co je tohle zvire divny za motyla nebo muru nebo co to vlastne je.
o 26.09.2009, 19:23 | Zephyr | Upraveno: 2009-09-26 19:24:05
jj taky jsem čumněl jak péro co je to za brouka, a chytit ho šmejda se zaplým makrem na foťáku bylo taky zábavné.... :-D
Asi je to kolibřík. Říkala to manželka a tá má vždycky pravdu :-DD
o 26.09.2009, 19:24 | Kesam
:-)pěkný :-)
o 26.09.2009, 19:27 | Zephyr | Upraveno: 2009-09-26 19:29:19
jinak ještě pár momentek: [ Link ]
Dělali jsme novou střechu, a po odkrytí staré jsme zjistili že si tam udělala hnízdečko kuna.....
Kesame psal jsem "ZNALCE" .... JOKE ;-)
o 26.09.2009, 20:27 | MAGIC-007
hezká fotka lyšaje - dlouhozobka svízelová někdy někde se to řešilo i tady ;o)
o 26.09.2009, 21:47 | Retro
Právě, prej kolibřík :D na pořádnou fotku by to chtělo rychlejší foťák, ale jinak fajne :) taková krásná vzpomínka na dětství, kdy tito lyšajové u nás docela hojně lítali :)
o 26.09.2009, 22:22 | Mr.Scully
Ad fotky z prvniho odkazu - makra se mi libi, krajinky jsou ale tuctove vycvaky (nic moc kompozice, zadny postprocessing - aspon nejaky kontrast apod. by to chtelo na vylepseni).
o 27.09.2009, 00:16 | Zephyr
Mr.Sculy>díky za názor. Všechno jsem fotil na režim "sport". Tu pálavu jsem fotil, protože jsem se byl vych*at do pola a měl jserm to přímo před očima, tak jsem si zašel pro foťák a postiskal jsem spoušť... Vždycky nafotím víc fotek toho samého, a pak z nich vybírám...
Ten "postprocessing" nevím co je. Znám akorát postprocerory z práce, ale CNC obrábění bude asi o něčem jiném :-) ......
No a foťák taky není žádná hitparáda asik ...
Ale děkuju ti za reakci. a kdybys měl nějakou radu jak fotit s manuálním nastavením budu jedině rád...
o 27.09.2009, 10:42 | HIGHTOWER
Ať koukám, jak koukám, tak se mi zdá, že dost fotek máš nafoceno trochu našikmo doprava, že jo?
Jinak u makra občas máš zaostřeno trochu jinam než na co bys chtěl. Fotky dálky o ničem.
Zkus třeba někdy s tuctovou fotkou si pak ještě pohrát v PC a nějaký ten filtr apod. a hnedka je to netuctovka :-)
o 27.09.2009, 11:50 | Mr.Scully
Zephyr - manuální nastavení je určitě lepší, ale to je spíš na počtení si trošku literatury nebo mi napiš na ICQ :-) Ale u tebe jsou spíš chyby v kompozici: focený objekt dáváš většinou chybně doprostřed (přečti si něco o zlatém řezu), při fotkách na delší ohnisko je fotka jakoby "v mlze" (což je normální, ale právě to nějaký postprocessing třeba v Photoshopu může eliminovat) atd. Líbí se mi třeba fotka 1110, má nápad a navíc diagonální kompozice je většinou dobrá.
o 27.09.2009, 11:51 | Mr.Scully
o 27.09.2009, 14:48 | Boris
V podstatě souhlas panem Scullym ;-)
o 27.09.2009, 16:23 | Deliquente
Mr.Scully :D
o 27.09.2009, 20:16 | Zephyr
díky za rady.Budu se snažit se podle toho zařídit.
o 27.09.2009, 21:15 | Mr.Scully
Hlavně je to běh na dlouhou trať... já fotím asi čtyři roky a i když všemožné poučky mám v hlavě a nastavení foťáku dobře znám, tak stejně ty výsledky jsou různé... občas se mi podaří fakt hodně dobrá fotka, ale většina fotek je prostě takových průměrných... sice daleko lepších, než by vyfotil běžný amatér, ale také horších, než by vyfotil profík. Resp. taky hodně zaostávám v postprocessingu (Photoshop), což je dneska půlka úspěchu. A když člověk umí akorát tak upravit kontrast a trochu tón barev, tak za to asi World Press Photo nevyhraju :-)
o 27.09.2009, 22:17 | Zephyr
hehe o to mi ani nejde :-) Myslím že zvládnu maximálně ten kontrast a byrvy. Na víc ani nemám čas.....
o 27.09.2009, 23:56 | Kacko
jj dneska je to s focenim tezke.. kazdy druhy tu ma zrcadlovku.. ale stejne je hlavni, aby mel z fotky radost fotograf:)
o 28.09.2009, 00:00 | ruffrider
ti motýli jsou pěkní
o 28.09.2009, 02:38 | Samantus
Kolibrik, prej... tohle sem jednou videl, a pak sem to vypravel tatovi a ptal sem se ho jestli nevi co to je, prej: "hele videl sem neco divnyho, valcovy telo, asi dvoucentakovej sosak, kterej zasune do kytky, ale furt je ve vzduchu a mava kridlama jako kreten, vitr to taky dela kolem sebe slusnej, a je to sedy az hnedy" a fotr se me nejdriv zeptal jestli nejsem vozralej.. :-D ale pak sem to nasel v atlase hmyzu :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.329 sekund.