Navštíveno 846x

mám u sebe kolegyně HP mini 2133 se zbořenýma Woknama XP home, ve stavu nouze do notesu dostanu, data jsem zalohoval, ale nic víc v tom nespustím ...
než nějak okna záplatovat, tak chci udělat čistou instalaci, v BIOSu jsem objevil skrytou funkci na system recovery, jenže i když to spustím a po restartu mačkám z nabídky F11 tak to stejně začne bootovat systém z disku :o( už fakt nemám čas ani chuť se s tím dál rozčilovat, tak prosím o radu jak co nejrychleji do toho dostat new system ?
nevim jestli je na HDD skrytá partition se systémem a i kdyby byla tak nemám nápad jak to z toho dostat ...

22.09.2009, 15:08 |
AR hp maji featurku se skrytou partici, pokud je ale mazla tak leda recovery placky které ti poskytne HPčko nebo sežeň instalator oken a udělej normal instalaci
no skrytá partition tam asi je (cca půl roku starý PC s původní instalací), ale jelikož okna házeli několik chybových hlášek a jedna z nich byla xmnt2002 - skiping Autocheck, což jsem našel jako poškozený bootovací soubor po po použití patition magicu (nebo tak něco v tom smyslu), tak asi proto nejde automatické spuštění system recovery :o(
mám přes usb připojenou CD mechaniku a instalačka woken se zasekne po cca půl minutě :o( acronis taky (spouštění acronis loaderu a konec) ...
se s tím mažu od rána vždycky po chvilkách když je na to čas a už mě fakt začíná štvát
pokud se nepletu, tak na HP sice skryta partition s datama pro recovery je, ale je potreba si z ni vytvorit bootovaci dvd/popr cd, ze ktereho potom probiha reinstall. Alespon tak je to u desktopu a ntb, ktere od HP kupujem. Pokud se takto seka, skoro bych to videl napr na KO radic, popr by stalo za to projet disk nejakou test utilitkou, jestli je ok.

22.09.2009, 18:54 |
AR sencom: blbost...hp recovery jde rozjet i bez CD, na CD si uděláš akorát zálohu, jinak to valí z té partice. Pokud ale poškodil partici tak je konec, leda opravit partici.
nakonec jsem to vzal domů a už mi to šlape ..
a nejlepší je to, že v ntbku zůstala paměťovka, tak si říkám má jí z foťáku nesmím jí ztratit, tak jsem jí schoval, a teď když už to mám komplet tak jí vracím do kompíku a ono se mi rozjede system recovery :o))))