Navštíveno 728x

Pojedu se někdy v následujících dnech mrknout na jedno auto u soukromé osoby a zajímá mě jak by to probíhalo, kdybych ho chtěl tedy koupit. Je možné to hned na základě nějaké smlouvy převzít, jet s tím domů a následně přihlásit u nás na úřadě, nebo je nutné ještě nějak autzo odhlašovat v dané lokalitě koupě? Docela často někde natrefím na reakce, že někdo koupil auto a velký techničák měl přijít poštou ale samozřejmě nepřišel a jsou z toho problémy. Z toho usuzuji, že to je právě takový případ, kdy někdo koupil auto, zaplatil za něj celou částku, převzal ho, ale původní majitel si nechal techničák že to odhlásí.
Jak to tedy probíhá? A jak také nejlépe napsat kupní smlouvu? Na netu je docela kupa vzorů a kdo ví, který je dobrý.

25.09.2009, 10:04 |
Rudi Kupku nejlíp u právníka, pro auto přijet v den, kdy je na úřadě otevřeno a případně to tam hnedka po koupi skočit odhlásit a odjíždíš jak s malým, tak s velkým TP.
Měl bych se a to jet právě podívat o víkendu a samozřejmě pokud bude vše ok, rád bych to rovnou odvezl. Ale asi pak bude jediná možnost pokud to budu chtít brát, abych tam zajel ještě jednou v týdnu, kdy bude mít majitel čas to jít odhlásit, zajít s ním na dopravku, vše vyřešit, zaplatit auto a odjet.
Chtělo by to nějaký způsob jak s tím odjet hned bez rizik, ale asi takový není :(
smlouvu najdeš na netu všude, napiš do ní že prodávající je povinej ti to odhlásit do x dní po prodeji atd.... prostě klasika moc to řešíš :)
Asi máš pravdu. Možná to opravdu až moc řeším, ale na druhou stranu nerad bych se za měsíc přidal k řadě těch, kteří tady pak píší jak někoho donuti, aby to auto vážně přepsal a poslal jim konečně papíry.
Teď ještě na jiném fóru padla možnost plné moci k odhlášení vozidla, tedy že by mi podepsal plnou moc, já odjížděl komplet se všemi papíry a vším k autu potřebným včetně velkého TP a v týdnu bych to hned odhlásil a přihlásil na sebe.
Na netu je milióny kupních smluv, které tohle vše obsahují v sobě.. Je to standart, koupíš, odjedeš s malým techničákem, dokladem o pojištění a kupní smlouvou.. Původní majitel na základě kupní smlouvy odhlásí auto na kupujícího, poté zašle velký technický průkaz novému majiteli..
To je právě varianta, kterou moc nechi. Už jen tady na foru je mnoho případů, kdy to lidé pak neodhlásili a byli s tím problémy. Zkusím asi tu plnou moc a když na ni nebude chtít přistoupit, tak zálohu na auto a přijedu tam v týdnu, kdy to zajde odhlásit.
dneska se odjíždí pouze s kupní smlouvou a kartičkou pojistky, malej i velkej TP si nechává majitel předchozí.....
do smlouvy napiš bude odhlášeno do x dní a pokud ne tak to bude pod pokutou 1000kč za den zprodlení .....
pokud se tomu chceš vyhnout normálně to jed odhlásit s majitelem a dá ti to ten den....
nebo ti dá majitel plnou moc k odhlášení/přehlášení a v tom případě ti může dát rovnou i malej a velkej TP. Akorát to budeš muset za něj vyřídit na jeho úřadě, takže tam budeš muset jet znovu.
To co píše Šestikule je pro mě nejlepší varianta. Měl bych naprosto vše k autu a v týdnu to hned zajel odhlásit k nim do města a přihlásit k nám. To že tam pojedu víckrát je mi jedno, ale rozhodně je to pro mě lepší varianta, než čekat jestli to on odhlásí nebo ne. Na druhou stranu samozřejmě takhle zase může on čekat jestli to já přehlásím nebo ne :) Ovšem já na tyhle věci vždy dost spěchám, takže toho by se bát nemusel, ale těžko mu to asi budu vysvětlovat stejně tak jako on těžko bude přesvědčovat mě že to určitě odhlásí.
Ono je sice hezký, když je cokoli napsáno ve smlouvě že to musí odhlásit a pokuty atd., ale kdyby na to přišlo, tak z toho budou jen problémy.

25.09.2009, 15:01 |
hanzz Hlavně si to OKAMŽITĚ pojisti na sebe!

25.09.2009, 15:44 |
Zbyšek | Upraveno: 2009-09-25 15:44:57
A je vůbec nějaký způsob jak to pojistit o víkendu? Většina pojišťoven asi nemaká.
Ještě jeden dotaz: mám své údaje dopsat do kupní smlouvy a dalších formulářů už na pc a zbytek pak na místě rukou, nebo to dopsat pak raději vše rukou a nebo vzít s sebou book, vše vypsat na něm a někde vytisknout. Má nějaký vliv na platnost a případnou domahatelnost něčeho, když to bude dopisované rukou, nebo třeba jen některé části rukou (údaje které já zatím nemohu znát) ?
pojistit o víkendu ? nejlepší zajet do nejbližšího autobazaru....
jinak je jedno, jestli je to napsané vše v ruce, nebo v pc... důležité jsou podpisy
jestli to chce prodat, tak bude jen rád, že nemusí běhat na úřad a vyřizovat přehlášku
Pánové, když mám tedy plnou moc od původního majitele auta, musím to odhlásit pouze u něj ve městě, nebo to jde "na dálku" tak, že bych odhlášení udělal i u nás? Samozřejmě není problém tam zajet, ale jelikož se v tomhle neorientuju, tak nevím jak tohle chodí a kde to tedy vlastně odhlašovat (patrně v místě původního majitele) a aby na mě pak u něj ve městě nekoukali co tam dělám a že jsem to mohl udělat u nás.
musíš právě do místa, kde je vozidlo registrováno...
OK, tak to tam s dokladama zajedu odhlásit a vrátit značky a pak přihlásím u nás. Možná tím lépe, protože u nás dělají s kdejakou blbinou problémy a tak třeba tam to bude v pohodě s tou plnou mocí.
tam to zajedeš odhlásit s kupní smlouvou, plnou mocí od majitele, velký a malý TP. značky ti zůstávají, pokud je budeš měnit, tak až u tebe na úřadu při přihlašování -)