Navštíveno 1498x

bude to trosku orisek ale verim ze nekdo napise to same co si myslim, takze k motoru. Mel sem motor fiat coupe 2,0 16V, jednoho krasneho dne zaklepal na tretim valci, takze sel ven udelala se klika, lagry, pretesnil, nandaly vacky, ale motor sem jiz do auta nedal, mesic lezel, pak se ozval kupec ze ho chce, ale bez vacek aby to mel levnejsi, tak sem sundal rozvody, vacky. Prijel kupec odvezl motor, rekl sem mu co bylo delane, ted se po cca 2 mesicich ozval ze motor dali do auta a ze nic tak merili tlaky a ty jsou pry na kazdem z valcu 0,5atm. ze prej motor je KO, jestli na nem pry byla delana ta klika a kde si co si, tak se ptam vas nastala chyba pri me castecne go? byl to asi 4ty motor z coupe co sme delali ja byl jen podrzklacek... nebo je chyba u nich? az to tu nekdo znalej ohodnoti napisu svuj tip.
Napadají mě ventily, že se nesprávně otevírají, něco zkurvili oni když dávali vačku a rozvody.. Ale to jsem jen tak plácl..
pokud má každej válec 0,5atm, tak to na 90% bude blbě seštelovanýma rozvodama, protože by to byla moc velká náhoda, že všechny válce budou stejně blbě fungovat.
kluci presne tohle sem i ja vykoumal ale ten jeho mechanik si stale placa svou ze on vse delal podle prirucky a ze to pujde pres soudniho znalce, jen sem to chtel potvrdit nezavazne ze to je montazi vacek a rozvodama..

24.09.2009, 13:13 |
JP No soudní znalec může bejt, ale co z toho jako bude mít? To musí nejdřív zahájit soudní řízení a soud si pak přizve nezávislýho znalce. Když si on sám pozve znalce teď, tak za něj jenom zbytečně vyhodí prachy. U soudu mu to pak k ničemu neni a peníze který za něj utratí před soudem už nikdy od nikoho neuvidí ani když ten soud vyhraje... On by mu tohle správně měl i ten znalec říct už když mu poprvé zavolá. Podle mě to je jenom vyhrožování. Jestli máš čistý svědomí, tak bych se vůbec nebál. 0.5 na každym válci, to je jasný že je problém nahoře, jestli jste tam nezapomněli dát písty:D. Druhá věc je, abys pak nenašel auto obtažený korunou...
JP tady mam svedomi opravdu ciste, ale proste veri mechanikovi nez faktum, no toho obtazeneho auta se nebojim vozovej park se u me meni co mesic a na trvale adrese se nezdrzuju, bydlim u pritelkyne takze asi tak a jestli neni blbej tak se popta i jinde a ne toho sveho odbornika a zjisti ze pravda je jinde...
Takhle..pokud je to ten 2 litr 16v coz je benzin musi tam bejt nejakejch 11 atmosfer.. 0.5 atmosfery je nic..to proste nema tlak..pricin muze bejt vic..budto je vybehanej motor s tim nic neudela..ale to asi ne to by ukazalo aspon neco a ne 0.5 atmosfery..Jako hlavni pricinu bych videl spatne udelany rozvody..tam jsou proste nekde velky diry a to se mohlo stat tak ze to blbe udelal a zatocil si si starterem a konec..zvohybal ventily..takze bych chybu videl na jeho strane..jinak se to posrat nemohlo..tak malej tlak to nemuze ukazat..leda ze by tam byly uplne propaleny pisty nebo neco..ale ja tipuju ty ventily..proste zustavaj otevreny a tlak unika..
tak ted mi nekdo poradte jak mam postupovat dale? on si stale tvrdi to same ze motor byl odborne nainstalovan o nastaven a ze chyba je tedy v tom motoru a ro si zase tvrdim ja ze je ok. navrhoval sem ze si ho vemu zpet za to co sem mu ho prodal, ale ted sam nevim kdyz mohli zohybat ty ventily a hlavne on stejne chce jeste 5000kc za montaz a kde sico si... diky
co to je za kravinu? proste to poku*vil a ted svaluje vinu na tebe. Proste mu rekni at to auto dotahne a jestli mas kamarada mechanika tak at na to jen ocima kukne, jinak bych mu to vyvetlil a dale se s nim nebavil
Soudni znalec...pokud bys byl od Plzne,tak Ti muzu nekoho doporucit
jsem z kladna on z Dubi, dnes mi prisel od nej dopis, proste ze oni motor odborne namontovali a i nastavili a ze chyba je v nem, proste veri tomu mechanikovi a na ostatni neda.... sem mu i rikal at to doveze ke me ze to rozchodime a taky nic.. jedine kdyby tu byl nekdo vacek znalej a ochotnej tam se mnou zajet samozrejme za uplatu, diky
ty voe blbost ...... 0,5atm znamená leda tak že maj rozvody o 180 a ten motor je prostě normální že se nepotká ..... tzn řekni mi at si nastuduje pojem TDC , přenastaví rozvod a kopme svýho mechanika potažmo sebe do prdele....
jinak jsem ted tak nejak na kladne, zejtra nic závažnýho nemám tak neni problém tam zejet, předpokládám že na coupé nebude těžký sundat víko ventilů , sundám mu ho a přesně mu ukážu co zkurvily a jak to nastavit .....
jak řiká martin je blbost aby byly všechny najdnou bey komprese a bejt motor vyběhanej tak znamená že má kompresi třeba 6-7 ale to už by dávno nejel asi..... 0,5 je jen odpor sacího traktu leda....
no ja mu stale rikam ze ty vacky maji blbe nastavene a on ze ne ze mecahnik to udelal dobre ze motor je ko a nenecha si to vymluvit. Zrovna dnes nestiham mam po a pred nocni a do toho jeste litani.... opravdu nevim jak to mam vyresit kdyz si nenecha poradit..
když si nenechá poradit tak se na něj jednoduše vyser......
máš snad nějakou kupní smlouvu kde je psáno že motor prodáváš ya tolik a tolik a má komprese tolik a tolik an tolikátym a tolikátym válci ???? předpokládám že na 99,9 procent nemáš.....
nechápu jak si celej českej národ myslí že pohádky o soudnim řešení a posudku soudního znalce někoho zajímaj ? každej ví že to nikdo takhle řešit nebude, jak u nás soudy nefungujou, kolik to stojí.....
ten motor stojí pár kaček soudní znalec výjde dráž, a stejně jde o použitou věc kterou ještě k tomu on rozebíral a skládal tak sám ví že s tim neudělá ani prd takže prostě bud si nechá poradit nebo jeho problém..... bejt tebou tak mu to takhle řeknu a dál se o něj nezajímám.....

02.10.2009, 13:18 |
Mika ..přeně jak píše Nismo, z tvý strany nedošlo k pochybení a ty si s tím lámeš hlavu, vysrat se na něj :-((
jenze me jde o to ze veri tomu mechosovi a me ma za vychcavku a oblozaka a pritom ten motor sem prodal za min nez co sem do nej dal... no sepsal si papir kde ma moje nacionale a pak se napsalo ze mu prodavam motor co je na nem vymeneno a opraveno, cena. pak je tam napsano ze nerucim za neodbornou montaz ci spatne pouzivani. nebojim se ani toho znalce protoze tam jsou opravdu jen spatne nastavene ty vacky shodli se na tom desitky lidi, nezavazne na sobe. jen mi jde o doreseni....
tak napis at do dovali s autem k tobe nebo at ti zaplati cestu k nemu a jinak bych se na nej taky vysr...
o on nechce ani slyset, on ma podle sebe super mechanika a chyba je v tom motoru.. zacarovanej kruh...
tak se s nim rozluc:D a vyser se na nej. Nic ti nemuzou odkazat kdyz to je spatne u nich:)
Ať s tím zajede do pořádného servisu, když je jeho mechanik matlák. Bůhví jak to je, frajer si to dělal sám, zkurvil to a teď hází vinu na prodávajícího.. Dej mu přečíst tady to téma a snad se mu rozsvítí v hlavě.. Nereaguj vůbec na něj, když si nedá říct..
Jako Nismo. Prostě mu řekni, že se s nim naposledy chceš dohodnout, nebo že už s ním končíš. Možná lépe mailem kde to celé shrneš, ať aspoň něco máš v ruce.
asi tak, dej mu přečíst tehle post
jsou tři varianty
první že přestane věřit svýmu mechanikovi kterej je uplně vymštěnej očividně ale to mi příjde jako blbost
druhá že ti dá pokoj a nastuduje si jak odstranit věc kterou udělal špatně
třetí že pořád bude zabedněnej.....

03.10.2009, 00:58 |
JP Proč se s nim o tom vůbec bavíš? To mu máš jako vrátit peníze i s nějakýma jeho nákladama, aniž bys ten motor viděl ty a tvůj mechanik a mohl posoudit čí je to chyba? Já když se vžiju do něj, tak mi vůbec neni jasný, proč bych měl mít sebemenší problém s tim, že se na ten motor podivá ten, od koho jsem to koupil a od koho chci vrátit peníze. Naopak by to bylo to první, co bych chtěl (samo s mym dohledem).
Vůbec s nim nediskutuj, prostě buď přistoupí na tvoje podmínky (který jsou víc než slušný), nebo nebude nic.
skoda ze neni alespon z poloviny tak rozumnej jako vy...:( no nic jestli v pondeli budu mit cas tak se na to jedem podivat
takze dnes mi prislo vyjadreni mejlem od toho kupce, zde preposilam: tak ted uz je vse vyreseno
nejsem odbornik tak jen neodborne pretlumocim: zjistili, ze na nejakem ozubenem kole je ulomeny zub, coz pry zpusobovalo preskakovani neceho, to kolo vymenily a ted uz to jde jak ma
ted uz by to tedy melo byt v poradku
ja ho neresim jen sem rad ze se to vyresilo...
takže rozvody a jeho mechoš je debil, protože pokud něco dávám do kupy, tak to nejdřív zkotroluju :-D
to martin924:
není to mechoš, ale mechoška -> jelikož píše vyměnily :-DDD
a tím se vše vysvětluje :-)))
něco způsobilo preskakovani něčeho...... takhle mu to řek ten jeho mechanik neb nechtěl vypadat jako idiot že neumí nastavit rozvody , naučtoval mu nový kolečko a tradá :))
tom jde mimo me sem rad ze to je doresene jen me mrzi to chovani lidi jak hned zacnou vyskakovat se soudnima znalcema a ze sem je podelal a pritom to je jinak... ale sem rad ze to je doresene..