Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jaký levný software se vyplatí koupit?

o Navštíveno 882x o
o 24.09.2009, 14:45 | Mr.Scully
Asi takhle: jsem v pozici, že nechci být pirátem a chci software kupovat, na druhou stranu pochopitelně nechci vyhazovat moc peněz, nechci ani zajíce v pytli a už vůbec nechci instalovat milión sharewarů a testovat, který je lepší. Zajímal by mě váš názor, který levný software jste si třeba někdy koupili a doteď to považujete za výbornou koupi, tzn. program třeba má stejně nebo ještě víc funkcí než daleko dražší alternativy. Mluvíme samozřejmě o software pro Windows.

Jako příklad uvedu třeba Total Commander - lepší souborový manažer jsem nikdy neviděl a ty peníze jsem za to dal rád.

Teď koukám na programy od Ashampoo, mají hodně levné ceny a kromě vypalování mají třeba soft na čištění Windows apod. TuneUp Utilities se mi líbí daleko víc, ale jsou výrazně dražší.

Další nápady? :-) Můžete zmínit i nějaký freeware, pokud ho považujete za velmi kvalitní.

o 24.09.2009, 14:48 | Petura
tak do téhle řady užitečných programů bych zařadil WinRAR
o 24.09.2009, 14:52 | zipp
Petura: jenže když už má ttcmd, tak na naprostou většinu běžné potřeby ti winrar nahradí
o 24.09.2009, 14:53 | Mr.Scully
Nemá WinRAR plnohodnotné freeware alternativy? Jinak ale dobrý tip. Těch 30 euro je tak na hranici, co považuju za "levný" SW :)
o 24.09.2009, 14:55 | Petura
ttcmd sice má archiv, ale né vždy si poradí, takže proto automaticky doinstalovávám winrar...
o 24.09.2009, 14:56 | Šestikule
no tak ono hodně záleží, jaký soft potřebuješ pro práci. Já toho zase tolik nepotřebuju, takže mám roky pouze legální soft a sice:
- Win
- Office
- Win Commander
- Pohoda (umí dělat z textu PDF, dřív jsem na to měl od 602 jakýsi PDF tvořič)
- Corel DRAW (v.11 - koupil jsem jako krabicovou verzi ve výprodeji za necelý litr)
- Zoner Photo Studio (v.7 ale pořád mi v pohodě stačí)

Soft na vypalování a zálohu byl u vypalovačky, stejně tak je tomu s tiskárnama. Nenapadá mě soft, který bych postrádal.
o 24.09.2009, 15:06 | Kamil
místo Total Commander používám Free Commander (zdarma), na vypalování Ashampoo Studio Free, na archivy 7zip, na pdf Foxit, na prohlížení + zmenšování + ořez fotek mám Zoner Photo Studio 10 (zdarma k časopisu), jinak je na obrázky fajnovej i FastStone Image Viewer. Na mail mám koupenou licenci na the Bat!
o 24.09.2009, 15:34 | muSlim
WinRar > 7-zip ktorý je free :o)
Total Commander má síce navrch, ale > FreeCommander sa celkom chytá
o 24.09.2009, 15:42 | Kacko
Spousta firem maji akce pro studenty, kdy pri objednavce staci pouze zadat cislo ISIC karty. Takze staci sehnat nejakeho studenta a mas to poresene. Takhle mam balicek Adobe programu(Photoshop,InDesign,Ilustrator atp.) za 2k.
o 24.09.2009, 15:46 | Mr.Scully
FastStone je opravdu super, na prohlížení fotek asi nejlepší, ale radši než Image Viewer jsem měl FastStone MaxView, který bohužel není zdarma.

7zip se mi nelíbí tolik jako WinRAR, ale vzhledem k ceně to asi zkousnu :)

Na mail mi plně vyhovuje Windows Mail.

Zpracování fotek pořád nevím, Photoshop je prostě nepřekonatelný, ale asi se s nějakým Zonerem naučím dělat. Ale oni mají těch produktů víc, ne? Callisto, Photo Studio... mám v tom bordel :-)
o 24.09.2009, 15:48 | Mr.Scully
Kacko - no dobře, ale jakej je rozdíl, jestli zneužiju něčí ISIC nebo to rovnou stáhnu cracknutý? Nelegální to bude v obou případech :)
o 24.09.2009, 15:57 | Kacko
Mr.Scully: Rozdil je, ze kdyz k tobe prijde nekdo z BSA, tak budes mit vse legalne a nic ti nemuzou. Koupis to na sebe, jen pri objednavce uvedes cislo cizi ISIC karty(tusim ze to tak ted je - ja ji pred par lety musel posilat postou:)). Nikdo pak nic nezjisti a ty autorum za jejich praci zaplatis.

Kdyby to Adobe chtelo mit osetrene, tak porovnava jmeno kupujiciho s jmenem na ISIC. To ale nedelaji, protoze jsou nejspis radi, ze to prodaji.
o 24.09.2009, 16:19 | Knightey-
7zip je jeden z nejlepsi pakovacich manageru a zadarmo! Jeste se mi nestalo ze bych v nem neco nerozbalil :)
Total Commander je velmi slusny a jeste s ruznyma pluginama velmi zajimavy. Viz trebas plugin na iPhona, vypalovani atp atp. Je toho hafec :)
Na obrazky zdarma trebas XnView, na zakladni praci to postacuje a nejake male efekty ke zkrasleni fotek to taky dovede a take je free :)
Jinak pokud chces lepsi program podobny Adobe Photoshopu zadarmo, tak GIMP, puvodne pro Linux ale jsou verze predelany na WIN ktery makaj v pohode - linky -> [ Link ] a [ Link ]
Na vypalovani tu ted tema bezi a docela se tam chvali ten Ashampoo, neznam vyzkousim, doted jsem pouzival ten plugin v TC a nebo IMGBURN.
o 24.09.2009, 16:26 | Area51
Ashampoo pouzivam a naprostá spokojenost. Jednuduchý,rýchlý, spolehlivý :) Jeste mi neznicil jedine medium, narodil od Nera.. :o)
o 24.09.2009, 17:45 | hifim@ni@k
Total Commander - vyhozené peníze. Unreal Commander ho v pohodě nahradí, je česky a hlavně zdarma.
o 24.09.2009, 17:50 | hifim@ni@k
A hlavně pokud už někdo přijde, tak na co mít legální software v PC, pokud máš plnou knihovnu pálených her, filmů a hudebních CD. Neznám nikoho kdo každý měsíc koupí origo hru na PC, pár filmových novinek a pár hudebních CD :-(
o 24.09.2009, 17:55 | Mr.Scully
Unreal Commander vyzkouším a porovnám.

GIMP si pamatuju, že měl příšerné ovládání a všechno v něm bylo děsně neintuitivní, ale třeba se od té doby změnil. I tak ze zkušenosti uživatelů jsem získal pocit, že plnohodnotná náhrada Photoshopu to bohužel není.

hifim@ni@k - jasně, ale mně ani tak nejde o BSA, ale o to, že spíš chci hnout se svým svědomím :-) Navíc byl jsem na tom, že na stahování hudby a filmů není nic špatného? Já to nikomu nekopíruju ani nesdílím :) Vždycky kliknu třeba na "freeware editor" a hle, stáhne se mi nový album Horkýžů. Nechápu to ;-)
o 24.09.2009, 18:05 | Kacko
hifim@ni@k: V tehle republice je legalni mit vypalene zalohy programu. A pokud se ti originaly ztrati, tak je to holt smula, ale ty za to nemuzes, ze ti zbyly jen ty kopie..
o 24.09.2009, 19:23 | Knightey-
Kacko :D :D :D to je dobrej trik :D

Scully: jo mozna se to zmenilo no :)
o 24.09.2009, 20:01 | Kamil
hifim@ni@ak - u mě bys třeba cracknutou hru nenašel :) MP3 a mkv/divx ale samozřejmě mám.
o 24.09.2009, 20:20 | Mr.Scully
Tak zatím dojmy
- Ashampoo Burning Studio vypadá dobře
- 7zip OK, ale neumí vytvářet RARy?
- Zoner Photo Studio bych taky bral nějakou novou verzi zdarma k časopisu :)
- Gimp a Unreal Commander mě zatím nějak nelákají (Unreal jsem vyzkoušel, ale přijde mi nějak pomalejší než TC - třeba na zobrazení jednoduchého TXT souboru čekám snad sekundu, to je moc :)
o 24.09.2009, 21:56 | Knightey-
7zip nepotrebuje delat rary, jsou jine varianty a lepsi je uz *.zip aby ot otevrely normal windle :)
navic kdyz to zabalis do *.7z tak to ma pokazdy mensi velikost nez jine formaty :)
o 25.09.2009, 07:56 | Mr.Scully
Nj, ale zkus poslat nejakymu vidlakovi .7z, bude koukat jako puk. Dneska uz lidi skoro neznaji ani ZIP a pritom to byl spolecne s ARJ snad nejpouzivanejsi format minimalne druhe poloviny 90. let :)
o 25.09.2009, 12:35 | Knightey-
a pritom se ZIPem dokazi pracovat windle samotne...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3414 sekund.