Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT: Problém s online platbami ?

o Navštíveno 534x o
o 21.09.2009, 22:04 | relax | Upraveno: 2009-09-21 22:07:39
Zdravim, nedávno sme s pár lidma spustili aukční portál, kde maj možnost lidi kupovat příhozy a účasnit se aukcí. Jak už to bejvá ze začátku moc lidí nemáme ale za nějakejch 10 dní sme měli asi 8 uskutečněnejch plateb což se zdálo opravdu hodně málo. Dali sme teda dohromady přístup do systému 3D Secure, kterej spravuje Česká spořka a nestačili sme se divit za těch 10 dní cca 130 započatejch transakcí, ale drtivá většina (cca 95% +-) ve statusu "Iniciovaná" platba. To nám samozřejmě peníze nepřináší a lidé taky nezískaj co chtěli. Podle návodu Iniciovaná platba znamená, že uživatel na našich stránkách klikl na možnost nákupu, byl přesměrován do 3D Secure ale platba nakonec neprobhla. Volali sme teda do Český co to znamená, protože opravdu se jedná o drtivý procento transakcí kde uvízlo opravdu hodně peněz. Tam nám řekli že neví a že se s timdle eště nesetkali ... Chápu, že sem tam někdo nemá povlený platby přez net, další si to rozmyslí, ale nevěřim, že by tydle lidi dali dohromady tolik procent... Chtěl sem se teda zeptat jstli ste někdo neřešil podobnej problém nebo nevíte čim by to mohlo bejt ? Ještě dodám, že docela dost plateb se opakuje (nejspíš .. máme jen údaje o druhu karty, ceně za kterou člověn nakupuje) v intervalu cca 10-30 sekund ... čili to vypadá, že to lidi zkoušej znova ... Fakt nevim kde je chyba :(

o 22.09.2009, 07:57 | Yawor
tohle jde v ČS mimo mně ale nemůže bejt potíž s tim že zkusej v dobré víře zadat číslo karty ale nevědí že jí musí mít aktivovanou pro internet platby tak to zbuchne ?

* údaje o platební kartě nebyly vyplněny správně
* na účtu držitele není dostatek finančních prostředků nebo byl vyčerpán limit pro internetové transakce
* platební karta není určena pro transakce u internetových obchodů. V tomto případě je nutné se obrátit na vydavatelskou banku

Každopádně to kde je chyba/resp. kde to uvízlo/ ti dle logů přeci musí říct...
Asi ne přímo na hotline, ale přes ofiko reklamaci určitě
o 22.09.2009, 10:43 | relax
No pokud by to byla např. polovina transakcí tak bych i věřil, že ty lidi chtěli ale nemohli ... ale jak řikam je to 9 z 10 transakcí .. to už mi příde trošku moc ... Jinak neřešilo se to přes hotline, ale přímo s člověkem, kterej má tydle věci na starosti ...
o 22.09.2009, 14:39 | OMEGA
Taky tipuji ze lide nemeli emboss kartu tzn nemohli platit online. Jedna se vetsinou o karty Maestro a Visa electron. A btw, jestli je to neco jako cosmito tak rikat tomu aukce...to kdyz slysim tak..no nic.
o 22.09.2009, 16:19 | Šestikule
jako ti nade mnou, máme v rodině x karet, ale jen já mám povolenou pro platby na netu, většina běžných uživatelů o tom nemá ani páru, tak zkouší i klasickou kartu. Ona ani embosovaná karta nemusí umožnit platby na netu, dost často je třeba si o to dodatečně požádat v bance.
o 22.09.2009, 17:31 | relax
> omega je to vec nazoru ;o a rad bych se vyvaroval toho aby se to tady zvrhlo ve flame na tema co si o tom kdo mysli .. No nvm pokud rikate ze verite tomu ze az tak vysoky procento lidi to nema povoleny tak na tom mozna neco bude .. zavedeme este moznost platby prevodem tak uvidime ...
o 22.09.2009, 18:33 | Šestikule
no fakt tomu muzes verit, zkousel jsem to na svem predchozim e-shopu a z cca 20 pozadavku prosel jen 1, ostatni zakaznici nemeli tu spravnou kartu, takze brali na dobirku nebo prevodem, nakonec jsem ty on-line platby zrusil uplne
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3086 sekund.