Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT help: znalci a fandové, (ne)zapnutí monitoru

o Navštíveno 466x o
o 25.09.2009, 10:02 | Bladzej
když jsem zapnul počítač, tak naběhl do windows na logovací obrazovku. admin byl zaheslovaný (PC zákazníka), chtěl jsem se tedy spustit přes nouzový režim, restartoval jsem pc, monitor se vypnul ale už se nespustil.
zkoušel jsem tedy vyměnit GK, bez úspěchu. když jsem k pc přišel druhý den přehodil jsem kartu do druhého pcx slotu, zkusil jesli naběhne a naběhlo, tak jsem restarnul a zase nic. odpojil jsem i všechny periferie, zůstalo pouze MB, GK, CPU, RAM, zkoušel jsem "ošahat" chladiče, ale ty byly mírně vlažný i po 20 minutách "chodu".

MB: MSI P 965 Platinum
GK: zákazníkova NX6600GT, naše ATI X 300se
CPU: Intel, asi C2D, Box chladič.
Ram: 2x512 Good RAM
Zdroj: nevim kolik, páč má stržený štítek

o 25.09.2009, 18:33 | vypuk | Upraveno: 2009-09-25 18:44:30
A zkoušel si resetovat bios vytažením baterky nebo "vyskratováním" přes jumper? Stačí jenom vytáhnout baterku, jak je pc bez šťávy a zase jí tam vrátit. Jestli se tam něco neposralo. Zkoušel si i jinde ten monitor? Bliká LED od disku?

Je to CRT nebo LCD? Není nějaký bordel v kontaktech slotu pro grafiku? Není tam nějaká integrovaná grafika?
o 25.09.2009, 18:46 | vypuk
Mno tak za tu integrovanou grafiku se omlouvám, ale nepodíval jsem se co to je za desku, takže nějaké trošku slušnější vybaveníčko, je divné, že to začlo až teď,... Ale většinou se takové věci stávají jak to je nejméně vhodné.
o 25.09.2009, 18:52 | Bladzej
bios jsem restartoval obojema způsoby. zkoušel jsem i při vypnutém zdroji zmáčknout tlačítko power abych vybil zbytek proudu. monitor LCD funguje i na jiném pc, slot jsem vyfoukával a kontakty na kartě čistil tvrdou gumou. disk funguje, ale odpojil jsem ho. abych ulevil ze zátěže zdroji a aby se disky zbytečně nekurvili častym startem. inegrovaná grafika tam neni, místo toho jsou 2 sloty pcx na SLI/crossfire. dík za snahu mi pomoci :)
o 25.09.2009, 19:00 | vypuk
Zkoušel si vyměnit i ty ramky? Někdy pomůže znovusestavení pc, komplet vybrat ven a pak to tam zase zpátky naházet, mi to párkrát pomohlo když sem si "nevěděl rady"(čti "měl jsem chuť vzít na pc kladivo" neboli čím větší kladivo, tím lepší opravář :) )
o 25.09.2009, 19:02 | Bladzej
:D ramky jsem zkoušel nejdřív jednu, pak druhou, pak proházet do jiných slotů. jiné funkční jsem neměl po ruce.
o 25.09.2009, 20:56 | vypuk
Mno, netuším, čím to může být, ale zkusit vyházet a dát zpět bys mohl. Za zkoušku nic nedáš.
o 25.09.2009, 23:26 | Nismo.Power
takovejch pc už sem taky pár viděl..... vzásadě to byla většinou KO deska.... někdy šla někdy ani prd jen se zdálo že to nabíhá....
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3839 sekund.